Jump to content


Sta uzeti uz Wharfedale EVO 4.2?


Skabo

Recommended Posts

Pozdrav svima!

Dilema je muka a muka natera coveka da se aktivira na forumu koji je do sada pratio inkognito :)

Elem... 

Duze vreme razmisljam o prelasku sa 5.1 sistema (Genius sw3600) na neki krsteni stereo - jeste da je lepo kada bas drma sobu u akcionoj sceni ali muzika je lek sa dusu. Od kako je bebac dosao i u nas dom, nisam odgledao film iz jednog komada a od nota nikad nismo odustali. 

Gotovo da sam uzeo Wharfedale Evo 4.2 - svidja mi se sta sam procitao o njima, sta sam cuo na YT a i sta sam video. Lepo za oko i uvo. Nasao sam i odgovarajuce stalke. Cekam da ih uparim sa necim pa da se zatvara "finansijska konatrukcija". 

To i jeste dilema - sta upariti sa njima. Ja razmisljam o sledecem:

- Denon DRA800h

- Marantz NR1200

- Onkyo TX8270

- eventualno Denon PMA800NE a kasnije dodati neki streamer, tuner... Sto bi svakako uticalo na kvalitet ali i na komfor i cenu

- audiolab 6000A kao prirodan partner ide izvan budzeta + nema tuner, koji je takodje bitan. 

 

Namena je sledeca:

- TV spojiti preko optike

- YouTube i Deezer a cujem da je i Spotify dobar (wi-fi) 

- flac sa racunara, USB-a ili eksternog HDD-a

- domace radio stanice

- internet radio, pre svega TuneIn (wi-fi) 

 

Muzika koja bi se slusala je raznorazna:

- pop/rock

- jazz

- blues

- heavy/progressive metal

- hip-hop a bogami i house (disco, deep...) 

Moja deviza je da svaki muzicki zanr ima kvalitetne ali i krs izvodjace pa se ne treba vezivati samo za jedan pravac jer se time propusta mnogo toga lepog u drugim pravcima. Dakle, reciever ne bi trebao da bude neizdrzivo los niti u jednom muzickom zanru. 

Razmisljam o novom, eeeventulno nesto polovno od pouzdanog clana foruma, prvog vlasnika, entuzijaste, Steve Zigona iz Majstorske radionice ali za audio opremu, sa artritisom u rukama da ne moze da "ocepi" zvuk preko pola volume tockica, itd... :):):)

 

Molim dobre ljude sa foruma, dobronamerne i razumne, da se stave u moje cipele i daju savet sta bi uradili da su na mom mJestu, naravno, imajuci u vidu budzet. Stop onima sto misle da bez 30k eur nema dobrog zvuka, sto cuju struju koja "tece" kroz provodnike, kojima je sve iz komercijalne klase bezveze, itd... Razumem njihovu pasiju ali nisam iz te price da jurim neuhvatljivo - savrsen zvuk. Samo zelim da za svoje krvavo zaradjene novce dobijem sto vise i to tako sto ce:

- zvuk biti sto kvalitetniji

- komfor upotrebe biti sto veci

- cena biti u okvirima predlozenog

 

Hvala svima unapred na razmeni iskustva

Link to comment
Share on other sites

Denon dra800ha,odličan Resiver sa mogućim modernim tehnologijama.Novi model ovogodišnji, Mislim 100w na 8 ohma.Potjerat će većinu zvučnika.Taj Warf je jako hvaljen.Network player,dab,Stream, USB čita sve formate, Bluetooth...sav komfor.

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hvala na komentaru, slicno i ja razmisljam. Verujem da sa njim ne mogu puno pogresiti, nego imam dilemu da li se Wharfedale bolje slaze sa Denonom, Onkyom ili Marantzom. 

Nemam previse iskustva sa audio tehnikom, pedigreom i zvucnim potpisom pomenutih brendova pa rekoh da pitam zajednicu koja zna. 

Svakako, ideja je da odem negde i poslusam uzivo, ali da ne bih bio od onih dosadnih musterija sto bi probali 10 razlicitih kombinacija, rekoh u startu da otpisem one koji nisu previse kompatibilni sa Wharfom. 

Takodje, problem je to sto "igrac.rs" u ponudi ima dra800h ali nema Evo 4.2 pa probu i nije tako lako odraditi. Madjari su blokirali sa uvozom, napucali su cene pa mi nije bas da uzimam naslepo, da ne kazem nagluvo :)

 

Hvala jos jednom na komentaru. Pomaze u donosenju odluke. 

 

Link to comment
Share on other sites

57 minuta ranije, Narog said:

Denon dra800ha,odličan Resiver sa mogućim modernim tehnologijama.Novi model ovogodišnji, Mislim 100w na 8 ohma.Potjerat će većinu zvučnika.Taj Warf je jako hvaljen.Network player,dab,Stream, USB čita sve formate, Bluetooth...sav komfor.

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
 

Jesi li ga poslušao? 

Ne sporim, samo pitam

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Skabo said:

Takodje, problem je to sto "igrac.rs" u ponudi ima dra800h ali nema Evo 4.2 pa probu i nije tako lako odraditi. 

 

Ako ti nije problem da odneseš svoje zvučnike, mislim da će ti vrlo rado izaći u susret što se probe tiče. Pozovi ih telefonom i pitaj.

Link to comment
Share on other sites

22 sati ranije, Skabo said:

Gotovo da sam uzeo Wharfedale Evo 4.2 - svidja mi se sta sam procitao o njima, sta sam cuo na YT a i sta sam video. Lepo za oko i uvo...

