petarjovic Posted November 21, 2021 Report Share Posted November 21, 2021 Po internetu a i medju audiofilima u zemlji i okruženju ima dosta vrhunskih sistema, lepih slika i prikaza i ja ne nadjoh temu gde bi to stavljali, gledali, komentarisali, patili❣️ Pa reših da otvorim. Evo ovu sam našao nedavno: Sonus Faber, Transparent Opus zvučnički, Audio Research itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petarjovic Posted November 21, 2021 Author Report Share Posted November 21, 2021 The Gryphon-Kodo zvučnici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petarjovic Posted November 22, 2021 Author Report Share Posted November 22, 2021 Sistem iz Kragujevca, Utopie koje pogone dva Karana od po 2kw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted November 22, 2021 Report Share Posted November 22, 2021 Fali staklo na plafonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
petarjovic Posted November 22, 2021 Author Report Share Posted November 22, 2021 Wilson Audio WAMM Master Chronosonic and WAMM Master Subsonic with Nagra, dCS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted November 22, 2021 Report Share Posted November 22, 2021 Par slika sistema koji treba da cujem uskoro nadam se...nije daleko od mene. TOTL Goldmund i Apogee... Link to comment Share on other sites More sharing options...
damic Posted November 22, 2021 Report Share Posted November 22, 2021 Apogee Grand bice da su Florianove. Ako cujes, javi utiske. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted November 22, 2021 Report Share Posted November 22, 2021 1 sat ranije, damic said: Apogee Grand bice da su Florianove. Ako cujes, javi utiske. Kako znas cije su cccc 😏...jeste Florianove...cujem se sa njim vec neki period ali nikako da ubodemo termin da odem kod njega...bice... Ocekivanja su mi -> pa mozda da je ovo nesto najbolje sto cu ikada cuti...lets see Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedjica Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 20 sati ranije, Golum said: Par slika sistema koji treba da cujem uskoro nadam se...nije daleko od mene. TOTL Goldmund i Apogee... Ovo se otprilike može čuti kod Floriana i nigde više u svetu. Baš me zanima kako radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 1 sat ranije, Pedjica said: Ovo se otprilike može čuti kod Floriana i nigde više u svetu. Baš me zanima kako radi. Yup...bash tako nekako - zato i jedva cekam da odem da cujem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedjica Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 4 minuta ranije, Golum said: Yup...bash tako nekako - zato i jedva cekam da odem da cujem. Napiši utiske i probaj da porediš sa klasičnim sistemima sa dinamičkim zvučnicima. Kao neko ko je imao i Magneplanare i Apogee (a završio na klasičnim zvučnicima), zanima me jako dinamika i mid-bas (prvenstveno), pa bas. Pitanje je da li mogu ti Grand da stignu dinamičke zvučnike u smislu presence i "fizikalije" zvuka, baš zbog dimenzija folija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 @Pedjica Nemoj da vrdas - evo prave teme da zakacis slike svog sistema Link to comment Share on other sites More sharing options...
damic Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Ima i Henk (restorer) iz Holandije jedan par, to je koliko mi je poznato, sve u Evropi. https://www.whatsbestforum.com/threads/visit-to-henk-van-der-hoeven-apogee-acoustics-re-builder-restorer.21094/ Pre nekih petnaestak godina bila je tema na starom Apogee forumu, gde se nalaze Grand modeli od ukupno 25 napravljenih. Msm da je bilo komentara za 16 pari, kojekuda po svetu, trecina na dalekom istoku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petarjovic Posted November 24, 2021 Author Report Share Posted November 24, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted November 24, 2021 Report Share Posted November 24, 2021 Moze malo egzotike? Audio consulting...ovo sam slusao kod Serga u kuci sa sve njegovom ludackom elektronikom.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergio025 Posted November 24, 2021 Report Share Posted November 24, 2021 Devialet Gold Phantom Link to comment Share on other sites More sharing options...
petarjovic Posted November 24, 2021 Author Report Share Posted November 24, 2021 31 minuta ranije, Golum said: Moze malo egzotike? Audio consulting...ovo sam slusao kod Serga u kuci sa sve njegovom ludackom elektronikom.. Da li uopšte možeš da opišeš karakter zvuka? Dubinu, visinu, prostor.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted November 24, 2021 Report Share Posted November 24, 2021 33 minuta ranije, petarjovic said: Da li uopšte možeš da opišeš karakter zvuka? Dubinu, visinu, prostor.... Bilo pre par godina - mislim da sam i otvorio temu ovde na forumu...znam samo da je bilo totalno drugacije od svega sto sam cuo do tada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DejanM Posted November 24, 2021 Report Share Posted November 24, 2021 On 22.11.2021. at 12:54, Golum said: Par slika sistema koji treba da cujem uskoro nadam se...nije daleko od mene. TOTL Goldmund i Apogee... Zar nije ova prostorija previse niska i previse uska za ove zvucnike ? Ne mogu bas tacno da procenim ali mi se cini da izmedju zvucnika nema ni dva metra a da od vrha zvucnika do plafona ima mozda 10-20 cm. Bilo bi mi interesantno da cujem od goluma njegove utiske nakon slusanja ovog sistema da li primecuje tu neki problem ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted November 24, 2021 Report Share Posted November 24, 2021 Panelnim zvucnicima bocna blizina zidova (pa time i plafon) ne pravi problem ni blizu kao klasicnim zvucnicima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted November 24, 2021 Report Share Posted November 24, 2021 Potvrdjujem,od bocnog zida mogu biti i na samo 5cm (prema manualu) probao sam i zaista se ne cuje nikakav problem.Iz tog razloga mnogi ih i postavljaju sto blize zidovima kako bi se dobilo sto vece medjusobno rastojanje koje je po meni sto vece to bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted November 25, 2021 Report Share Posted November 25, 2021 Dobio malocas od drugara iz HKa - bio na slusanju novih Magico M9....specijalno za @Delija Gurkani sa samo 4 komada Goldmund Telos 5500 (cirka tisucu kg u njima ko voli da tegli ampove) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted November 25, 2021 Report Share Posted November 25, 2021 19 sati ranije, sondek said: Potvrdjujem,od bocnog zida mogu biti i na samo 5cm (prema manualu) probao sam i zaista se ne cuje nikakav problem.Iz tog razloga mnogi ih i postavljaju sto blize zidovima kako bi se dobilo sto vece medjusobno rastojanje koje je po meni sto vece to bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted November 25, 2021 Report Share Posted November 25, 2021 4 minuta ranije, Golum said: Dobio malocas od drugara iz HKa - bio na slusanju novih Magico M9....specijalno za @Delija Gurkani sa samo 4 komada Goldmund Telos 5500 (cirka tisucu kg u njima ko voli da tegli ampove) Da oplemenimo video i sa nekim slikicama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedjica Posted November 25, 2021 Report Share Posted November 25, 2021 8 minuta ranije, Golum said: Dobio malocas od drugara iz HKa - bio na slusanju novih Magico M9....specijalno za @Delija Gurkani sa samo 4 komada Goldmund Telos 5500 (cirka tisucu kg u njima ko voli da tegli ampove) Ovo OPAKO dobro čak i na snimku zvuči, i neverovatno tonalno tačno. Koliko to ovaj snimak može da dočara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now