zoranzu Posted March 30 Report Posted March 30 +1 https://www.hificollective.co.uk/wire/duelund-flat-pure-silver-foil.html Sami cemo da je zamastimo i turimo u virgin pamuk pertlu Quote
AST Conductors Posted March 30 Report Posted March 30 Hello somilenko, Ribbon conductors are certainly very interesting. We have produced some rectangular profiles with good results, but the perfect metallurgy is with the round wires. We know that flat could sound better but we found that the metallurgy is definitely more important in the end. So maybe we will produce flat conductors in some months. Quote
srdjan_cvetkovic Posted March 30 Report Posted March 30 Ne znam zašto je problem što se pojavio proizvoðač nečega, većini nepoznat, ali koliko vidim prilično otvoren u nastupu, nudi probu bez obaveza, kulturno komunicira…meni skroz okay. Realno mu žice nisu abnormalno skupe, kupovao sam 99,999 srebro pre x godina, kad je bilo neuporedivo jeftinije nego danas i nije bilo džabe. Na kraju, kome je skupo, neće kupiti, kome nije, možda i hoće. Ja prvi sigurno neću kupiti kabl koji u najavi sigurno košta ko pola mog sistema, jer nije realno to raditi, ali bih ga čuo da mogu u mom sistemu, što da ne. Quote
ab Posted March 30 Report Posted March 30 Уз дужно поштовање и без претпоставке да ли можеш или не, желиш или не желиш да платиш али није реално да узимаш било шта на слушање од дистрибутера или произвођача без било какве намере о потенцијалној куповини. Quote
srdjan_cvetkovic Posted March 30 Report Posted March 30 Napisao sam ga da bih ga čuo da mogu, valjda imam pravo da želim nešto ili ćeš ti da mi određuješ šta da želim, a šta ne. I sigurno bih rekao onome od koga uzimam kabl da ga poslušam da ne planiram da ga kupim, a na njemu je da mi ga da na slušanje ili ne. Quote
sondek Posted March 30 Report Posted March 30 4 sati ranije, ab said: Уз дужно поштовање и без претпоставке да ли можеш или не, желиш или не желиш да платиш али није реално да узимаш било шта на слушање од дистрибутера или произвођача без било какве намере о потенцијалној куповини. E ovakav stav cenim. Jako mnogo puta su mi nuđene stvari na probu, pa nisam hteo da ih uzmem na slušanje bez namere da kupim. S druge strane bio sam jako uporan kad nešto hoću da kupim i najčešće i dobijao na probu. Ovde sam pomenuo da bi rado probao neki diy kabl napravljen od ovih jer imam želju da čujem u sadašnjem sistemu srebro, a recimo da bi jedino ta žica mogla biti interesantna cenovno, pa da se nešto napravi. Recimo jedan XLR kabl. @AST Conductors What wire would be interesting for making XLR interconnect cable? Quote
ab Posted March 30 Report Posted March 30 Имам један пар који нисам никада употребио (планиран за још увек неискоришћени потенцијал због личне лењости или потиснуте потребе да нешто мењам) ако желиш могу ти га послати док је мени слободан? Теби на терет мучење усвиравања истог 😇 Quote
Vladimir Posted March 30 Report Posted March 30 10 sati ranije, ab said: Они с југ отварају и сецирају 😎 don't wory, a small pond full of crocodiles ahahahahaha i Bata Trlaja se prevrće u grobu, ali od smeha pliz dont miks frogs and grendmaders Quote
zoranzu Posted April 5 Report Posted April 5 Može se lako desiti da par AST zavrsi u https://bura.rs/brands/ Quote
ab Posted April 5 Report Posted April 5 Браво, тако може да се заврти прича од уста до уста. Који пар(ови) се очекују? Quote
