Jump to content


Album Player (APlayer) Vol. II


vdzele

Recommended Posts

1 sat ranije, Nixie said:

Verovatno bi najbolje unapređenje bilo da stavim SSD umesto klasičnog diska, nego taj mi je pun muzike i ima 2TB.

Ja sam zamenio mehanički za ssd - nisam primetio razliku. Jedina razlika je da program onda brže stavlja pesmu u ram. Samo malo komfora dobiješ. Ako ne koristiš fajlove visoke rezolucije, to jest velike, onda ni tu nema razlike.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kad sam kupio taj PC imao je neki stari mali HDD od valjda 500GB, i ne sećam se više. Uzeo sam nov 2TB WD Blue jer imam potrebe da svu muziku držim na njemu, a rezerva svega je na eksternim diskovima. Brzina mi nije problem, sporije se diže, a posle nema neke naročite potrebe jer sve ide brzo. I onako mi AP učitava ceo album u memoriju, tako da tu neme uticaja na zvuk, ne ide sa HDD nikad.

Link to comment
Share on other sites

Za sve one koji se teže snalaze po arhivama i sajtovima, ja sam zapakovao sve što treba u 7z kompresiji pa skinite sa servera ispod. Uputstvo sam već dao gore.

https://www.filemail.com/t/HgisG5fi

File Process Lasso - Shortcut.lnk prebacite u folder koji služi da Lasso windows diže sa svojim startom. Za windows 10 je to.

C:\Users\Ime kompa\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Ko ima Win 7 nek nadje na netu.

-----------

Ko skine, dodje mi 7 dolara  😁

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ja i kolega pokusavamo da ubacimo vinil ripove 32/192 koji su preko 2GB u Albumplayer. Prijavljuje da ne može da ih ocita.

Isti rip kad se podeli na manje fajlove, plejer ih može očitati. Doduše ponekad napravi gresku na nekoj pesmi i ceo sistem se restartuje.

Ima li nesto u podesavanjima da se može ocitati 32/192 >2GB?

-------------

Inace ES31 je za sada referentan za mene.

 

Link to comment
Share on other sites

12 minuta ranije, vdzele said:

Mislim da Dac nema veze, posto foobar cita fajl bez problema.

https://www.sounddevices.com/32-bit-float-files-explained/

Pitao sam iz razloga koji je @Zexx već napisao, nema smisla koristiti 32bit, pošto je dinamički raspon 24bit dovoljan za sve ono što ljudsko uho sa savršenim sluhom može da registruje kao promenu.

Link to comment
Share on other sites

Ja imam drugi problem sa AP, starim i novim, doduše nije mnogo bitno. Sa WaveiO USB/I2S karticom u daku imam mogućnost podešavanja Volume u AP. Sa drugim dakom gde je  JLSounds USB/I2S kartica to ne  radi, uvek je max. jačina. Obe imaju XMOS čip, samo je na JLS noviji model. Bez obzira da li je driver KS, WASPI ili ASIO, neće da podešava Volume. Sve druge aplikacije rade Volume sa obe te kartice. Foobar, AIMP, i svi drugi, samo AP u kombinaciji sa JLS neće. Nešto mu smeta. 😁

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Garson je preporučio ovaj program ispod.

https://www.getblackbird.net/

Programčić služi da se redukuju nepotrebni procesi u Windowsu. Ja sam ga isprobao na mom Win 10 Pro. Radi sjajan posao. Veoma jednostavan.

- Pokreneš, on nešto skenira. Pritisneš B da napravi bekap fajl. On služi ako se nekad nešto desi da se vratimo na početno. Ovo samo jednom uradiš.

- Kad smo napravili bekap, pritiskom na A ulazimo u deo gde gasimo procese.

- Odabirom broja procesa, pa onda Enter, mi gasimo ili vraćamo proces.

- A -aktivan, B - blokiran, R+Enter - osveži listu

- Nisu su svi procesi za gašenje. Neki kad se ugase loše utiče na zvuk. Ja i kolega smo dugo testirali koje valja gasiti. Rezultat je ispod na slici.

- Nemam pojma koliko je Windows stabilan sad i šta sve ne valja. Meni recimo radi video plejer, pa....

BlackBird.jpg

Link to comment
Share on other sites

Takodje su se veoma dobro pokazali programi ExtremeStabilizer52.exe i ExtremeStabilizer55.exe. Jako dobro rade i jedan i drugi. Šta se kome više svidja. 55 je mnogo bolji u većini stvari, ali se oseti malkice sporiji tempo kod brzih pesama.

Kako se on pokreće, i još neki programi za bolji rad windowsa, imate na strani dva ove teme.

------------------

@nesone- dodješ mi 7 dolara za sve ovo.

