Jump to content


Predlog za Preamp do 5000e


JTGTS

Recommended Posts

  • Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

4 hours ago, JTGTS said:

Sve to sto mi je falilo, dobio sa boljim strujnim kablovima. Mislim da nece biti potrebe za preampom jer lindemann radi vise nego dobar posao.

Ako si vec krenuo u "prevremenu evakuaciju" kablovima (ne zameri na malo zezanja) pogledaj i kako bi trebalo da izgedaju kablovi od AI ampa do zvucnika.

Iz IcePower1200 manuala:

 

IcePower 1200 speaker wiring.png

Link to comment
Share on other sites

Ja ne bih gledao na to kao ugađanje ili titranje komponenti/sistemu. Kada su sistemi na visokom nivou i najmanja poboljšanja su čujna. Ako su realna ili sprovodljiva u praksi. Ne vidim zašto ne bi vlasnik primenio preporuku, ovakvu ili nekakvu drugu u cilju boljih performansi.

Razlika između trkačkih kola je upravo na nivou spremnosti i izvodljivosti ideja u predmetnoj klasi. Neka rešenja su beznačajna u višim, a izvanredna u nižim i obrnuto.

Ja sam uvek za probe raznih predloženih rešenja, ali ne znači da će na svakom nivou kvaliteta sistema ta rešenja dati očekivani pomak.

Link to comment
Share on other sites

To je samo common sense zvučničkih kablova, ništa više, a kada se prate gluposti i eksperimenti na internetu, možda i nije loše da to stoji u manualu pojačala, čisto da se proizvođač ogradi od eventualnih fatalnih kombinacija...

SE A klasi nije problem ni kratak spoj, ali ostalim topologojama pojačivača i tek kako jeste, što veća snaga, veća je i odgovornost...

Link to comment
Share on other sites

Ako postoji mogucnost proveri kako source zvuci samo kao izvor uz drugi preamp. Ja sam to probao i sa pravim preampom zvuci mnogo bolje nego sa digitalnom kontrolom koju je imao streamer.Mogao se koristiti i kao preamp, ali mu je to najslabija tacka. Ne tvrdim da je tako i sa tom spravom, ali nije lose proveriti.

Link to comment
Share on other sites

  

19 minuta ranije, petarjovic said:

Reče da imaš AI amp, vidi sa Gidjgom da uzmeš još jedan na probu i bridžuješ, Source je preamp, isprobaj, pa nam javi kako rade Dynaudio.

 

Ma treba on da "bridge-uje" dve sobe, a ne dva AI amp-a :)

Nema tog preamp-a (bez DSP-a), a da ne pricamo strujnog kabla :rolleyes: koji moze da izbalansira Contour S 5.4 u jedva malo vise od 20 m2. Taj zvucnik i u adekvatnoj sobi moze da manjka sa visokim, pogotovo ako je vlasnik navikao na drugaciji zvuk.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, sondek said:

Cemu samo bridzovanje s tolikom snagom.To pokrece stagod treba.

Stara narodna kaže VERUJ AL PROVERAVAJ:D

Ipak je njegov Contour.45kg a 87db osetljivost, 4 oma, traže struje... ako ima mogućnosti pozajmiti neki amp i čuti, 1.2kW po kanalu što bi rekao Zexx:hdphones

E sad, dvojica kolega ti rekoše da ne valja ta mala soba gde ti je sustav, da se ti prvo sa tim pozabaviš....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...