Parton Posted April 5 Report Posted April 5 5 hours ago, zoranzu said: Može se lako desiti da par AST zavrsi u https://bura.rs/brands/ teško je tamo izvući bilo kakve zaključke jer mislim da taj sistem mora na fine tuning...već sam pisao moj utisak da su visoki otišli u nebo, onda neko reče da zvučnici traže podešavanje, šta god, ono je priličan atak na uši...ako neko misli da je to poenta i da je zvuk odličan onda se izvinjavam... i kafić i slušna soba imaju industrial look, što mi se generalno dopada do određene mere, ali nisam siguran koliko je najsrećnije za zvuk... Quote
zoranzu Posted April 5 Report Posted April 5 3 sati ranije, Parton said: teško je tamo izvući bilo kakve zaključke jer mislim da taj sistem mora na fine tuning...već sam pisao moj utisak da su visoki otišli u nebo, onda neko reče da zvučnici traže podešavanje, Verujem da svako poredi zvuk sa zvukom na koji je navikao iz svoga sistema Tacno je da treba fino uklopiti ili dobiti balans u zvuku na kutijama,ali ono sto ih cini dobrim je da ne lažu,svaka promena se cuje,bilo u produkciji ili u kablovima Quote
Father Posted April 6 Report Posted April 6 9 sati ranije, zoranzu said: Tacno je da treba fino uklopiti ili dobiti balans u zvuku na kutijama Moj odgovoro se odnosi samo na ovu tvrdnju. Zapravo ne odgovaram nego se nadovezujem. Smatram da dobar zvučnik mora da ima tonski balans, ali takođe i naglašavam da je to prva stvar koju neki HiFi sistem treba da obezbedi da bi se uopšte zvao HiFi sistem. Ako se ovde raspravlja o tom osnovnom kriterijumu onda je to zaista zabrinjavajuće. Mogao bih da navedem još par vrlo bitnih karakteristika HiFi sistema koje se očekuju kao osnovni, ne bi li se razlikovali od onih stereo sistema koji služe samo za "slušanje muzike" (takozvana 100e sistem zadovoljstva)... HiEnd nivo po pitanju zvučnog karaktera mora da poseduje izvesne slojeve i manifestacije koje retko srećem u sistemima koji se izgledom i cenom karakterišu kao ta kategorija. Nažalost, mnogo je slušanja očima u našoj audiofilskoj zajednici i ovo govorim nakon opsežnih posmatranja psihoakustike i fenomenu koji je nekako usađen na našim prostorima i prati "kult vođe" odnosno idolopokloničkog idealizovnaja koje zamagljuje realni sud. Ne smatram se Don Kihotom HiFi-a ali sam vrlo svestan devijacije audiofila ka kultnom totemskom idolopokloništvu koje nema ni tehničkih ni akustičkih opravdanja u praksi. Quote
diviner Posted April 6 Report Posted April 6 ^^ veliki like za upis. šta ću kad nema dedicated dugme... Quote
diviner Posted April 6 Report Posted April 6 @Ljuba i @dj.nik zaslužuje titulu proizvođač/distributer... Quote
diviner Posted April 6 Report Posted April 6 pogledi/mišljenja su nam različiti ali znanje niko ne može da ti (i nikoli) ospori... Quote
AST Conductors Posted April 7 Report Posted April 7 On 4/5/2026 at 3:24 PM, zoranzu said: It can easily happen that a couple of ASTs end up in https://bura.rs/brands/ We hope so! Quote
nesone Posted May 3 Report Posted May 3 On 8. 2. 2022. at 1:02, lucas said: Uz to me interesuje, koliko kosta njihov sistem. Recimo skoro je decko za slusalice od 100 eura i pojacalo od 300 kupio usb kabl od 200 eura. Zanima me, kod ljudi koji to kupuju, kako gledaju koliko kostaju kablovi u odnosu na ceo sistem. Recimo ko kupi kabl od 1000 eura, mislim na ovaj koji sam nazvao kao od pegle, odnosno za struju, koliko kosta ostatak njegovog sistema? Jel 100 000 eura? ili neko ko u stvari ima sistem od 1000 eura da jos 1000 za kabl za struju? Oba su mi nezamisliva. Da neko ima sistem od 100 000 eura, i da kupuje polovan kabl za 800, kao i da neko ima sistem od 1000 eura i kupuje kabl za jos 1000. … hm? molim za pojasnjenje Jesi nesto naucio iz teme koju si pokrenuo? Hvala. Quote
Recommended Posts