Jump to content


Zvučnici JBL L150A


HMrules

Recommended Posts

3 sati ranije, HMrules said:

Naleteo sam skoro na JBL L150A zvučnike na internetu i vizuelno mi lepo izgledaju pa me zanima kako sviraju i koliko se otprilike kreće cena?
Trenutno imam JBL ES90, sad ne znam kakvi su u odnosu na njih.

Star i veoma precenjen zvučnik, kao i većina iz L serije, a ovaj pogotovo. Dobro to svira,akcenat je na dubokom basu, zbog pasivne membrane moraš da imaš ozbiljno pojačalo sa obiljem snage i velikim damping faktorom da bi to iskontrolisao, uprotivnom bas ima "rep" i zvuk bude zamuljan.

Imao sam nekad običan L150 sa drugačijim, tekstilnim visokotoncem, L150a ima aluminijumski, kao L112. Sada imam xpl200, to je znatno bolji i moderniji zvučnik, kako po konstrukciji i ugrađenoj tehnologiji, tako po zvuku.

Ali ponavljam L150 je odličan zvučnik, jedan od legendarnih modela, proslavljen i izvikan među JBLovcima, stariji je i samim tim sve manje komada ima na tržištu pa je zato i precenjen zbog kolekcionarske vrednosti i zato je teško naći očuvane primerke...

Link to comment
Share on other sites

Imam L110A, koji spada u generaciju zvucnika koje je dizajnirao Greg Timbers. U odnosu na L100 i uglavnom starije zvucnike L serije od strane Bart Locanthija, mislim da je zvuk mnogo neutralniji. Naravno i ovi noviji bolje sviraju blues, jazz, rock i metal od klasicne muzike.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...