Jump to content


Pouzdan serviser CD plejera u BG ili NS ili ZR?


zeljkoprotic

Recommended Posts

Kupio sam polovan „Audio Analogue Maestro CD player 192/24“ pre par meseci od jednog recimo poznanika iz BG-a sa falinkom da mu se gubi desni kanal na analognom izlazu, kada bi se malo „potapšao“ sa strane bi proradio. Ja sam ispao glup i kupio ga tako misleći naivno da je u pitanju kontakt, hladan lem... Digitalni je radio odlično, balansirane nisam probao. Pošto mi nije dalo mira, otvorio sam ga i video jedan otpornik čudnog izgleda koji kada dodirneš proradi sve kako treba i pošto ja se ne bih usudio da lemim tako nešto, odnesem kod lokalnog majstora kojeg dobro poznajem. Tu prestaje moja mogućnost da vratim CD prodavcu. Kod njega je bio jedno mesec dana...potom sam ga odneo kod jednog majstora u BG kod Autokomande, poznanika jednog mog dobrog i pouzdanog saradnika iz BG-a, on mi je rekao da treba da se promene kola AD1955 i AD 1896, koje sam poručio preko ebay, stigli za par nedelja (bili su cirka 1000din oba) ali je majstor potom zaključio da nije do njih i nisam više siguran šta njemu sada radi a šta ne od izlaza.

U ponedeljak ili utorak ću ga pokupiti pošto je majstor priznao da više ne zna i da odustaje. Tom mom „saradniku“ ili ti kolegi po „oružju“ se ponudio servis iz NS-a u Bulevaru Slobodana Jovanovića koji se čini mi se zove LCD repair servis, da može to da završi.

P.S. Oba majstora su mi rekla da je i ranije rađen od strane nekih majstora...

Moje pitanje je kao iz naslova,

želeo bih samo da proradi kako treba bar nalik onako kako su svojevremeno italijani ga konstruisali, pa ako neko zna za pouzdan, dobar i relativno brz servis, osobu...dolazi u obzir Beograd, Novi Sad, Zrenjanin iz kojeg sam. Ne bih ga nikako slao poštom.

Hvala unapred za izdvojeno vreme!

IMG_20211112_003704.jpg

IMG_20211112_003715.jpg

Link to comment
Share on other sites

Povrsno gledano, deluje kao da je c222 (dekompezacioni kondenzator) ostecen (nagoren) pri ugradjivanju podnozija za opamp-ove na desnom kanalu. Za pocetak, proverio/zamenio bih taj stirofleks i zamenio IC202 odgovarajucim, posto deluje da je originalni AD797 zamenjen nekakvom sumnjivom zamenom. Postolja koja su ugradjena ne deluju bas obecavajuce, pa bi valjalo proveriti da li imaju dobar kontakt i kako su zalemljena za plocicu. 

Ovo bi bio neki pocetak, pretpostavljajuci da sa donje strane ne ceka "horor" ostecenih vodova/lemnih mesta. Sam DAC je svakako najverovatnije ispravan.

Pozdrav! 

Link to comment
Share on other sites

5 minuta ranije, Scorpio(DDMF)! said:

Postolja koja su ugradjena ne deluju bas obecavajuce, pa bi vlajalo proveriti da li imaju dobar kontakt i kako su zalemljena za plocicu. 

Баш тако, имам утисак да је све почело додавањем подножија за операционе јер колико сам успео да видим фабрички нема!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...