Jump to content


Problem sa visokotoncima Edifier R1700BT


komplikator

Recommended Posts

Da, baš sam i ja na tako nešto mislio, nadam se da spliter neće uticati na sam kvalitet zvuka. Trenutno mogu da prikačim subwoofer od starog Microlab M820 sistema (5.25" 16w), on bi mogao da funkcioniše bez satelita. Igraću se svakako ukoliko mi odbiju reklamaciju, mogućnosti su mnogobrojne :D 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dobio sam pre pola sata poruku od Gigatrona da mi je prihvaćena reklamacija i da ću dobiti novac nazad, tako da krećemo potragu iz početka.

Ono što mogu da kažem je da neću ići na samostalni 2.0 sistem jer nemaju dovoljno jak bass za moj ukus, mislim na one 2.0 sisteme koji su mogu smestiti na sto (do 4 inča woofer). Ipak za 2.0 sistem treba ići na oko 6 inča, što ja nikako ne mogu da smestim. Ostaje mi da istražim varijantu 2.0 + odvojeni Subwoofer, i 2.1 sisteme kojih nema mnogo. 

Varijantu pasivnih kutija sa pojačalom se ne usuđujem da istražujem jer imam neki osećaj da mi se neće dopasti brojke :)

Link to comment
Share on other sites

Hejtujem Microlab FC330 već dugo, ali moraću i taj model da stavim pod "lupu" :)

Pošto sam zaključio da mi 2.0 sistem ne vrši posao što se tiče basa, ostaje mi da gledam 2.0 + subwoofer i klasične 2.1 sisteme. Od novih zvučnika u 2.1 klasi su FC330/530 i Logitech Z623. Koristim Microlab M820 već duže od 10 god, kupio sam ga još kao dete za nekih 2500 din. Po specifikacijama FC330 i M820 su prilično slični zvučnici.

Sateliti:

M820 2 x 12w

FC330 2 x 16w

Subwoofer

M820 5.25" 16w

FC330 5.25" 24w

Sad neko moje glavno pitanje je šta bih dobio prelaskom sa M820 na FC 330? Da li bih dobio na kvalitetu ili bih dobio samo nešto jače zvučnike?

 

Link to comment
Share on other sites

Kvalitetniji je 330 sigurno. Ako ti ne  treba tuner, daljinski, mogućnost slušanja mp3 sa USB stika, uzmi 330. Ako ti sve to treba, uzmi 530. Ako želiš nešto kvalitetnije, sa bluetooth, onda ne znam, znam za ovo što imam da nije loše.

Link to comment
Share on other sites

Ne treba mi ništa od toga, osim što bi bilo zgodno da i 330 ima prekidač na samom satelitu. Ne znam da li bi bilo štetno po samu elektroniku zvučnika da se uključuju i isključuju preko nečega ovakvog?

Još jedan razlog zašto sam malo skeptičan prema Microlabu je kvalitet izrade M820 sistema koji sam koristio, svako malo nešto ne radi kod njih. Podesim sve da radi perfektno, uključim zvučnike za par dana i neki od satelia ne radi. Popravim to, sledeći put neki satelit radi jače neki slabije, popravljaj to... Ne smeš ništa od kablova da mrdneš iz položaja u kom sve radi, jer ako hoćeš da obrišeš prašinu šta se dešava? Neki satelit prestane da radi :)

images.jpeg.jpg

Link to comment
Share on other sites

Razmišljao sam o svemu i svačemu, ali realno za moje potrebe ništa bolje od FC330 mi i ne treba, sudeći prema pozitivnim komentarima na domaćim forumima. Najbitnije mi je samo da osetim neki boljitak u odnosu na ono što sam koristio. Razmišljao sam o studijskim monitorima sa subwooferom. Razmišljao sam o Z623, koji je prilično skup. Razmišljao sam o Edifier S350DB ali je cena za moje pojmove abnormalna. Razmišljao sam i o Solo6/7 varijantama, ali to zahteva selidbu kompletnog računara u susednu sobu gde nemam grejanje zimi pa je i to problem. Za sve te varijante treba uložiti i u zvučnu karticu, što predstavlja dodatne troškove. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Moj licni predlog iz iskustva .

Izlazno pojacalo Denon upo 250,direkno ukluceno na PC,sa zadnje strene ima regulacija glasnoce,ima izlaz za pasivan Subwoofer,snaga 2x50w,tranzistorski izlazi.Zvuk HI Fi. Za monitore mozes uzeti koji bilo do najmanje 5", ima lep izbor na kupujemprodajem.Ja koristim B&W LM1 ili B&W 2001(ovaj je vise odgovara za rok muziku).

Denon je malih dimenzija mislim da je sirina 270 mm,bez nikakvih regulacija sve ide preko PC

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...