Jump to content


CoyoteKG


CoyoteKG

Recommended Posts

1 sat ranije, džonibigud said:

Tačno. Posle je u kratkom vremenskom roku i Acoustic Invader završio u oglasima:lol::lol::lol:

 

Jeste bio u oglasima ali nije prodat.Od Acoustic Invader-a se mnogo teže rastaje nego od Naim ndac-a ;) ...i da , u pravu  si , malo je bilo zainteresovanih , na moju sreću. U međuvremenu kvalitet Ac.Inv.dac-a  je  podignut na još viši nivo i ne očekujte ga u oglasima u skorije vreme. 

Izvinjavam se pokretaču teme za off topic.

Link to comment
Share on other sites

29 minuta ranije, Dražo said:

Sigurno moze jeftinije, mozda i znatno. Nekada je dovoljno okrenuti coveka na tel. Takodje je moguca i proba, iz licnog iskustva pricam.

Covek polovan kabl prodaje duplo skuplje od novog.Ja to zovem bezobrazlukom i nikako drugacije.Mozda je neka 30g stara oksidirana drtina od kabla,jako dugo se ta zica proizvodi

Kupite nov kabl za 5 funti od Linn dilera,a ne nekog kp tačnoznalca, i ostavite ga da pametuje kome moze.

Link to comment
Share on other sites

1 minut ranije, somilenko said:

Nego šta ono beše tema...

Hahaha, sjajno pitanje.

Al dobro,ima covek nedoumica u sistemu i ceo off se ipak na neki nacin moze iskoristiti dobro s njegove strane.

Ako nista drugo ohrabrili smo ga da ne mora da istovari gomilu para odmah...vremenom ce ,kad boles' uznapreduje

Link to comment
Share on other sites

Kada smo kod kablova, ja toplo preporučujem Klotz profi kablove za početak, za pare koje koštaju, a to nije puno, odlični su, pa polako link po link menjati kako napreduje sistem. Sa zvučnicima nemoj žuriti, polako, amp ti pokriva zvučnike nekoliko klasa iznad onog što poseduješ, tako da ti on može biti težište oko kojeg ćeš dalje graditi sistem.

Zar Focal-i ne bejahu dobar match sa Naim-om ili sam ja nešto pobrkao...

 

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, CoyoteKG said:

Da mislim da rece i Branko da je njemu Usher lepo legao sa nait.

Razmuslicu sutra :)

  Ushera 520 kupio sam ovde na forumu od Parabolisa . 520 je manjoj sobi veoma lepo svirao (oko 16 kvm). Imao je sve osim dubokog basa. Za tu dimenziju ne može se tražiti više. Zvučnici su bili na stalcima visine 72 cm i udaljeni su bili pedesetak cm od zida. Spojeni su bili na Dac V1 i nap 100. Zbog prelaska u veći prostor i otvoreniji su zamenjeni za veći model Usher V 601.

 Kod tebe bi to trebalo probati a ne kupovati imulsivno. 

 Vidim da  zvučnika nema  na oglasima ali ti zvučnici su bili spolja ošećeni i sa rezervom bi ih išao pogledati. Cena za takvo stanje nije prihvatljiva!

 

Link to comment
Share on other sites

Taj Usher odlično zvuči, ali traži brižnog vlasnika koji ne panji pojačalo preko skromnih 50W na koliko su zvučnici deklarisani. Poznat je tzv. "bottoming out" problem kod tih zvučnika, a jedan se desio i na moje oči kod druga koji ih ima već godinama. Završilo se kupovinom novog para midbasova kod Slobe...

Link to comment
Share on other sites

Porucujem ovaj

https://www.ebay.co.uk/itm/Official-Brand-New-Linn-K20-Loudspeaker-Cable-5-00-Per-Metre/332218102158

Sad vidim prilikom checkout-a da je postarina za svaki sledeci artikal besplatna.

Pa ako hoce neko moze da se prislepa i da mu porucim nesto od ovog lika bez da placa postarinu.

