Jump to content


Bookshelf do 80.000 din (novi u radnji)


Shang Tsung

Recommended Posts

Bio i do playera da poslusam q acoustics 3030i i u sustini: nista posebno.
Ono sto se da zakljuciti iz ovih slusanja po hifi prodavnicama je da se nista ne moze zakljuciti. Nakon slusanja nisam bio nista pametniji sto se odluke tice. Da, cuo sam kako nesto zvuci u totalno neprakticnom okruzenju predimenzionirane psrostorije za bookshelf, sa pojacalima i kablovima koja po ceni nikada nece doci u moj posed, sto u konacnici moze dati skroz pogresnu sliku o mogucnostima zvucnika.
Finansijska konstrukcija je bila takva kako sam objasnio u prvom postu, a preporuke su uglavnom da se uzme nesto sa mesta koje ne omogucavaju nacin placanja koji sam imao u opticaju. Izbor je bio dosta suzen i odlucih da na kraju prelomim i uzmem MA 100 silver. Prelomilo je i to sto je MA kod nas na masnom popustu, cak jeftinije nego u UK. U amerikama se prodaju i po 1150$, sto je suluda cifra i mislim da ne vrede te novce, ali... Klavir finish najbolje izgleda, ali nije bilo dostupno.
Najvise bih voleo da sam uzeo neke zvucnike od domacih konstruktora, ali kanali prodaje i distribucija su im nikakvi.

0fd31b64968315ceffffa8dc5560c65c.jpg957f8d469251bc9d770c573c1fcace12.jpg1b855ad6a2d8c21deccb242354db15a7.jpgc0dde1bd9bc6c4f30afdc0d57c24742e.jpg

Od svetlog i previse otvorenog sistema koji sam imao sa jbl L16, ovo sad zvuci skroz kontra - zatvoreno. Zvuk je generalno malo cistiji kroz ceo spektar i bass je napadniji, te ume malo da zamori na glasnijem slusanju. Rekao bih, na prvu loptu nista epohalno nisam dobio. Pretpostavljam da treba malo da se usviraju. Vrlo moguce da rotel nije dobra kombinacija za ove zvucnike, pa cu videti sledece godine da li da menjam za nesto bolje. Na pozitivnoj strani: uklopili su se u prostor fenomenalno.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam letos pazario MA Bronze 100, što je odgovarajući model, ali iz serije ispod, koncepcijski vrlo sličan, znači malo veći bookshelf, bas 8 inča, bas refleks pozadi. Čim sam ih povezao na pojačalo (Onkyo A-9010), odmah sam znao da će mi se sviđati, međutim ima dosta i do usviravanja, zvuk se značajno formirao tokom prve dve nedelje, i još se tjunirao u prvih mesec dana. Napominjem da sam prosvetni radnik, koji je tada bio na raspustu, dakle zvučnici su radili skoro po ceo dan. Držim ih na pravljenim stalcima, od teškog debelog lima od kojeg se prave brodovi, koji sam kupio na kilo na brodogradilištu. Od zadnjeg zida su udaljeni oko 40 cm, od bočnog oko 30 cm, ta kombinacija vrlo lako puni sobu od 20-tak kvadrata, na 10 sati je glasno. Siguran sam da si kupio dobre zvučnike, samo malo strpljenja i pravilno pozicioniranje, zvuk će leći, pogotovo što kažeš da ti je sad taman, a to mi nekeko ne ide uz Monitor Audio.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 24.5.2021. at 14:17, Shang Tsung said:

Probacu i stalke jednom, a videcu jos za amplifikaciju kuda me put nanese. Mozda ce i DAC da se menja.

 

Jesu se razradili MA?

Utisci?

On 24.5.2021. at 8:17, gnu said:

Siguran sam da si kupio dobre zvučnike, samo malo strpljenja i pravilno pozicioniranje, zvuk će leći, pogotovo što kažeš da ti je sad taman, a to mi nekeko ne ide uz Monitor Audio.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока
 

Naravno. Nikada nije bio taman zvuk iz  MA. Javice se ponosni vlasnik da nam napise.....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mislim da su se razradili. Nisam "oduvan" kvalitetom zvuka, ali realno ceo setup i nije u skladu sa mojim zeljama. Ako budu finansije dozvolile, voleo bih da probam Naim 5-si ili tako nesto i da promenim DAC. No, sada imam neke druge stvari na umu, pa ce audio malo da saceka par godina.

Sve u svemu, za 650e moram priznati da sam ocekivao vise u odnosu na moje prethodne JBL L16 zvucnike. Medjutim, ono sto sam imao prilike da slusam za taj budzet nista nije imalo efekat da me "oduva" kvalitetom, tako da pretpostavljam da mora da se zadje u dosta visi cenovni rang. U tom kontekstu sam relativno zadovoljan ovim zvucnicima, ali mislim da ne vrede 1000e sigurno (to im je bila nekada cena), ali da su za 650 veoma dobra kupovina.

Da sam kupovao za kesh, verovatno bih uzeo Elac Unifi 2.0 bez mnogo razmisljanja.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...