Link to comment
Share on other sites

купујете "моћне" машине и плаћате их 500 евра некада и дупло више, да бисте им гасили силне процесе како би сте их могли користити 🤣

зашто не купиш нешто што је намењено за ту сврху (продаш ту тренутну канту коју си платио брдо лове), ово нпр:

https://m.kupujemprodajem.com/audio/internet-streameri/sotm-smb-q370-the-world-first-audio-grade-motherboard/oglas/129134363#mhs0-1676004636011

битан је софтвер али и хардвер који је данас за разлику од некада доступан

Link to comment
Share on other sites

Laptop je nov koštao 280 eura, baš kao i zvučnici. Znači ja nisam nikakav ozbiljan audiofil. Za dobar zvuk sa laptopa ti nije potreban dobar laptop, već dovoljan da pokrene neki odredjen set instrukcija. Trenutno može četrvta generacija Intela. Što je nešto ispod 200 eura.

Nisam upoznat da je za ozbiljne audifile razvijen OS posvećen njihovim potrebama. Kad bacim pogled na unutrašnjost strimera, to su u biti redukovani kompjuteri sa lepim kućištem. Oni takođe zahtevaju da se na njima instalira neki od postojećih OS. Da bi ljubitelji strimera lakše spavali, uzmimo da je to isključivo Linux, ne i naduvani Win.

Svaki ljubitelj strimera će reći da je takav Linux prilagodjen takvoj konfiguraciji. Ali da li je to baš tako? Odakle razlike u zvuku kod strimera? Da li se razlike odnose samo na hardver? Da nije stari trik proizvodjača da je za skuplje modele samo malo bolje "optimizovani" softver? Što i ne zahteva puno vremena prilagodjavanja. Ovi što imaju lošije strimere, oni nemaju mogućnost da ga sami podignu na viši nivo.

Dao sam predlog da se za Windows koristi softver Extreme Stabilizer. Japanac koji ga pravi uporedo pravi i za Linux njegov pandam. Znači da i Linux ima slične boljke kao i Windows. Nisam siguran da proizvodjači strimera dodatno "implementiraju" ovakve zvrčke. Čuo sam od strimeraša da i njihovi ljubimci imaju slične probleme kao PC. Promene sata kabal na hard disku i eto bolji zvuk. Moj HD ne koristi ovakav kabl.

Dugo godina sam koristio razne programe za obradu muzike. Mnogi od njih ga koristi i danas muzička industrija. Nisam čuo do danas da je napravljen OS koji je prilagodjen samo muzičkoj industriji. Ovakav OS bi bio koristan i maloj grupi zaludjenih potrošača. Da li je moguće da različiti kvaliteti snimaka dolazi ne samo od kvaliteta hardvera u studiju, već i od različitih softvera? Recimo neki snimatelj nije pogasio silne procese u vindouzu. I zabole ga ćošak za to. Ili Linuxu. Linux nema gomilu nepotrebnih procesa? A mi slušamo sve to na skupim spravama. Kupiš strimer od par hiljada evra koji ignoriše da je sa one strane bio neprilagodjen OS? Ili sve to još slušaš preko interneta gde su mnogostruko veći problemi u prenosu. Koji oni opremu koriste? Jel sve kako treba sa one strane? Slušajući pažljivo mislim da nije.

Uzgred ja slušam i dobar zvuk na filmovima. Strimer to ne radi. Gomilu drugih stvari može moj laptop sa silnim procesima.

Ako bi ikada prelazio na drugi izvor, CD plejer ili SACD mi deluje razumno. Ali onda mi treba više soba za sve što slušam.

Link to comment
Share on other sites

није тачно да нема оптимизованих OS за аудиофиле, насумична google претрага са тим појмом даје неколико тога као избор (зато, не треба се држати WIN-a "као пијан плота").

даље, опште позната ствар је да software као што је player игра битну улогу и то може бити предодређено избором понуђених OS-а по личним афинитетима

524384F5-A00C-4A13-8FD1-10F452BDE3D8.thumb.png.0f7addc32c02148e10b25dd5fdf01401.png2B9F51F3-E57D-40AB-8EA0-7E040A7DE5CA.thumb.png.09bdd97bd491f7b84f6325dba79a04d3.png

 

Link to comment
Share on other sites

Lepo je znati za ove Linux varijante. Ko zna da radi u Linuxu eto sreće da odvoji jednu particiju za ovakav OS i nadje player koji dobro radi u njemu.

Mene iskreno mrzi da učim kako se radi u Linuxu, te ću se zadovoljiti sa gomilom nepotrebnih procesa. Mada iskreno nisam ni nailazio da se naširoko polemisalo o ovim Linux softverima.

@Vlajo- javi svoje nalaze.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...