Jump to content


Zvucnici oko 2000e


JTGTS

Recommended Posts

3 sati ranije, ab said:

Јесте, само и тај дође комплетан на нивоу финалне израде AI преампа у тај оквир цене.
Треба пробати обе варијанте.

I bio bi najbolja komponenta sistema, AVC varijanta.

Link to comment
Share on other sites

23 minuta ranije, JTGTS said:

Jel ima neko iskustva sa rotelom rc 1590? To moze da se pazari i novo jer je u budzetu.

U   Korato su rekli  da ce izaci MK2 model. cena je 1900 eura.  I novi RA 1592 MK2

U Maju su trebali da dobiju. Vidi sa njima, pa ako mozes poslusaj. 

 

Link to comment
Share on other sites

Поредио си оба, AVC i AI?
Zar je potrebno? U koncepcijskom smislu. Jos da je bafer cevni
Pritom ne mislim da je AI los. Rekoh da se konsultuje sa njima vezano za tehnikalije. Bar je to prednost sa domacim proizvodjacima.
Ovakvo iznosenje predloga napamet, bez poznavanja specifikacija uredjaja je blago receno nesuvislo.
Jos jedna prednost je i mogucnost probe. A i nauci covek ponesto.
Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, No1Livz4Ever said:

Mislim da uvoznik ima u ponudi EC 4.7 Ex demo model za vrlo pristojan novac. To je već mnogo bolja opcija. Nazovi pa se raspitaj.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ако ће Електрокомпаниет претпојачало само 4.8.

4.7 је доста јефтинији али не може прићи јачем моделу.

Ротел пре бих прескочио.

Мешање брендова може бити незгодно за препоруку јер никада не знаш како може испасти. Проба обавезно.

Link to comment
Share on other sites

6 sati ranije, No1Livz4Ever said:

Iron Pumpkin u balansiranoj izvedbi sa daljincem je 50% skuplji od AI preampa. Nisam nažalost imao prilike da ga čujem, verujem da je izuzetan.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

chakija prodaje neku verziju pumpkina pa se verovatno moze probati pre kupovine da li je to to. za remote i balansiranu vezu ne znam da li to ima ali sam siguran da se s obzirom na švajs prirodu uvek može dodati.

po mom skromnom mišljenju koje sam ne jednom ovde ponavljao, preamp je najosetljivija tačka u zoni amplifikacije. na malim signalima je mnogo lakše zago*nati zvuk nego kasnije, pa nikako ne preporučujem kupovinu "po čuvenju", bez probe. čitav niz preampova pomenutih u ovoj diskusiji ne mirišu da bi se uklopili (EC, mac, pass - da ne idem dalje) barem po onome što sam čuo u svojoj sobi. lično bi krenuo od konsultacije sa konstruktorom oko vitalnih parametara za pogon AI izlaza - izlazne osetljivosti itd. i njemu je valjda stalo da mu uređaji rade u optimalnom režimu, koliko je to moguće bez obzira na finansije.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je ta verzija prodata. Postoji balansirana verzija a i balansirana verzija sa LED displejem i daljincem. Ne znam šta mu dođe švajs, ali i AI i Pumpkin su vrlo verovatno dostupni za probu u sistemu jer su konstruktori odavde. Možda ne obojica sa ovog foruma :). To je najvažnije. Ništa ne košta a može da otvori oči. Tvoja soba, tvoji zvucnici, kablovi, amplifikacija, izvor. To je najbolja proba.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Link to comment
Share on other sites

56 minuta ranije, No1Livz4Ever said:

Istina. 4.8 je mnogo bolji preamp ali više nego duplo skuplji u odnosu na cenu za koju se može kupiti ex demo 4.7 …


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

4.8 је у Плејеру био 2500е. Треба проверити да ли је и даље толико.

Link to comment
Share on other sites

Dosta se pominje AI ... jednu stvar je bitno imati na umu ,a to je da je osnovna Gidjgina zamisao bila da se obezbedi balansirana veza i dizajn svih uredjaja od izvora pa do kraja.Imao sam prilike cuti u razlicitom rezimu dac,i to direktno uporediti, jednostavno samo promenuvsi izlaz na daljincu...velika razlika.Nije slucajno sto je i na prednoj ploci preampa to "balansed" naznaceno. Novi dac i stari zvucno su dva sveta...i ja sam to povezao na balansiranom ulazu preampa i jednostavno sam se raspametio.Ne znam u sitna crvca sta je menjano,ali da je zvucno spektakularan jeste.Preamp se takodje očekuje u novom(vrlo skupom) kucistu i dizajnu slicnom dacu, sa promenama delova za mnogo visu klasu...od dosta vise klase (citaj skupljih) kondova,pot najvise klase od 300eur naspram dosadasnjeg od 20 ,konektori sa Cmc prelaze na Wbt,unutrasnje ozicenje ce biti dosta skuplje Vdh ...sve u svemu dosta ambiciozni planovi. Dosadasnji preamp je odlican i po mom misljenu best buy za 1200eur ...to naravno da nece moci ostati tako sa cenom sa novom.Bilo bi dobro da ostane i sadasnji model,pa da bude 2 klase uredjaja ...ali to je manufaktura, u najvecoj meri oneman show i to treba imati na umu. Ai preamp i snagas jesu logican par,ali slusao sam i sa EAR lampaskim preampom i to je odlicno zvucalo.Treba probati vise alternativa samo za 1200 za nov preamp ...tesko naci bolje.Narocito novo.Moje misljenje da je za to sto nudi preamp Gidjga svoj rad podcenio...u korist kupaca.Veliki brendovi imaju drasticno manji odnos ulozenog u uređaj u odnosu na krajnju cenu. 

Sto se dacova sa preampom tice nemam bas neko sjajno iskustvo,barem sa linn i naim spravama koje sam probao pravi preamp u odnosu na integrisana resenja je mnogo bolji.

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, anubisgrau said:

preamp je najosetljivija tačka u zoni amplifikacije. na malim signalima je mnogo lakše zago*nati zvuk nego kasnije, pa nikako ne preporučujem kupovinu "po čuvenju", bez probe. čitav niz preampova pomenutih u ovoj diskusiji ne mirišu da bi se uklopili (EC, mac, pass - da ne idem dalje) barem po onome što sam čuo u svojoj sobi. lično bi krenuo od konsultacije sa konstruktorom oko vitalnih parametara za pogon AI izlaza - izlazne osetljivosti itd. 

To i kažem. Mada se ovde savetuje i kupuje u maniru: da li mi ova košulja ide uz ove pantalone. Onda se završi sa preampom sa prevelikim gainom i guši se signal, odsecaju ekstremi...umesto da se vodi računa o očuvanju energije signala, prednosti induktivne u odnosu na rezistivnu atenuaciju (jako osetljiva tačka), ulozi bafera u usklađivanju impedansi itd,

Link to comment
Share on other sites

Prije par mjeseci sam bio u istoj potrazi za preampom i DIY varijanta "tube cathode follower" preampa je spasila stvar.Nisam strucan za objasnjavanje principa rada al koristim jedan sa icepowerom i radi vrhunski,plus ima samo jednu lampu tako da ako se dosta slusa zamjena ne predstavlja problem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...