Jump to content


Bolest je uznapredovala


joyba

Recommended Posts

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pre svega sam slusach muzike, tako da je na prvom mestu ljubav prema muzici tj uzivanju u istoj .... imam 3 sistema, 5 pari razlicitih zvucnika, nije to nista skupo i besno, skupilo se godinama, i definitivno uzivam u svakom sistemu podjednako iako ovaj jedan bolje svira od drugog, ali kao slusach muzike ja to ne primecujem i ne smeta mi, jer sam usmeren na sadrzaj koji izlazi iz zvucnika, cak sta vise uzivam u raznolikosti svih tih sistema. Iskren da budem, kupovina Sonab zvucnika OA 116 me je zakucala ovde gde sam, jer sam shvatio da mi bolje nista od toga ne treba. Posto sam sa zvucnicima "zavrsio" nadam se,  promenim tu i tamo pojacalo, gramofon, zvucnicu, DAC, to me recimo lozi i dalje, ali ne preterano. Ramisljam da li da u 2022 god kupim Technics 1210 GR ili neki audiofilski TT za tu lovu, da li Nagaoku mp200 ili neku MC zvucnicu, oko toga imam dilemu i slatko mi je sve to. Rezime, tu sam, prisutan, motam se po malo, lozakam na ovo i ono, ali nista da ludujem, imam vlazne snove na ovo i ono, itd.

 

Ali moram da priznam da pomalo zavidim ljudima koji opremu i zvucnike menjaju cesto, jurcaju novi zvuk, bolji, uzivaju u svemu tome.

Link to comment
Share on other sites

On 31.12.2021. at 21:09, Delija said:

To sto sistem verno reprodukuje glas i akusticne instrumente ga ne sprecava da dobro svira Yello, Daft Punk i slicno. I obrnuto.

A za orgulje ti trebaju malcice vece kutije :)

Manje-vise isto vazi i za Yello.

Što veći veći i kvalitetniji zvučnici (visina čovjeka npr. da ne pretjerujemo 😇), sa što kvalitetnijim ostatkom sistema i u isto tako velikoj sobi primjerenih karakteristika - i to je to. Može ključ na forum, jer sve ovo ostalo je "guranje autića u pijesku" 😁

Btw. ipak je veći izazov za sistem/zvučnike da bolje odrade glas i prirodne instrumentem nego elektroniku. No ima takvih koji će to sigurno odraditi bolje (npr. Magneplanar) od većine drugih, ali kad dođe do dinamike onda smo 2 koraka unazad, pa ne mogu ni orkestar odraditi u punom zamahu kako treba. Dakle, nije ni to baš mjerodavno.

Možemo sad natrag na forum 😄😄

Link to comment
Share on other sites

To i rekoh. Ali takvih ima... ja ne znam ni jednog 🤣 🤣 🤣 Zato i postoje forumi i slična mjesta; pa oglasnici, "malo na ovu ili na onu stranu" i sl...

Iako, srećom, može se to lijepo složiti da čovjek uživa praktično kao na koncertu, ali ipak ne baš u entry-levelu.

Link to comment
Share on other sites

Mali zvucnici cesto imaju fenomenalan srednji ton i visoke i samim tim bolji 3d.To ce mnoge zadovoljiti ili ce im dodati sub(ove) pa nadoknaditi dosta dobro baseve gde nemaju sta da traze pored velikih. Medjutim veliki zvucnici koji imaju los srednji ton nista ne spasi. Recimo da bar sa 80%  foarstandera koje sam cuo ne bih mogao da zivim,zapravo sa problemima koje prave u realnom zivotnom prostoru.Mislim da je dosta lakse resiti probleme sobe sa malim zvucnicima i uz dobar woofer dobiti bolji zvuk sa manje para. Ali svako treba da bira prema tome sta slusa i izbegava najbolje ono sto mu smeta.

Link to comment
Share on other sites

Sub-ovi mogu i hoce (ako su dobri i dobro se podese) da poprave dosta toga i to je odlicna ideja/savet, ali od malih zvucnika nece napraviti velike. Ti mali zvucnici ce i dalje imati mali headroom, ogranicen SPL, velika izoblicenja, frfljanje bass reflex cevke... cim se malo pojacaju, ogranicenu velicinu zvucne pozornice, itd... Dodavanje high-pass filtera resava deo problema, ali unosi more novih.

Link to comment
Share on other sites

26 minuta ranije, sondek said:

Mali zvucnici cesto imaju fenomenalan srednji ton i visoke i samim tim bolji 3d.

16 minuta ranije, Delija said:

Ti mali zvucnici ce i dalje imati mali headroom, ogranicen SPL, velika izoblicenja, frfljanje bass reflex cevke... cim se malo pojacaju, ogranicenu velicinu zvucne pozornice, itd... 

Sto ljudi,100 ćudi….zbunjujete mlade naraštaje na forumu

ps

Srećna Vam ruska i pečenje :xmas

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Dosta dobar lek za lecenje Hifiitisa je Spotify... Od kad sam postao korisnik istog mnogo manje obracam paznju na te neke finese zvucne i samim tim ne menjam uredjaje cesto....jednostavno Spotify te tako bombarduje dobim stvarima da ne prestajes da se odusevljavas pesmama i zaboravis da obracas paznju na druge stvari...jednostavno uzivas u muzici.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
12 sati ranije, mikampek said:

prosecan covek kupi hi-fi uredjaje da bih slusao muziku,pored onih suprotnih koji kupuju muziku da bih slusali uredjaje 😁

Prosecan ni ne kupuje, slusa preko telefona ili tranzistora.

Naravno da slusamo uredjaje, muziku znamo napamet.:listen

Pazi i kablove svih fela slusamo.......

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, srdjan_cvetkovic said:

E moj Zexx, ti biH to želeo, ali stvarnost je nažalost potpuno drugačija.

i ti BiH izgleda isto nesto zeleo cim se i ti takodje javljas da komentarises tudje komentare,valjda je ovaj forum ovde dostupan svima da iskazu svoje misljenje i da pomazemo jedni drugima savetima u vezi hi-fi a ne da ispravljamo jedni drugima pravopis i omalovazavamo druge clanove.Kada sam to napisao nisam mislio nista lose.Ja sam takodje audiofil i vidim sebe u tome.Simpatican mi je bio taj komentar jednog clana na nekom stranom forumu i zeleo sam da ga podelim ovde sa drugima,tako da nemas potrebe ti i slicni tebi da omalovazavate svakoga ko nesto ovde komentarise..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...