Jump to content


Polovan ili nov gramofon


Djodjara

Recommended Posts

  • Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

citam, gleda, pitam, citam, gledam, pitam.... razmisljam....... i obzirom da mi gramofon nije primarni izvor za muziku. imam neki manji broj ploca. koje bi slusao svremena na vreme. ipak sam se odlucio da kupim nov gramofon 350-400e. ovo je neki uzi izbor, koji se moze naci u radnjama. neka preporuka i iskustva o ovim modelima  

Audio-Technica AT-LP140XP
Pioneer PLX-500-K
Rega Planar 1
Thorens TD 201
 

Link to comment
Share on other sites

Citam na 4audio sajtu ... "thorens td201 je izbor za one sto traze robustan gramofon". Pogledam ispod karakteristike pise tezina 3.9kg ... au pa od ovog moze da se rikne.Pomislio sam u momentu da sam na RTS sajtu. Pa sta je zaone sto ne mora da bude "robustan" ima neki gamofon od pola kile.

Ne bih ti bio u kozi kao kupcu.

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, milan-hk said:

Audio-Technica AT-LP140XP
Pioneer PLX-500-K
Rega Planar 1
Thorens TD 201
 

 Koliko vidim, AT i Pioneer su DJ gramofoni, tj. imaju igle optimizovane za scratching - tako da bi te konkretne modele preskocio. Ne znam ima li nesto slicno ali optimizovano za HiFi u njihovoj ponudi, trebalo bi da bar AT ima - ali cu se suzdrzati i komentarisem samo ova 4 modela.

 Od preostala dva, ne mislim da je razlika nebo i zemlja. Bilo bi dobro da ih cujes, mada opet pitanje je sta bi cuo... Ne mozes ih u istom sistemu cuti, to je sigurno.

 Ono sto je zanimljivo je da Thorens ima integrisan phono stage, dok ti za Rega-u treba phono preamp. Ako ga nemas, onda je Thorens tvoj izbor. Ako ga imas - ja bi uzeo Rega-u, jer su za iste pare pravili manje toga (phono kosta nesto), pa je za pretpostaviti da je Rega te pare potrosila na bolji uredjaj..... valjda. Ja bi bar tako razmisljao.

Link to comment
Share on other sites

 https://www.player.rs/dj/dj-gramofoni-/reloop-rp-7000-mk2-silver

Nema poklopac, ali se može dokupiti. Ima i crni. Nije savršen, ali solidniji za tu lovu teško. Daleko bolji motor od predloženih, tzv super oem, kopija Technicsa, isti sa skupljim Pioneer plx1000. Njegova tzv hi-fi verzija koja košta upola više, a nudi manje, je ova: https://www.reloop-hifi.com/reloop-turn-5

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, giZ_Mo said:

+мора да дода за главу.

Mora, ali dobija platformu najbližu Technics-u 1210mk2. Mada, kad se doda za glavu i poklopac eto ga na 50-ak eur od, po meni, best buy-a Technics 100C u Gigatronu. Inače ovaj Relup se dao naći za 450 eur pre neko vreme, ali izgleda da ga je sve manje. Možda spremaju mk3.

Link to comment
Share on other sites

hhhhhmmmmmm ovo ono i ode cena za 100 e gore :D bem li ga sta ciniti 🤔 ne bih puno odstupao od prvobitnog budzeta.  nekako se tu izdvaja audio technica.  a kako sam skontao mora tu da se malo poradi na glavi da bi bila dobra audio reprodukcija, recimo da bi u nekom narednom poriodu  zameni za ortofon 2M Red.

Link to comment
Share on other sites

20 minuta ranije, VU metar said:

Za 100 eura više Reloop je bolji izbor. 

Мени су увек Vestax грамофони били интересантни али ко их продаје у региону појма немам. Некада их је продавао Skymusic..

Link to comment
Share on other sites

dobio sam ponudu za Pro-ject Debut III S Audiophile sa Ortofon Red zvucnicom,  i predpojacalo za MM, isto Pro-ject.  

molim za jedno objasnjenje. ako na pojacalu imam phono ulaz znaci mogu da spojim gramofon direktno na pojacalo, bez predpojacala. ili mora ili bi trebalo a ne mora da ide i ono. imam yamahu a-s801

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, milan-hk said:

da li je problem da se slusa sa tom glavom koja dodje uz gramofon?

Uz AT? Nisam je slušao, verovatno je neki podnošljiv bejzik. Problem tamo je motor sa 0,2 W&F, a ni Pro-Ject niije neki šampion u tom pogledu sa 0,12. Kod Reloop-a je 0.01, ako je za verovati. Relup ima najbolje karakteristike, ali može da te zadesi feler, kao i sa AT, rade se u istoj fabrici. Pro-ject je možda lepši, ali manje praktičan: ima taj antiskejt na udicu, nema podešavanje visine ručke, headshell je fiksni, nema selektor brzina nego vadi se tanjir i pomera kaiš.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...