Jump to content


NOVI ALBUMI


Klops

Recommended Posts

On 20.10.2022. at 14:58, Klops said:

Paaa..nisam bas siguran...Ova dva albuma iz ove godine koje su napravili nakon povratka Frusciantea , koja su ustvari, oba dupla, pa to dodje kao da su napravili cetiri...iskreno..iako sam veliki fan , moram reci da su trebali sjesti, posteno analizirati  i biti rigorozni prema sami sebi...i od ta 4 , izabrati pjesme za JEDAN jako dobar...sve preko toga je visak.ALi, hajde da se kaze da su se pozelili zajednickom rada nakon toliko godina pa se nisu mogli obuzdati.Realno, ocekivanja su bila velika ali ...ajde da kazem..blago..podbacili su, realno.I dalje smatram dupli Stadium Arcadium remek djelom kojeg ce tesko nadmasiti (pricam o John Frusicantevovoj eri)...zato sam sa nestrpljenjem ocekivao ove albume.Ali...eto.

Prestrog si. Stadium Arcadium se više nikad neće ponoviti, kao ni Californication, kao ni BSSM. Meni su prethodna dva (bez Frusciantea) bila baš naporna, sa po recimo jednom do dve pesme koje bi mi prijale. Unlimited Love mi je bio nekako ‘ravan’. Onako, preslušaš ga i ništa ti nije ostalo u ušima. Ovaj je s te strane zahvalniji, ima više pesama koje ‘vuku’ na Stadium Arcadium. U pravu si za selekciju materijala i pravljenje jednog odličnog albuma, ali ko zna šta bi oni odabrali… ovako, možemo to sami da uradimo. Ja ću pažljivo preslušati oba albuma, odabrati 10 ili 12 pesama koje su mi baš dobre, rasporediti po ukusu i dobiti jedne nove Peperse koje ću slušati, uživati i nervirati ljude govoreći kako su novi Pepersi odlični…

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ne želim kao Koko da nerviram ljude, ali moram da kažem da je meni super ovaj novi album Pepersa, "Return of the Dream Canteen". Baš prijatno iznenađenje. Ima tu sjajnih stvari - Eddie, My Cigarette, The Drummer itd. Sve u svemu, odlična vožnja od sat i kusur. 

Link to comment
Share on other sites

8 minuta ranije, Spachek said:

Jel kriva?
Ja sam moju na zalost morao da vratim, bas zbog toga.

Крива, једнина, ово је дупли албум. Не, ни једна није крива мада сам албум добио од гитаристе ДЛБ-а, а има и посвета...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
On 3/30/2023 at 5:53 PM, duka said:

Preslušah, nešto mi nije lego kao ni prošli.

Kakvi su tvoji utisci?

Pa...ja sam njihov stari fan jos iz 80-tih, tako da sam prilicno subjetivan kad su oni u pitanju.Ono sto je sigurno, a ne desava se samo njima nego svim dugovjecnim bendovima, britka ostrica kreativnosti otupi sa vremenom, sto je i prirodno.Martin Gore je vrhunski kompozitor, ali vrhunski muzcki kompozitor.Njegove kompozicije su za tvrdje uho ponekad komplikovane harmonije.Ali je stvarno jedan od veilikih na rock sceni.Najbolji primjer za to su pjesme s pocetka 80-tih koje na prvu izgledaju kao bledunjavi pop postavljene u neki nacelno "elektronski" aranzman .Kada se odsviraju drugacije ili samo klavirski, djeluju zastrasujuce dobro sa vrhunskom harmonijom.Za primjer , prvo sto mi sad pada na pamet, recimo pjesma  Shake the Disease ...potrazi original i uopredi  kako je sad Martin svira i pjeva uz klavirsku pratnju sa neke od zadnjih turneja.Ima na Jutjubetu sigurno.Djeluje velicanstveno.E to je sjajan kompozitor.Takvih oni imaju gomilu.

Memento...pa sigurno da nije najbolji ali evo vec na trece cetvro slusanje stvari polako dolaze na svoje mjesto.Meni svakako nije izuzetan ali sasvim solidan.Nikako se ne slazem sa jednim uvazenim rock kriticarem iz regiona ( kojeg inace cijenim) koji je napisao da su napravili remek djelo.Ne bih se slozio.Da je dobar , jeste, viseslojan , sto je jako bitno a oni tako i rade.Ali bas remek djelo..ostavio bih to za nesto drugo.Ali svakako ga treba imati u kolekciji.I da..oni uvjek dobro zvuce sto je jako bitno vecini ljudi na ovom forumu.( Meni je ipak muzika na prvom mjestu...samo da kamenice na polete prema meni sad :) :) )

Bili su sjajni ( i sad su hvala Bogu)..Martin je fantastican kompozitor , Dave divan vokal koji mi pase.Glas mu jos uvjek djeluje dobro uprkos godinama.Pokojni Flecer, nazalost nije vise sa nama i njima..cesto su ga zvali Lucky Guy.Kazu da je imao srece sto je bendu sa takva 2 velikana..da njegov doprinos i nije bio nesto u muzickom smislu ali svakako nezaobilazan clan DM.I kao sto rece Dave u nedavnom intervjuu, definitvno najveci fan DM-a.Alan Vajlder  je bio onaj koji dodavao onu tresnjicu na vrhu prekrasne torte DM-a..ali on je odavno proslost.

Sjajan bend u istoriji muzicke rock scene.Tesko bi ih bilo zamijenjiti.Apsolutna preporuka svima.

Link to comment
Share on other sites

I sam sam njihov fan. "Navukao" sam se kao tinejdžer na njihov sound uz album Ultra. Od tad sam ih otkrivao retroaktivno i pratio rad. Od Violator-a do Sounds of Universe imam sve na originalu, bio na koncertu, imam one night in Paris na dvd-u...vrteo ga do iznemoglosti! 

Preslušao sam zadnji album više puta, to jeste njihov prepoznatljiv sound, ali mi je od početka do kraja mnogo "ravan", prosto nije mi legao. Nije ni prošli.... Možda je do mene.

Pomislio sam da je to zbog nedostatka Flecera, a možda se i razvijaju u tom nekom smeru.

Npr, nije baš uporedivo, ali Alice in chains je objavljivao i posle Layne-a ali to više nije bilo to.

Link to comment
Share on other sites

Dobro, avatar mi nalaze da ovo ne propustim.Vidim da ima vec tema na drugom postu.Ali evo i ovdje.

PINK FLOYD – The Dark Side Of The Moon

50 godina.Evo ga, tu je :)..

Pa ako se neko docepao, ima li kakvih utisaka, ne do Bog, razlika :)...kako vam zvuci.I kakve su vam utisci

o album nakon 50 godina :) Stari li uopste, mijenja li se sta..ili je i dalje, to to ,da budem politicki korektan, jedan od najboljih ikada .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

rumourslive.jpg.80c779313931faf9b263c33dc58c4c17.jpg

Napokon sam i to dočekao - osmominutnu verziju Rhiannon u audiofilskom kvalitetu! Uopšte, ceo mi je album super. Ne bih mogao reći nešto kao ovo je najbolji živi Fleetwood Mac album (u ovom kontekstu kad pišem Fleetwood Mac mislim na Buckingham - Nicks eru), ali je veoma zabavno čuti pesme sa albuma fleetwood mac i rumours ovako ogoljene. Ko ih voli odličnp će se provesti. Možda i neko ko ih baš i ne voli...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...