Jump to content


Studer B67 Mk1


Petar111

Recommended Posts

Studer B67 MkI je transport koji može da stane na crtu svim trakašima samo ne Telefunkenu M15 i Ampexu ATR-100. Međutim, odgovor nije jednostavan jer tu ima više problema: kolo na modulu za kontrolu brzine i llučni potenciometri na vagama su mu najslabije tačke koje se po pravilu menjaju delovima iz MkII. Takođe mu je potreban kompletan mehanički i elektronski servis. Na kraju, tu su leptir-glave koje se, doduše, mogu zameniti običnim po znatno nižim cenama. Ali ja ne znam trakaš visoke klase koji nema neke svoje probleme.

To što nema tonski modul ili most sa kontrolama i metrima nije neki problem: ili se kupi ili se dovede kalibrisani ulaz preko pretpojačivača ili miksete.

Ovaj sa KP je jedan od nekoliko koji su u ponudi ali to su redom islužene rage od kojih se ne može sastaviti jedan pošteni komad. Zato onaj gore košta toliko i to je tek ulaznica u taj Studer a ja ne znam koliko stručnjaci očekuju da to košta. Za taj novac se može naći odličan B77 ali to već nije ista klasa mehanike a ni zvuka.

Link to comment
Share on other sites

Vredi 1800eur ako je servisiran u ispravnom stanju i dobrom fizičkom, sa dobrim glavama. 

Ovo sto je postavljeno za 500 eur, je mono, mala je slika ali mislim I da je pogrešan blok sa glavama, a i u oglasu piše da treba servis,sto moze da znaci svašta.... 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...