Jump to content


Slike Hi-End sistema


petarjovic

Recommended Posts

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 sat ranije, sondek said:

Dzaba ga bilo sve bez fun faktora...a da ima skupih sistema bez toga ima.Provedes sat vremena, a da noga ne krene da cupka. Deluje na prvi mah sve ok, a posle shvatis da bi umro od dosade sa takvim sistemom. 

Ne znam da li je gore to ili sistem koji te impresionira u prva 2 minuta, a posle 20 minuta moras da izadjes napolje - i to sa ozbiljnom glavoboljom.

Link to comment
Share on other sites

Da zanemarimo komentare, ali tema je puna baš lepih fotografija sistema.

 

 Ja i dan danas čuvam jedan broj italijanske revije gde je je bio tekst o nekom čikici koga još drži ta mladalačka ljubav prema svemu tome......a baš sam se onih godina kada sam video, pitao, šta koji qrac ovaj traži ovde.....reko ajde ti Rade to lepo stavi negde pa gledaj za 20-30 godina, možda dobiješ odgovor.....i bi tako 😂.

 

  PS  Kada je Rade prvi put video tita  ajend sistem ...jel sam ja vama to pričao. Pa u to vreme, klinci, u Mitrovačkoj prodavnici Melodija / ko ne zna za tu prodavnicu nije mitrovčan/ gde je radio čuveni Zoran  se pojavio Iskrin  sistem  sa Garardom i pojačalom od fantastičnih 2x20 W .....za poređenje, Mika Honda je u domu omladine držao diskoteku sa 1000 gostiju sa pojačivačom od 2x30 W......dva Duala , Altec horne i pojačivač iz Rim Electronica.

   I tako, ja i drugar, pošto smo preko leta skupili neke parice rešili da se ponovimo. I tako pričamo mi sa Zokijem o super mega Iskrinoj napravi kada u jednom momentu Zoran pokaže na nekog lika koji je bio u prodavnici, kaže, on se razume u sprave pitajte njega.

  Pitamo mi i lik ni pet ni šest, kaže pa to je najobičnije *****.....kako ***** pa jel ti čuješ kako to radi .....pita lik, koliko ćemo da platimo da čujemo nešto pravo....reko ovaj nas zahebava i to ladno.

  I to je ta priča....tada sam prvi put video studijski magnetofon kako se okreće a iz zvučnika ne dolazi nikakav šum 😂  .Neke  legendarne američke kutije iz tog vremena a pojačivača se uopšte ne sećam pošto sam bio pod utiskom bešumnog okretanja magnetofona. .....lik se zove Čaki.....ko ne zna Čakija taj nije mitrovčan. 😂

  Bilo je to vreme mazanja membrana sa kojekavim glupostima radi otežavanja,  kao najveće dostignuće u povećanju performansi uređaja.....ko se toga još seća 😀

Link to comment
Share on other sites

On 5.12.2021. at 15:02, Golum said:

Duboko se izvinjavam sto sam uvredio Studer :-). Bash mi je drago za NAT...pojma nemam zasto ali imam utisak izrazito podcenjeno u domovini, a hvalospevi u inozemstvu...mada nisu ni prvi ni poslednji...

ne bi rekao da je potcenjeno u domovini, naprotiv. jedino ako kurcšlus pravi što firmu ne zanima domaće tržište skromnih ekonomskih mogućnosti i retkih pojedinaca koji mogu da isprate taj pricing. zvučno, najbolje sa ovih prostora ikada.

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, prophet said:

Zvučnici su Roma, pojačalo Kondo Ongaku. Čest partner na prezentacijama.

 

dve su ovde stvari zanimljive 1) koliko sam zakrečio da nisam čuo za Roma 2) koliko su Roma 101% ono što sam odavno hteo da pravim i ima sve komponente spremne - dipol u basu, dipol u bas midu (2xBD15), srednji visoki u horni (TPL-150) i supervisokotonac (fostex T-925), samo sam lijen i mrzi me i prezauzet sam...

Link to comment
Share on other sites

Lijepa slika. Stvarno.

Trebalo bi samo negdje na nju nadodati "nemojte te zvučnike ovako nabiti na zid, jer džaba para, zajedno sa elektronikom i svim ostalim". No, isto tako moguće da vlasnika boli briga. Kupio je kako mu je netko savjetovao, ali postav "nije mogao" drukčije zbog XY razloga

Nikad se neću načuditi ovakvim stvarima.

Link to comment
Share on other sites

On 12/26/2021 at 12:12 PM, petarjovic said:

The New B&W 801 D4.

FB_IMG_1640517112609.jpg

A brate lepote....kad bih im`o ko sto nemam..sve bi mi svjetlilo u cijan plavoj i zelenoj :) :)...i onda nesto gledam..kao kontrast ovim prllijepim uredjajima.....ove , nazovimo, zvucne kutije :(...jel to meni samo ruzno ili...dizajnerski me plase nekako....:(...ne znam..al ne bih bio s njima sam u sobi :) :) Izgledaju mi kao neka futuristicka pretnja....ili ce prije niti da sam omatorijo pravo :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...