Jump to content


Cyrus One Linear zvučnici


vabe

Recommended Posts

Pozdrav!

Tko kupuje nove, a i rabljene zvučnike neka OBAVEZNO posluša ove Britance koji koštaju novi cca. 450 eur. Uvijek se oduševim kada se za malo novaca dobije puno, puno ,muzike; 500 eura u svijetu rabljenih, a kamoli novih zvučnika je malen novac. Danas se kojekakva škalamerija od zvučnika iz 1970-ih prodaje po 200, 300 eura. Ovi zvučnici su idealni za prostore do cca. 22 m2 koje mogu u potpunosti ispuniti zvukom. Tijekom probe u salonu bili su spojeni na Rega Elicit pojačalo i zaboravih koji Cd player. Svidjela mi se boja tona, realnost zvuka i pozornica koja je bila povučena prema natrag. Zvučnici ne napadaju slušatelje svojim zvukom već ih uvlače u zvuk. Kod mene se nalaze na stalcima visine 60 cm, udaljeni od stražnjeg zida cca. 30 cm i bočnih 1-2 m, kako ih postavim. Slušam ih sa Nakamichi SoundSpace 7 all in one i Nakamichi IA1/Cd4/Cr2 sustavom. U oba sustava sviraju odlično. Profinjeno,definirano, izbalansirano, bez oštrih rubova muzike, sa finom rezolucijom gdje se može čuti i osjetiti zrak oko instrumenata i vokala, te 3 d scenom. Zvučnici imaju sposobnost da poredaju i smjeste na pozornicu više -manje izvođače i instrumente. Nešto što vintage zvučnici iz 1980-ih u rangu 500-800 dem uglavnom ne uspijevaju, a i mnogi skuplji vintage zvučnici.Cyrusi ne umaraju niti nakon 5-6 sati konstantnog slušanja iz dana u dan. Po meni iako sam ljubitelj Kef zvuka, ovi Cyrusi sviraju bolje od Kef Q350. One Linear zvučnici ne reproduciraju zvuk već ga realno proživljavaju.Kao jedinu po meni objektivnu manu bih naveo nisku osjetljivost od 86 db zbog čega i pojačala 80-100 w/8ohm treba odvrnuti na 21-22 h ako se želi slušati glasno. 

Cyrus_Audio_171117_0005.jpg

Cyrus One Linear.jpg

Link to comment
Share on other sites

Хвала на препоруци, Cyrus бренд заиста даје много за своју вредност и остаје одан својој препознатљивој филозофији звука. 
Нисам много слушао од овог бренда (нити ове звучнике), једино преамп у комбинацији са PSX-R и могу рећи да ме чине срећним. 

Link to comment
Share on other sites

To je iz iste kuhinje (fabrike) kao Wharfedale Diamond 11.1 i drugi modeli Wh. Isti delovi u skretnici, isti damping, isti materijal kutije (medijapan plastificirani), vrlo slični driveri, China Girl 100%. Verovatno su se ovi dosetili da malo pojačaju visoke, jer kad se to uradi zvuči vrlo dobro do odlično prema ceni. Jedino što  je WD 11.1 spakovan u mnogo lepšu kutiju od ove.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...