Jump to content


Problem sa visokotoncima Edifier R1700BT


komplikator

Recommended Posts

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

27 minutes ago, Zexx said:

Kupi ti za početak krštene 2.0 zvučnike, pa ćeš sub dodati kasnije, recimo ovako nešto:

https://www.audiopro.rs/proizvod/presonus-eris-e3-5-aktivni-studijski-monitori-par?idPro=45500

Sve zavisi da li ću dobiti pare nazad, valjda ću znati za nekih 10-tak dana. Kad je PreSonus u pitanju polako se zalazi u kategoriju studijskih monitora. Koliko sam ja upućen u materiju takvi zvučnici daju malo specifičniji zvuk i namenjeni su audio produkciji? Ne bih da te smaram samo želim da što više naučim. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Nixie said:

Microlab 330/530 nema visokotonce.:D

Ooo daaa, ima lažnjake, zato i nisam hteo prvobitno da ih kupim... Mada sad kad razmislim posle ovog iskustva to i nije loša stvar :D Ali opet ima prekidač za gašenje na subwooferu, a ja sam lenj da se uvek zavlačim ispod stola zbog toga. 

Link to comment
Share on other sites

To su stari modeli. Ja gasim na razvodniku koji je bliže. Dobro zvuće, solidno su izrađeni i mogu da se unaprede u DIY varijanti. Dosta su pouzdani, ali kažem pomalo već zastareli i imaju sasvim klasičan izgled koji se ne uklapa možda vizuelno u moderniji ambijent.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Gruja said:

Mogu samo da dodam glas za Microlab Solo 6c, za 7c kažu da je bass heavy, nisam ga lično čuo. Ali 6c nemam šta da zamerim, više nego solidan zvuk za te pare.

To su već masivni zvučnici koji zahtevaju mnogo prostora, ja sam hteo nešto što će ići na sto. I ove Edifier sam jedva smestio, evo koliko ogromno deluju spram mog monitora :) Uhvatim sebe kako više puta dnevno gledam ovu fotografiju, baš su mi se dopadali. Godinu dana kopam po internetu o njima, pročitao sam par hiljada komentara, odgledao svaki mogući klip o njima, čekao neku povoljnu akciju i na kraju dobijem faličan primerak.  

IMG-20220303-142725.jpg
google translate greek keyboard

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Nixie said:

Da ti kažem, za taj prostor uzmi Microlab FC330/530. Bas ispod stola, paljenje i gašenje na razvodniku. Poželjno ih je nagnuti unazad malo, na neku mekanu podlogu od gume ili sunđera. 

Kako misliš preko razvodnika? 330 ima gašenje na subwooferu, ili misliš da nabudžim nešto sa strujom pa da gasim preko produžnog a da sam prekidač na zvučnicima ostane uvek uključen. 530 već ima odvojene kontrole koje mogu da stoje na stolu.  

Još jedno pitanje, kakav je po vašem mišljenju Logitech Z623? Znam da ima veoma jak subwoofer, ali kakvi su mu sateliti u odnosu na FC330/530?

Link to comment
Share on other sites

51 minuta ranije, komplikator said:

Kako misliš preko razvodnika?

Produžni pa na njemu razvodnik (letva) sa 5 šuko utičnica i prekidačem. Tu su vezani PC, monitor, FC330, lampa i štampač. Kad ugasim PC iz Win, sve ostalo ugasim tim prekidačem na razvodnoj letvi.

FC530 nisam slušao, nije ga ni bilo kad sam FC330 kupio. Tad sam obišao par radnji, poslušao par tih 2+1 i FC330 je bio mnogo bolji od ostalih. Tad izbor nije bio ko danas. Deluje sve isto na FC530,  samo ima još FM tuner, čitač kartica i daljinski. Malo skuplji, sa više pretpostavljam korisnih opcija, verovatno istog zvuka. Može da svira samostalno, bez PC.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, sakal said:

Razlika je cujna,pre kupovine sam sve detaljno isprobao.

Pitanje za tebe ali i za sve, gde si imao prilike da bilo koje zvučnike probaš pre kupovine? Sumnjam da je iko u Tehnomaniji, Gigatronu isl željan da uključuje zvučnike i da dozvoli da se mušterija igra sa njima? Da li ste kačili vaš telefon na zvučnike ili oni imaju neki plejer za tu namenu? 

Link to comment
Share on other sites

Da li je moguće prikačiti neki Subwoofer koji bi radio istovremeno sa ovim R1700? Znam da sami zvučnici nemaju opciju direktnog povezivanja, ali recimo nekim spliterom na matičnoj ploči da li bih mogao da povežem samo Subwoofer od potpuno drugog sistema koji će istovremeno gruvati sa njima? Malo glupo rešenje, ali vredno probe :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...