Jump to content


Mat boje za plastiku


Willi Studer

Recommended Posts

Odavno mislim da su prave žrtve tranzicije zapravo samograditelji. Ovih dana imam još dva dokaza za tvrdnju: u Srbiji nema crnih niti bruniranih zavrtanja manjih od M4, osim ako nećete imbus, što nije uvek prihvatljivo. Slično je i kada hoćete da ofarbate nešto u boji po izboru jer mat boja nema. Koliko sam istražio tržište boja i lakova koje se mogu izraditi po ton kartama, sve su sjajne ili polusjajne jer su za automobile. Od mat boja u spreju, u ponudi su samo crna i bela.

Zna li neko za izvor mat boja po porudžbini ili lakirera u Beogradu koji bi hteo da šprica jednu plastičnu kutiju u RAL ton?

Link to comment
Share on other sites

On 3.3.2021. at 23:43, Willi Studer said:

Zna li neko za izvor mat boja po porudžbini ili lakirera u Beogradu koji bi hteo da šprica jednu plastičnu kutiju u RAL ton?

Problem sa bojenjem plastičnih predmeta je priprema podloge - neophodno je naneti prajmer za plastiku! Ja boje nabavljam u Max Meyeru na Severnom bulevaru  pored Hunday salona. Tamo se može dobiti i savet za postupak i naručiti ton da se napravi odgovarajući ton. Nanošenje obavezno prskanjem pištoljem - er barašem ukoliko je predmet mali.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...