Jump to content


Monitor Audio pmc 703


silver zex

Recommended Posts

To je takav zvučnik. I mene je iznenedio davnih godina kad ga uspjeh čuti, zajedno sa još jednim modelom tadašnje Gold serije. Nikad nisam shvatio čemu tolika fama oko njih, osim što dobro izgledaju.

Tako da je tu najbolja preporuka - prodati ih što prije. Tražiti pojačalo koje će koliko toliko sjesti, znači tražiti isto toliko (loše) pojačalo, samo suprotnog karaktera (presvjetlog, agresivnog pomalo). Sorry, ako je odgovor predirektan, no s godinama shvatih da je bolje što prije prihvatiti realnost, i "krenuti dalje", pa i pod cijenu gubitka kojeg dinara.

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, silver zex said:

Hvala svima na odgovoru i savetu,kako stvari stoje bice kao sto rece Sten,prodati i kupiti nesto drugo,verovatno neki Canton ergo da malo osetim viokotonce posle ovog "prekriveno cebe' zvuka.

Kasnije "pandan" generacije Monitor Audija su prilična suprotnost toj Gold seriji iz 90-ih.

Gold Reference 20 (posjedovao) npr. bi ti se činilo kao dvije klase više. A to se da naći polovno. Ili Gold Signature - nije neka razlika u cijeni, jer su su izašle dosta brzo jedna za drugom. Tu se skoro ne može fulati, ali je poželjno da amp bude na primjerenom nivou, jer s ovima za "200-250 evra" će svirati, ali moguće vrlo različito, od ampa do ampa, pa bi opet moglo biti "minusa", jer to ipak nije baš "primjeren nivo".

Link to comment
Share on other sites

Prema opisu začetnika teme, zvuk im je točno onakav kako sam ga i ja doživio - em prvo kod zastupnika, pa nakon par godina kod sebe doma. Zato sam i napisao to što jesam.

Ako se ima osoba od povjerenja koja će pogledati stanje ferofluida, nije naodmet, no taj zvučnik i nov nije pokazivao gotovo nikakve vrline. Lijepo izgleda, ali zvučno ispodprosječan, pogotovo za novce koje je koštao. Moguće bi radio bolje s nekim ampom cijene barem kao i on, no i to je samo nagađanje.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Sten said:

Prema opisu začetnika teme, zvuk im je točno onakav kako sam ga i ja doživio - em prvo kod zastupnika, pa nakon par godina kod sebe doma.

Da, @Nixie upravo zbog ovoga sam pomislio da su pomenuti MA od početka kao u opisu, te bi mozda došlo do promene zvucnog karaktera promenom polipropilenskog kondezatora. U svakom slučaju mislim da je vredno probati, jer je sama zamena laka i jeftina...

Link to comment
Share on other sites

Nije problem zameniti kondenzatore ali mislim da je Sten u pravu,ove kutije jednostavno imaju takvu zvučnu sliku,idemo dalje u potragu za dobrim zvukom,moraću da prodam ove kutije i da potražim nešto više po mom ukusu(ove zvučnike sam kupio na "neviđeno iz Engleske,zato nisam znao kakav je zvuk,slušao sam neke novije monitore i zvuk je bio otvoreniji i precizniji)

Link to comment
Share on other sites

Koliko vidim ima 3.3oma redni otpornik ispred visokotonca. Jednostavna skretnica 2 reda. 3.3oma se može premostiti komadom žice. Ali pre toga, da budem siguran da li je to redni otpornik ispred visokotonca, ako vlasnika ne mrzi, nek odvadi jednu skretnicu bez odlemljivanja žica i nek slika (oštro da se sve vidi) prednju i zadnju stranu skretnice, ako je izvodlivo. Ako nije, ili nema nameru da to radi, nikom ništa.

Monitor Audio 703 PMC Crossover.JPG

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, silver zex said:

... slušao sam neke novije monitore i zvuk je bio otvoreniji i precizniji)

Kao što i rekoh.

Nadam se samo da nisi previše platio taj 703, pa ga ne bi trebao biti prevelik problem utopiti nekome koga ne zanima toliko zvuk, koliko izgled. A izgledaju stvarno lijepo, i dan danas. Čak su i recenzije dobre, ali recenzije k'o recentzije. I onda ih je bilo svakakvih, kao i danas.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...