Jump to content


NOVI ALBUMI


Klops

Recommended Posts

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
On 19.9.2022. at 12:20, Klops said:

Ako ste preslusali, molio bih za Vas komentar....pogotovo  dobre poznavaoce ovog albuma i ljubitelje Pink Floyda

Poslušao sam prošle nedelje. Ja pao na mestu mrtav. Toliko "novog" je isplivalo da sam svaki čas gledao tamo-vamo šta se tu sve dešava... Obavezno ponavljam ovo iskustvo sutra. :cheers

Link to comment
Share on other sites

10 minuta ranije, Wizard Of Gore said:

Meni deluje da su pojačali bas gitaru .

Klasika, ima da se raduje 90% korisnika danasnih uredjaja .. dobar bass je postao lux... doduse taj album jeste losije snimljen pa ce mu remaster dobro doci. Citao sam vec i dobrih i losih stvari sto se vinila tice, uglavnom da je remaster odlican ali dosta skart vinila. Dsotm u jednom od poslednjih remastera su kompletno unistili, pa je lepo cuti da ima i drugacijih. 

Link to comment
Share on other sites

MIslim da bi trebalo da obratite paznju na jedan detalj ovdje.Dakle ovo je u pitanju REMIX sto je jasno naznaceno na ploci a ne samo remastering ..dakle to je novi REMIX koji mora biti odobren od strane autora, tj. oni budu aktivni ucesnici i konsultovani kao autori u tom procesu ( u ovom slucaju Gilmour i Waters.Vidi se da je remix iz 2018 godine pa mozete da izracunate koliko im je trebalo da se njih dvojica usalglase sta ce sve da pise na albumu : ) ),  a ne samo remastering koji mozemo vise posmatrati kao tehnicku stvar.Remix zadire u kreativni dio autorskog dijela  i s tim u vezi, nikako nije dozovoljeno ga raditi bez saglasnosti autora.Remix podrazumjeva da su sacuvane originalne trake razdvojenih instrumenata i vokala dok bi u slucaju remasteringa, odnosno masteringa, to nije iziricito potrebno ( mada je jako pozeljno,iako za veliki broj snimljenih ploca to vise odavno ne postoji tj. nije sacuvano) .Sam mastering je svakako poslednja faza u izradi nekog albuma i radi se nakon miksovanja). Uglavnom, sve tehnikalije koju se rade u masteringu rade se na vec zavrsenom mixu .

Dakle u ovom slucaju to je kompletno "novo"..Zato sam postavio pitanje, da mi date vase vidjenje kako vam sad to izgleda odnosno zvuci...Pogotovo ako posjedujete i stari, odnosno originalni album.Vidim da je neko pomenuo bas, sto mi je jako interesanto kako ga percepirate.Jer to je odradjeno definitivno na nivou mix-a, generalno mu je podignut nivo u mix-a a ne nekim frekvencijskim filtrom u eventualnom remasteringu.

U svakom slucaju, vrlo zanimljiv za analizu..pa cak i za vas da mozda vidite kako vas sistem reaguje na istu stvar u zavisnosti od drugacijeg mixa.

 

Link to comment
Share on other sites

On 6.10.2022. at 9:31, Wizard Of Gore said:

Meni deluje da su pojačali bas gitaru na Pigs (Three Different Ones), i to baš značajno pojačali. Ne bunim se, da budem iskren 🙂

I na A Momentary Lapse of Reason (2019. Remix) su momacki preterali sa basom.

Kao sto @sondek kaze, kao da je izdanje predvidjeno za sisteme sa hendikepiranim basom :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Preslušao sam album preko laptopa i slušalica Sennheisser HD449, pa mi zbog toga i nije smetalo. Ali ako bih gledao da kupim CD, onda bih sigurno uzeo neko starije izdanje, jer mi se uglavnom ti noviji remiksi ne sviđaju (recimo ljudi hvale pojedine remikse Stivena Vilsona, ali ja lično te njegove uratke i ne volim).

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, miletrosak said:

Remix je neuporedivo bolji od originalnog izdanja a dosta bolji od remastera iz 2016 god.

Dinamika ,balans kroz ceo zvucni spektar,visoki koji su prirodne boje ,uopste je zvuk mnogo vise LIVE.

Najbolje su vinjete na pocetku i na  kraju, na akusticnoj gitari,gde je gitara bas mocna.

Ja bih se totalno složio. Ja sam uživao kao nikada do sada uz ovaj album.

Link to comment
Share on other sites

On 19.9.2022. at 12:20, Klops said:

Najzad nakon toliko dugo cekanja i nesuglasica glavnih aktera novi remix je tu....
Pink Floyd  Animals

https://ultimateclassicrock.com/pink-floyd-animals-2018-remix-album-review/

Ako ste preslusali, molio bih za Vas komentar....pogotovo  dobre poznavaoce ovog albuma i ljubitelje Pink Floyda

 

Neskromno bih se ubrojao u navedene... :rolleyes:

U dve reči: ne sviđa mi se. Msm, interesantno je poslušati, dobro sam se zabavio, ali nekako su vađenjem detalja iz pozadine i uguravanjem u prvi plan, kao i ujednačavanjem nivoa instrumenata uspeli da ubiju originalni vajb. Poslušajte Dogs, od tu negde 3:45 kad imate onu jecajuću gitaru koja je za mene vazda bila sinonim za rock zvuk sedamdesetih. Toga više nema, sve je nekako udrobljeno. Nekako bih povezao omot sa remixom - siv je, sa puno detalja, kao i zvuk. Zanimljivo je videti, čuti, ali zanimljivo je čuti i Dream Theater kako izvodi Number of the Beast ili Dark Side albume uživo. Jednom.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Koko Bil said:

Na prvo slušanje mnogo je bolji od prethodnog

Paaa..nisam bas siguran...Ova dva albuma iz ove godine koje su napravili nakon povratka Frusciantea , koja su ustvari, oba dupla, pa to dodje kao da su napravili cetiri...iskreno..iako sam veliki fan , moram reci da su trebali sjesti, posteno analizirati  i biti rigorozni prema sami sebi...i od ta 4 , izabrati pjesme za JEDAN jako dobar...sve preko toga je visak.ALi, hajde da se kaze da su se pozelili zajednickom rada nakon toliko godina pa se nisu mogli obuzdati.Realno, ocekivanja su bila velika ali ...ajde da kazem..blago..podbacili su, realno.I dalje smatram dupli Stadium Arcadium remek djelom kojeg ce tesko nadmasiti (pricam o John Frusicantevovoj eri)...zato sam sa nestrpljenjem ocekivao ove albume.Ali...eto.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...