Jump to content


BT slusalice za tinejdzera za oko 100e


Tule

Recommended Posts

Znam da je budzet nikakav i da trazim slusalice koje pravim audiofilima uopste nisu zanimljive, ali racunam na vase iskustvo :) 

Pre svega cu se izviniti jer sam slicno pitanje postavio i na jednom drugom forumu, ali moram odluku doneti cim pre, pa zato trazim savet na sve strane.

Naime, klinac je unistio svoje slusalice JBL E500BT, nisu ni bile nesto, ona vestacka koza se ofucala skroz, guli se maksimalno, ne mogu se vise koristiti.

On je vec prisvojio moje sluske Sennheiser HD 350BT i sad zelim da i njega obradujem necim slicnim ili malo boljim. Generalno smo bass fanovi, te nije problem i ako je bass malo naglasen. 

Ovo su predlozi:

PreSonus ERIS HD10BT kod nas moze da se nadje za 12K dinara
* Prednost: ANC, Renomiran brend studijskih slusalica (tako kazu), mogu i BT, a moze i na kabl
* Mane: Ne podrzavaju BT codece AAC niti aptX, podrzan je standardni SBC. U praksi ne znam kolika je to mana i da li ce biti kasnjenja i kolikog.
Baterija drzi 16h (bez ANC) ili 8h (sa ANC) u poredjenju sa drugima to je ispod proseka.
Tezina oko 350g (izrada uglavnom od metala), u proseku su sluske i 100-150g lakse. Bojim se da ce mu biti preteske
Samo jedan uredjaj se moze nakaciti preko BT (ovo i nije neka velika mana)
Neki tvrde da je zvuk vrhunski, neki kazu da od basa nema nista. Neki kazu da ovo i nisu bas neke slusalice (studijske) iako je proizvodjas veoma poznat, vise su kao klasicne za mobilni ili laptop (da budem iskren za to nam i trebaju smile.gif )

Sennheiser hd 350bt ove vec imam, a trenutna cena je nesto manja od 10K i mislim da su odlicne za te pare. Bass je dobar, baterija drzi preko 40h. Podrzavaju AAC i aptX. Nemaju ANC i ne mogu na kabl. Mislim da ne mogu promasiti sa ovim, ali opet razmisljam, imamo vec jedne, zar ne bi trebao probati i jos neke druge. Glupo je kupiti jos jedne iste

Audio-Technica ATX SR30BT kod nas kostaju 12K. Baterija traje 70h vb_zgran.gif ostalo klasika, svi hvale AT kao brend, sluske podrzavaju AAC ( ali ne i aptX). Ne mogu na kabl i nemaju ANC.

Zatim jeftiniji AT model, Audio-Technica ATX S200BT, kostaju oko 8500din, deluju solidno, baterija 40h, kazu da je i bass malo naglaseniji. Nema ANC, kabl, AAC niti aptX. Posto je budzet oko 100e, nekako one otpadaju u startu.

Za kraj slusalice o kojima ne znam nista, sem da je brend hvaljen. Jabra Elite 45h
kostaju 13K. Ne znam puno o njima.. lagane, nema ANC, kabl, nema aptX (verovatno ni AAC).

Samo da napomenem da ne bih uzimao u obzir polovne sluske sa oglasa ili nove sa KP. Iskljucivo u prodavnici sa garancijom.

Hvala vam unapred i molim vas dajte savete i predloge kakve god. Ovo moram resiti cim pre :)

Link to comment
Share on other sites

Nasao sam u par radnji kod nas PIONEER DJ HDJ-X5BT-K za 17K, to jeste nekih 40e preko budzeta. Da li se isplati u odnosu na ove druge koje sam pomenuo? 

Jedino sto sam primetio je da nemaju mic. Znam da nisam napomenuo, ali klinac dosta komunicira sa drugarima na netu. Mada, ako su sluske bas dobre, uzecemo posebno mikrofon :) 

Link to comment
Share on other sites

Ja kupih ćerki Sony WH-CH710NB za 12-13k u Gigatronu - bile su na velikom popustu za crni petak. Nisam ih još ni raspakovao čekaju njen rođendan za par dana. Možda sačekati novogodišnje akcije koje će uskoro da krenu.
Drugar je kupio neke Audio Technica studijske (nisu BT), žali se da ga dosta stežu - čisto obratiti pažnju da li se neko žali na taj problem za modele koje gledaš, pošto kod nas generalno nema probanja.
Pošto je za tinejdžera, kakve crne slušalice od 350g, ne što će glava da mu otpadne već što je veoma značajno da budu lakše za transport, da mogu da se relativno dobro sklope, ponesu u torbi, koriste u busu, gde god. I još nešto, ako hoće da ih koristi za gejming, BT obično ima kašnjenje. Za tu namenu je bolje da ima kabl.

Još nešto, ako nađeš slušalice koje odgovaraju za muziku, ali nemaju mikrofon ili kabl pa nisu za gejming, uzmeš za male pare ovako nešto da ima za PC:

https://gigatron.rs/gejmerske-slusalice/redragon-gejmerske-slusalice-ares-h120-167092

Ne moraš da juriš sve u jednom po svaku cenu. Možda bude i isplativije dva para slušalica, za različite namene.

Link to comment
Share on other sites

Hvala vam svima na savetima, odluka je na kraju pala na preveren Sennheiser HD350BT (samo u beloj boji kako bi ih razlikovali).

Kao sto Gruja rece, problem ovdasnjih radnji jeste da nista ne mozes probati, cast izuzecima koji su opet profi, ali je i oprema koja se tamo prodaje adekvatnog kvaliteta i cenovnog ranga.

Uglavnom, nista od ovoga gore navedenog nisam mogao probati na licu mesta, sve je u kutiji, uzmi ili ostavi, tako da sam na kraju izabrao model sa kojim sam vec zadovoljan.

Hvala jos jednom, svako dobro

Link to comment
Share on other sites

Sa povezivanjem zaista nema problema. Podrzavaju do dva uredjaja istovremeno, meni su upareni laptop i telefon tako da dobijam zvuk sa oba uredjaja.

Ako zelis da uparis novi uredjaj moras ugasiti slusalice i pri paljenju zadrzati pritisnuto dugme duze dok ne cujes iz slusalica "Pairing", tada mozes da ih uparis sa novim uredjajem sto znaci da ce neki od prethodnih biti izbacen sa liste

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

da ne pokrecem novu temu  pisacu ovde. :D

kupovinom novog mobilnog telefona nesto i nisam obratio paznju da nema 3.5mm za slusalice. tako da moje slusalice ne mogu da koristim.  gledao sam da uzmem Sennheiser HD450BT.  da li je velika razlika u kvalitetu izmedju  modela 350 i 450 kao sto je u ceni? i mozda neka preporuka za bt slusalice  cena 150-200e  koriste za muziku na mobilnom telefonu 80%. ostalih 20% je laptop. 

Link to comment
Share on other sites

On 25.12.2020. at 11:33, Tule said:

Iskreno taj materijal deluje jako tanak i nekvalitetan. Ne znam kako se desilo, al slika govori hiljadu reci :)

Materijal se toliko kruni da kad god se skinu sa glave ostane gomila tih crnih opiljaka svuda po glavi i oko usiju.IMG_5752.thumb.jpeg.9b460a74b5397af404c84801dc53ed32.jpeg

Ja porucio sa  Alita zamenske ear padove za  svoje Zenhajzerke(  2 para)

Prezadovoljan. Sad  su ko  nove

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...