Jump to content


Bowers&Wilkins CDM7NT


HighFidelity

Recommended Posts

Hmm, ne znam da li će ti biti od pomoći, slušao sam manje CDM 1 NT, taj visokotonac je ludilo! I sredina vrhunski zvuči, jedino mi je bass bio baš tanak (slušao sam i obične CDM 1 i SE, od ta tri modela najtanji je nekako ga baš fali). Možda nije legla amplifikacija, ne znam, uglavnom htedoh sebi da posle nabavim te veće ali ih nema nigde, samo preko da se nađu i dobace za Srbiju. I skupe su, šta znam nisam se usudio zbog negativnog iskustva sa B&W 704 i odustadoh. Čekam kao i ti forumaše koji su ih slušali da se jave sa svojim iskustvima.

Link to comment
Share on other sites

 Prodavci bi voleli da prodaju za vise nego sto su kupili, ako moze i korigovano za inflaciju molim. :) Ja bi smatrao Willi-jevo misljenje merodavnim, zvucnik star 20 godina, posle njega ta "serija" proizvodjaca je imala bar jos 3-4 generacije, ako mu i ne treba nikakv servis sad trebace za par godina.

 Ako zvuncik nije servisiran, i pod tim mislim ovlasceni servis orginalni delovi i slicno - ne "moj majstor", onda znacajna korekcija cene, kao sto @Willi Studer kaze jeste na mestu. Naravno, ako prodavac insistira da trazi vise, njegovo pravo. Meni je 50% orginalnce cene ubedljivo mnogo za zvucnik koji je star 20 godina.

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, Willi Studer said:

Njegov naslednik je 704 ali tu se desila samo promena imena i lično nisam uočio nikakvu tonsku razliku između dva modela.

Ako je ovo tačno obratio bih pažnju na jako tanku sredinu, to može da bude problem. U tom periodu sam svoje 704 slušao sa Rotelom 1520 (odlično pojačalo) i baš je znalo da "utanji" vokale, ceo srednji spektar. Može da se desi da nije sinergija bila dobra, dakle ništa bez probe. Što se cene tiče znajući naše preprodavce odokativno sam ocenio još sinoć da će da bude oko 1.000 EUR, dakle mislim da je tih 900 previše, ipak je to dosta mator zvučnik.

Link to comment
Share on other sites

Sedmice upravo imaju sredinu pomalo istaknutu napred i to im je, kao i kod jedinice, najbolji deo opsega. Moguće je da je sredinu u tvom slučaju ugušio bas, a to hoće da se desi kod pozicioniranja i u manjim sobama.

Devetsto evra? I ja mislim da je previše. Vrlo je lako testirati ovu cenu: pogledati šta još ima za taj novac (a ima da se bira) pa prema tome proceniti.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Willi Studer said:

Moguće je da je sredinu u tvom slučaju ugušio bas, a to hoće da se desi kod pozicioniranja i u manjim sobama.

Moguće. Obe kutije imaju otvor i pozadi a kod 704 je taj otvor na malo većoj visini u odnosu na CDM7 NT, rupa na sedmici je malo niže, treba ih što više gurnuti u prostor, e sad ne znamo kakva je slušaonica kod Željka, to nije napisao.

Link to comment
Share on other sites

Te pozicije bas refleksa su totalno nebitne za zvuk , na tu talasnu dužinu da li je malo gore ili dole nema značaja.

Inače oba zvučnika su izuzetna, taj NT visokotonac je vrhunski i zvuči mnogo bolje od prethodne serije i što je najbitnije ne kvari se. Treba ih dobro upariti i obezbediti im vrhunsko pojačalo(što je mnogo bitnije od pozicije basrefleksa) i to onda svira samo tako.

Cena 900E je previsoka, za te pare, do 1000E povremeno se pojavi 703, mada kako su cene polovne opreme otišle, ko zna..... 

Link to comment
Share on other sites

Ако је нов уређај 100% цене, изнешен из продавнице је 70%. Коришћен неко време је полован, име каже 50% цене. На даље, после 20 год па процените сами. Препродавци често нису аудиофили па гледају што више да ошишају а менталитет им не даје флексибилност. Свако има права да плати шта колико жели.

Link to comment
Share on other sites

Бовери звуче "тамно" где им феро-флуид у високотонцима истрошен. И то није стварно тамно већ без детаља, без живости. Важи за маторе моделе, који најчешће и предмет интересовања овде.

Link to comment
Share on other sites

Dobio sam i ja odgovor. Cena za te zvučnike sa KP oglasa je 900e fiksno. To je zaista i previše za te kutije definitivno. Listao sam forum ovih dana, ljudi su ih pre 8 - 9 godina prodavali polovne za 800 do 1000e. Danas to vredi manje od 800e svakako, i to dosta manje od 800e. Kutije su stare 17 do 20 godina, to ne vredi više od 500e.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...