Jump to content


Naim Nait 5i popravka


soundDog

Recommended Posts

Pa super, izbacili su iz proizvodnje ono najbolje što su pravili.

Ispravno.
Ovatore, i pored toga sto neke uvažene kolege misle da su dobri, ne pretržu se drugi u pohvalama a ove komponente koje zadržavaju u proizvodnom programu bar 50% ljudi kudi.
Drže se da je i loše mišljenje odlična reklama.
Link to comment
Share on other sites

Ako sam dobro uočio prateći forum, Vi [mention]R_R [/mention] ste ponosni vlasnik Devialet uređaja (ne znam ni kako bih ga naj ispravnije nazvao sobzirom šta sve sadrži, izvinjavam se ako sam pogrešio).
Slušao sam nekoliko modela Devialet pojačavača u Londonu (meni svi isto zvuče) i bio impresioniran zvukom.
Naravno da ne pretendujem da sam u pravu no mišljenja sam (jako poštujem nauku) da je to nekako i normalno sobzirom da se radi o tehnološki naprednijem-novijem rešenju u odnosu na rešenja o kojima se najčešće raspravlja na forumu.
Ja posedujem Naim i na racionalnom nivou sam potpuno svestan njegovih tehničkih mogućnosti (ko ne može da se našali na svoj račun ne treba da se šali ni na tuđi račun) u odnosu na npr. Vaš Devialet ali verujte uživam u Naim-zvuku.
Zašto?
Ne znam i ne umem da objasnim (ni ne pokušavam da objasnim)!

Link to comment
Share on other sites

8 sati ranije, R_R said:

Kako god gosn Srećko, meni Naim nikada nije bio preterano zanimljiv da bih razmatrao kupovinu neke od komponenti...

Jok, meni je bio zanimljiv...

Kad se samo setim kako si besneo ovde na forumu sto te prodavac iz tadasnje radnje One Hi-Fi i Sv. Markovica nije zvao na prezentaciju Naim-a u dogovorenom terminu pa si novac iz besa “plasirao” u PvC stolariju. :lol:

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, anubisgrau said:

Bolje plastični prozori nego plastični gumbovi na engleskim hifi uređajima

Вала ту си 100% у праву, шта рећи када парфем Mont Blanc - Explorer има фул метални чеп, хелоу....

Link to comment
Share on other sites

On 18.4.2021. at 9:44, Gox co. said:

Hehehehe, da sam mislio da ce se razviti ovolika rasprava, ne bih se ni javljao... Ali evo Vam jednog primera: Covek je kupio jedan od najskupljih sistema koji Naim trenutno prodaje, kostao je bas dosta kinte. U garantnom roku strada centralna komandna jedinica i dolazi na servis. Pregledam uredjaj, potpuno je mrtav,    ne moze se pokrenuti. Iz nekog razloga je stradao upravljacki modul koji nije popravljiv. Plejer reklamira NAIM-u da je uredjaj stradao uz svo postovanje uslova iz garantnog roka i iz Naima stiize odgovor sledece sdrzine: Poslacemo novi uredjaj ali stari morate da unistite tako da najmanji polomljeni deo ne sme biti veci od 5cm. I onda je moj dobri drugar Sandro iz Plejerovog servisa cekicem izlupao uredjaj bas onako kako su zahtevali. Sve je snimljeno i poslato Naim-u a oni su onda poslali nov uredjaj. Ja sam odbio da budem egzekutor, nisam imao srca da unistavam... 

ne sekiraj se mnogo zbog ovoga,slicna pravila su za zamenjene delove i u auto industriji,sto je menjano u garantnom roku...zamenjeni deo/uredjaj je u vlasnistvu firme/proizvodjaca,jer je snosilac troskova popravke (materijal+ruke),i raspolaze nad njima po svojoj volji...izuzetak su samo glavne i velike komponente,kao motor,menjac,koji se vracaju u fabriku,gde se vrsi najverovatnije dubinsko ispitivanje uzroka kvara,ako je sitna neka greska,ide na obnavljanje za tzv exchange sistem,ako je ozbiljno=scrapping sa selektivnim skupljanjem materijala...amin,nebitno koja drzava je u pitanju,proces je isti..."sitnije komponente", to se ostavlja na unistavanje u lokalnom nivou,neretko se radi o kontrolnim jedinicama vredne vise hiljada eura,sa nekom sitnom kontakt greskom,koje se po proizvodjacu ne isplati popravljati,ili je preskup proces ispitivanja kvara...zivimo u potrosackom svetu...;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...