Jump to content


Кутије за ТВ и око њега


RADE

Recommended Posts

Ради се малом систему који ће бити окачен на зид поред телевизора. Е сада, правити кутије за музику или ТВ питање је сада.....па ја мислим (:-) )да је боље урадити за музику јер ТВ ионако нико паметан не слуша, обзиром ко се све смуца по њему :D

  Али зато слушање музике, гледање филмова или слично већ иде. Све је замишљено као две реалтивно мале звучне кутије које ће бити активне и имаће уграђен мали плејер који може да очитава усб, има радио, блу тут и слично. Значи један универзални аудио  уређај.

  Кутије ће имати један бас од 16 цм у компресији који ради као велики......за неко нормално слушање сасвим довољно. Други звучник је један мали коаксијалац који такође ради као прави велики....и то је то што се тиче звучника.

   Појачивач Д класа 2 пута 80 чистих вати које ћемо додатно смањити јер то није за славе и рођендане него за фино слушање музике. Плејер је интересантна направа, има чак и мали лепи плави дисплеј.

   У очекивању смо да нам Алексиа на својој цнц фрези одради предњи панел , да нам на ласеру одсеку предњу маску и да почнемо. Фотографије сутра стижу.

Link to comment
Share on other sites

Ово је технички део кутија. Недостаје исправљач . Чекам већ 10 дана да ми одраде предњу страну да могу да комлетирам кутије и пошаљем на фарбање.

  Звучници су интересантни. Рецимо бас 166мм има резонантну од неких 40 хз и иде у 10 литара компресије. Сасвим пристојан звук ће бити јер он ради као они од 20 цм. Практично овај звучник је пројектован као замена за брдо старих кутија које су радиле у компресији.  

 Коаксијалац је мало чудо технике :-). Номекс и горе и доле као вешање.

Д класа појачивач.jpeg

бас са Фс 40 хз иде у 10Л компресију.jpeg

група неодимијум магнета.jpeg

Коаксијалац са номекс вешањем и горе и доле.jpeg

Мали плејер.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Тренутно је готова маска која је пресвучена 3М фолијом која се користи за аутомобиле.....6 година гаранција да ће да стоји на свом месту. Опција је била да се фарба или да се проба како то та фолија узгледа на неком комаду......па пробано је како изгледа :D и није уопште лоше уживо....фарбаћемо неки други пут. 

   На трећој фотографији је прстен који дође испод коаксијалца да га доведе у ниво са мидбасом и он је сечен од шпера 4мм. Обзиром да је мени наставник из општетехничког био светски првак, мислио сам да купим тестерицу за 3.основне  и да сам режем....а сечење кошта као једна кафа , реко нека ласер сече. ;)

  Иначе за фолију је интересантно то да  може да стоји искључиво на веома солидним материјалима . Било који покушај лепљења на шпер, медијапан и слично се завршава тако што фолија откине површински слој материјала.....због тога и стоји 6 година на сунцу и на киши и да јој није ништа. Једноставно се завари за површину.

  У очекивању сам да се уради предња маска да могу да склопим кутију.....коју ћу по први пут склапати кламферицом.....значи ексер од 30 мм, лепак и бам бам бам нећу ништа да знам што каже Бајага. Пробао сам и није уопште лоше.

 

 

maska 2mm.jpeg

folija FC.jpeg

nivelisanje.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...