Jump to content


Koji vintage zvucnici? .... Advent, Dynaco, Saba, AR, Sansui, Pioneer, Yamaha, Kenwood, Celestion, Technics, Whafedale .…


Dražo

Recommended Posts

  • Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Traba voditi još računa da taj Wharfedale ima lagano rastuću FR karakteristiku, što odgovara trenutnom položaju i vintage pogonu. Video sam negde merenje, ne mogu više da ga nađem. Nije onako linearno kao u manual.  Uzme li nešto linearnije, mislim da neće da valja.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, prophet said:

Razumem i zbog cega hoce da ih zameni. Slusao sam ih. Kao i vecinu predloga. Zato mu i napisah Cabasse.

Sviralo je lepo to sa Tandbergom. No, sada je Tandberg potpuno osvezen, unapredjen. Sve je radio Slobodan Gavrilovic, poznatiji kao Gavra ovde na forumu. On se prvi slaze da Tandberg zasluzuje sada bolje kutije.

Posle apgrejda Tandberga, zvucni napredak je ocigledan, ali prosto nije toliki koliko je za ocekivati, s obzirom sta je sve uradjeno. Te ja (a i Gavra) problem vidimo sada u WD3, koji mu cini nam se nisu dorasli. 

Link to comment
Share on other sites




[mention=11215]prophet[/mention]Ovi Klipsch su brutalni, verovatno je i cena takva. No, jasno mi je na sta si mislio, dobar je predlog, ali mozda malo i prekomplikovan, s obzirom da bih ceo koncept morao da menjam. Svakako ostaje informacija pohranjena u memoriji.


Ne znam zasto bi morao da menjas koncept. Mislim da se nalaze jeftino polovni. Ima ih i od JBL i drugih proizvodjaca. Predlozih bas zbog te pozicije u kojoj su Wharf. Eventualno dodas vufere za pun opseg. Barem su posteno deklarisani, pa ce se i to lakse uklopiti.
Link to comment
Share on other sites

@prophetPa vec ga gubim time sto piskaram ovde, i zanimam se ovom temom i mimo teme ;)

Imam neke osnove u uredjajima, imam i vas sa foruma, i mimo foruma, a s obzirom na neke zivotne okolnosti imam i vremena. Pa stoga ne zudim nuzno za jednostavnim resenjem. Ne mora ni biti ni jeftino, ali opet ne mora da kosta bas cetvorocifreno. Verujem da u tom opsegu ima pregrst resenja.

Link to comment
Share on other sites

Evo ga neko merenje sa diyaudio.com, lik je menjao vešanje na basu (unutrašnjom gumom za bajs 😁) i izmerio kad je završio. Mislim da nema tu mnogo šta da se poboljša, čak mislim da je ovakva kriva baš odgovarajuća za onakav smeštaj uz zid i gore. Mislim mogao je da kupi sunđerasto vešanje, ali baš zapeo za gumeno, a nije mogao da ga nađe. Znači jedino da izmeriš kod tebe pa da znaš šta slušaš. Jesi li probao to da slušaš bez maski? Obično bolje zvuči bez. :ph34r:

Wharfedale-dovedale-cone-rubber-repair-dove-fr.png

Wharfedale-dovedale-cone-rubber-repair-dove-im.png

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Nixie said:

Znači jedino da izmeriš kod tebe pa da znaš šta slušaš. Jesi li probao to da slušaš bez maski?

Nemam aparaturu za merenje, ali verujem da cu uz pomoc @Delijajednom to i uraditi, za ovaj drugi, ali i prvi sistem.

A slusam uglavnom bez maski, jeste bolje. Ova fotka sa pocetka teme je bas u trenutku kada se nije slusalo neko vreme (pa ih tada vratim, da mi se ne vuku po podu).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...