Jump to content


Studijski monitori ili jedan veliki zvučnik?


srdanx

Recommended Posts

Poštovani znalci, izvinite na mojoj neupućenosti.

Trenutno spletom prilika imam jedan martin wisman art 200a što je veliki aktivni zvučnik koji služi za ozvučenja evenata pretpostavljam. 

Naime zadovoljan sam, niskih tonova fali...ali u mojoj prostoriji od 20 kvadrata to je i više nego dovoljno. Nisam ga nikad ni pojačao. Povezan mi je auxom i zadovoljan sam kad ide sa laptopa zvuka. Inače preporučujem softver FX sound koji mi nadoda malo bass-a i bude stvarno top za ovaj cheap setup

Inace prosto legnem pred njega i zvuk me pojede.

E sad. Treba da kupim nešto novo. Htio bih da kupim aktivne zvučnike. Ili aktivni zvučnik veći.

E sad, da li bi bili studijski monitori dobro rješenje? Želim i jačinu ali i dovoljno zvuka, vibracije. Ovaj je glasan. Plašim se da kupim male monitore da neće biti dovoljno toga da me proguta kao što volim.

kurzweil ks-50a me zanima. presonus eris 3.5 me zanima, ali mislim da su premali. Da li bi 4 bile okej?

Da li bi možda presonus 5 ili 7 bio dovoljan da ispuni iste potrebe? Jedan samo..pa možda za neko vrijeme još jedan kad malo para skupim.

 Budžet mi je max 150 eura.

Da idem na varijantu pojačalo, zvučnici...ne bih. Radije bih aktivnu kutiju ili kutije koje mogu i prenijeti. Bolje kuptii eksternu audio pa iz toga da šaljem zvuk. Ali ako imate prijedlog javite.

Znaci glavna namjena je muzika.

Predlozite mi nešto drugari. Ili da kupim wismana ponovo? Velika kutija, mogu je ponijeti. Ovaj je 10 godina i neću ga imati više.

Eto nadam se da sam bio jasan. 

Hvala

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

12 sati ranije, srdanx said:

Trenutno spletom prilika imam jedan martin wisman art 200a što je veliki aktivni zvučnik koji služi za ozvučenja evenata pretpostavljam. 

Jeste za svadbe, ali ako si zadovoljan jačinom i kvalitetom zvuka, kupi još jedan ako ih ima i ako imaš gde da ga smestiš.

Link to comment
Share on other sites

I ako navedeni monitori presonus i kurzweil imaju da kazem dovoljno basa-a oni jesu studijski, tako da nisu napravljeni da pune sobu basom.Tako da ako je jaci bas cilj ovo nece biti resenje problema. Inace i za njih postoji dodatni woofer.

Ja imam i Eris 3.5 i Eris 5, oba sviraju odlicno i imaju flat sliku.. Ali nisam siguran da bi ispunili vasu prostoriju

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, CJbolland said:

Čovek traži klupski zvuk ne hi-fi. 

E bravo. Ne bih bolje to mogao reći. Treba mi kutija da može napraviti mali klubić u sobi. 

Znaci ne gine mi wisman. A imate li da preporučite neki polovan boombox, šta da tražim? Iako polovan boombox...ne znam..ne ulijeva mi povjerenje.

Link to comment
Share on other sites

ARTX 200A su aktivni zvučnici sa pojačalom 200W u D klasi. Ne znam da li to znači sa ima unutra dva pojačala i aktivnu skretnicu, neki DSP možda, najverovatnije ima.

Ako je inicijalni zvuk koliko-toliko pristojan, ima snage da se prave žurke, zatim da se pri uobičajenom slušanju u sobi ekvilajzerom u digitalnom domenu dotera zvuk, recimo doda basa, oduzme gde dreči i tako to. A cena nije visoka, čak po malo sumnjam u kvalitet izvođenja za te novce.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, giZ_Mo said:

Зато што има 10" бас звучник, за почетак.

Ovaj ima 12".

Behringer PK112A je aktivna razglasna zvučna kutija sa integrisanim Bluetooth standardom za bežičnu reprodukciju. Sa snagom od 600 vata i kompaktnim dizajnom i ugrađenim media plejerom (sa ulazom za SD kartice i USB portom), ova kutija je idealno ozvučenje za manje do srednje svirke ili kao stage monitor. Ima dva mikrofonska i jedan linijski ulaz i praktičan dvopojasni EQ. Pokreće je moćni drajver promera 12" i visokotonac 1"

Meni ovo deluje kao blagi ovekill za sobu. Više je za neku salu. A opet, niska cena poziva na oprez. Previše toga za sitne pare obično može da znači samo dve stvari, ili malo više lažu sa specifikacijom,  ili je kvalitet nizak. Ne bih ja to uzimao nipošto bez probnog slušanja.

Link to comment
Share on other sites

Dragi moji overkill je svakako. 

Ali nadam se nekom ljetu, druzenju, prilici da se upali. Pa sad nek stoji u uglu, sviraće.

Kad vec imam 150 eura da ih spiskam...mislim Behringer je "poznatiji" sto ne mora da znaci da je bolji. DA KUTIJA jeste sumnjivo jaka i ne znam kako tako niska cijena...

Bluetooth resiver se moze napraviti i na martina...iako to moze da bude malo..nabudzeno...da li ce raditi kako treba...TO SAMO MOZE TEST.

Svakako pomrsili su mi se konci poprilično. :D

 



 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...