Jump to content


Previše je glasno....


AlexandrO

Recommended Posts

Pozdrav svima, nadam se da neko ima koristan savet. Naime, pre nekog vremena sam svoj B sistem prebacio zbog nedostatka prostora u firmu a da bih imao muziku u pozadini dok radim. Risiver TEAC AG 790 je ostao ali sam no name kutije zamenio malo kvalitetnijim ( Audio Pro A2.6) i stavio druge kablove (sommer entry level) i sada je jačina zvuka na minimumu pojačanja neverovatno iritantna i smeta jer se sistem nalazi tik iza radnog stola na manje od 50 cm i to na podu. Mogu misliti kako će to izgledati kada budu stigli i stalci i kutije budu u visini ušiju. 

Da li ima neki način da se glasnoća smanji nekim podešavanjima ili nekom drugom intervencijom?

Hvala unapred

IMG_2205.jpg

Link to comment
Share on other sites

Uređaj ima digitalnu kontrolu jačine zvuka, koja je istovremeno i za podešavanje basa, visokih i balansa. Ako je bio isključen duže od 3 dana gubi se sve podešeno. Znači traži servisera koji je upućen u tajne te sprave. Sigurno ima neku bateriju ili kondenzator velikog kapaciteta ili nešto slično za pamćenje tih podešavanja koja je otišla pa je treba zamenuti. A možda je i teži kvar.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Nixie said:

 

Da, bio je isključen mnogo duže jer ga nisam ni koristio neko vreme. Sve funkcije rade normalno, kontrola basa i visokih takođe,  kao i  pojačavanje i utišavanje , samo je na minimimu glasnoće ( 1) ipak to glasnije nego što bi trebalo da bude.

Hvala, svakako 

Link to comment
Share on other sites

Pročitaj User Manual, možda ima još neko podešavanje ili factory reset. Sa tim risiverom je koliko čitam bilo problema  u smislu da sam samcijat, bez ikakvog povoda, pojača volume do 100%, a to će da sprži te male zvučnike samo tako. Evo jednog iskustva sa Amazona:

I bought this two years ago from amazon. I do not play it loud and the receiver is well ventilated. Receiver has failed me 5 times. Two times it maxed out volume with no warnings. My speakers are rated higher so my speakers were saved. Three times volume dropped to 0 for no reason. I simply shake my head and turn it back up like nothing happened.
I love this receiver but will have to discard because I can not trust it.

Link to comment
Share on other sites

Pre pisanja posta sam pročitao service manual, ima određenih naznaka za neka kontrolna  merenja ali se nisam upuštao u to bez nekog konkretnog saveta. Fabrički reset se ne pominje kao opcija. Ili ja to nisam našao.  

Ako bi neko mogao da pogleda pa da mi predloži koje vrednosti da izmerim. Multimetar imam. 

Hvala

Teac-AG-790-Service-Manual.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...