Jedino ne znam kako ce carina da gleda na to ako prebacimo 50E

Link to comment
Share on other sites

Bojim se da mozda mozes lose da prodjes sa tim prebacivanjem preko 50.Imao sam.slucaj da su pokrenuli carinski postupak za jednu plocu,koji je podrazumevao i spediciju.Uglavnom ploca od 49 funti je trebalo da me izadje 115eura sa svim globama

Edited by sondek
Link to comment
Share on other sites

Btw taj Rococo je OK.Diler je za linn.Vidim da ima oglasene majik 109 zvucnike.To ti je taman odlican zvucnicki match za amp i tvoj sistem.Naknadno im samo dodas woofer kad bude prilika.

Slusao sam ih bas u povelikom prostoru od 30-tak m2 tako kod kolege NL ,a kombinaciju sa naimom ima kolega Nkrgovic.Zvuce sjajno!

Link to comment
Share on other sites

Da rece Nikola da ima taj Linn.

Ja sam se nesto ovih dana zarazio citajuci o Wharfedale Linton. Radije bih kupovao nove zvucnike pa mislim da bi ovi bili OK. Svidja mi se svaki review sto sam nasao i mislim da je to bas zvucnik za onakvo slusanje kako ja slusam muziku. Dakle bez trazenja detalja i analize, nego samo slusanje i uzivanje uz muziku. Pri tom procitah da mogu prilicno tiho da se slusaju i da se cuju "svi" tonovi. A pritom, po mom ukusu su i prelepi :).

Pomenuh u temi da se meni svidela kod drugara bas ta neka toplina iz tih njegovih matorih EV Status 50, a prilicno tiho smo slusali, u pozadini dok smo pricali.

E sad... ima 2 bass reflex-a pozadi, pa preporuceno na 50cm od zida ako se slusa glasnije. Izgleda cu morati sa tim da se pomirim.

Ne znam samo kako ce to raditi, ali @Engine ih je slusao bas na Naim, pa verujem da Supernait nece biti problem.

Plejer ih uvozi krajem godine opet, a sad imaju jedan koji je ostao u nekoj demo sobi. Pa planiram sledeceg vikenda da odem do BG da ih poslusam. Ponecu i moje pojacalo. Ako neko bude raspolozen mozemo zajedno :)

 

Link to comment
Share on other sites

On 11/18/2020 at 7:40 PM, SUROKVL said:

ARCAM ga izgazio načisto.

Dobar dan!

Vec neko vreme pratim forum iz prikrajka, ali kao dugogodisnji vlasnik nDAC-a, ne mogu da odolim a da se ne ukljucim u diskusiju. :)
Upravo pogledah na Guglu koji je to Arcam DAC koji ga je, kako kazete, nacisto izgazio?!?
Nekoliko testova koje sam nasao nisu me bas ubedili:
https://www.whathifi.com/arcam/fmj-d33/review
laid back delivery won't appeal to everyone
Those looking for the punchiest and zippiest of presentations probably won't warm to the Arcam quite as much; notes could be delivered more urgently and leading edges aren't the sharpest.
Drugi test je veoma kritican (nije lose procitati ga celog):
http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0712/arcam_superdac.htm
Conclusions
I find it difficult to conceal my disappointment with this £2000 ($3100) DAC. Arcam has high aspirations for its FMJ series, but simply hasn't managed to catapult this product into the higher echelons of audio Nirvana. The D33 doesn't score well on the all-important rhythm, timing and fluidity factors, and with the possible exceptions of texture and tonal solidity, it isn't that easy to find an area where the unit excels at its not inconsiderable price.

Izgleda da je Arcamu slaba strana upravo ono sto je odlika mnogih Naim uredjaja, a to je izrazen tzv. PRAT - pace, rhythm and timing. Pre nego sto sam odlucio da kupim nDAC, puno vremena sam proveo slusajuci razlicite uredjaje. Naim me je kupio izuzetnom muzikalnoscu i ritmicnoscu. Ako je ovo sto stoji u testu tacno - "it just lacks the detail and timing precision required to make the piece dance" i "It simply fails to drive the unfolding drama of the music" - Arcam bi na moja vrata brze izasao nego sto je usao.

Zato mislim da ovde mozemo govoriti samo o subjektivnim utiscima i licnim ukusima.
Vama se vise svidelo kako Arcam svira i to je sasvim ok. Meni, na osnovu onoga sto sam procitao u citiranim testovima, ipak deluje da se radi o potpuno razlicitim "skolama" zvuka, tako da bi se o "nacistom gazenju" jos moglo diskutovati!
Svako dobro! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...