...Molim dobre ljude sa foruma, dobronamerne i razumne, da se stave u moje cipele i daju savet sta bi uradili da su na mom mJestu, naravno, imajuci u vidu budzet. Stop onima sto misle da bez 30k eur nema dobrog zvuka, sto cuju struju koja "tece" kroz provodnike, kojima je sve iz komercijalne klase bezveze, itd...

Izabrao si taj Warf na osnovu slika i nekih recenzija sa neta (i zvuka sa YT), fiksirao svoju odluku. Ne vidim logiku po kojoj bi neko sa foruma mogao da ti pomogne pri kupovini risivera na osnovu svog iskustva, nekako je nedosledno, logičnije je da i risiver kupiš na osnovu slika sa neta i recenzija.

Većina sa ovog foruma, pa i ovi sa sistemima od 30K...i/ili ovi što ''slušaju struju'' su nekada bili u ''tvojim cipelama''. Kapiram zašto ti se taj Warf svideo, izgleda napucano...3 drajvera, ribon...a jeftin...staviš ga pored npr. ProAc Response D2R, deluje ''bogatije'', isto ''ima ribon'' a jeftiniji 5X...

Međutim u HiFi ne ide to baš tako...

E sad, da ne bude da tupim a ne dajem nikakav savet...kod kupovine budzetskog sistema (ko insistira na novim komponentama) treba u salonima poslušati 2-3 varijante i kupiti onu koja ti se najviše sviđa. Ako ne zeliš dalje - to je to, a ako zeliš imaš neku polaznu tačku u odnosu na koju mozeš da praviš poređenja.

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Gile said:

Ako ti nije problem da odneseš svoje zvučnike, mislim da će ti vrlo rado izaći u susret što se probe tiče. Pozovi ih telefonom i pitaj.

U sustini moze i tako. Oni bi trebalo da imaju sva tri uredjaja koja sam pikirao. Ostaje pitanje da li je to best buy za planirane novce ili se uz Evo 4.2 nesto uklapa bolje. Npr. na stranim sajtovima vidim da uparuju Yamaha-u i Wharf. Negde na forumu procitah da to i nije najbolji "brak"...zato bi znacilo ako neko ima konkretno iakustvo sa ovim zvucnicima. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Aleksandar75 said:

Koliko kapiram čovek još nije kupio zvučnike

Nisam, nisam. Kao cekam da vidim da li ce Player da ubaci Evo u ponudu + da vidim da li ce biti nekih akcija za black friday. Mislim da je proslih godina bilo snizenja, barem za neke modele. Oko tog datuma bi trebalo sve i da se resi pa bilo to sa povoljnijom ili standard tarifom. 

Sto se tice kupovine na osnovu recenzija... YT ima dosta testova za Evo 4 seriju, pa cak ima i dosta recenzija na netu. Nisam 100% siguran da je to pravi izbor ali citajuci komentare na forumu, uglavnom se predlaze da kupis zvucnike pa onda da juris reciever. Problem sa 800h je sto ga im jako malo na netu. Sve se svodi na par testova za koje ne mogu da tvrsim da su "nezavisni". Zato bi mi necije iskustvo koristilo. Da imam retailer-a koji ima obe komponente na stanji, ne bih previse razmisljao... pravac radnja. Ovako, ispada da sam zvucnike odabrao preko neta bez slusanja i ako ih kupim pre receiver-a, nema vracanja u slucaju da zvuk bude "muljav". 

E sad, da li je moj stav nedosledan ili ne... verovatno ima vise razlicitih pogleda na situaciju. Ja sam nekako bio siguran da nisam jedini kome su zapali za oko ovi zvucnici i da je neko vec prolazio kroz dilemu koju ja sada imam sa pomenutim Evo 4.2. Pa rekoh da iskoristim tudji hod po trnju... 

U svakom slucaju, hvala na komentaru. Cenim. 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, damic said:

Na tvom mestu bi prelistao deo foruma "Vasi sistemi", sigurno vec ima sistema koji su u okviru tvog budzeta. Svako je manje-vise procistio i upario svoj sistem koliko je moguce.

Hvala Damic, to sam delimicno i uradio ali, veruj mi, taj topic ima 23 strane sa ko zna koliko opisanih sistema i svaki od njih ima od 10-ak do par hiljada komentara. Da ne pricam o tome da ljudi imaju ludilo sisteme, ne high-end nego ultra giga HE, sto jeste divno videti ali nije povezano sa mojom problematikom i stepenom zarazenosti audiofilijom :)

Ja sam se nadao da ce me neko spasiti sati i sati citanja i sam podeliti zakljucke sa mnom i ostatkom foruma :)

Svakako, hvala na predlogu, posveticu se malo vise prelistavanju postojecih tema. Potrajace, poato se dosta toga nakupilo svih ovih godina. 

Link to comment
Share on other sites

Hvala na komentaru. Da, da, samo stereo dolazi u obzir. Trebalo bi da su sve predlozene opcije stereo sistemi.

AVR nije "must", za to ce posluziti i Genius 3600 SW, samo da nadjem nekog da popravi izlaze, valjda je to boljka na tom dzinijusu...

1 hour ago, nkrgovic said:

Cisto moja 0.02 EUR : Za muziku ne bi uzimao surround risiver. Bolje ces proci, za iste pare, sa stereo komponentom. Od onoga sto si naveo to je samo taj Denon. Ima ih jos, pa razmisli - ali iskreno sumnjam da Denon 7.1 za iste pare kao Denon stereo magicno radi bolje.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Dodje i prodje Crni nam petak ali nista od ovoga sto sam planirao ne bi na akciji (Denon DRA 800h & WD Evo 4.2). 

Ono sto jeste na akciji je Onkyo TX 8250 i 8270. Usteda je nekih 100-ak EUR u odnosu na redovnu cenu.

Kod madjara slabo cega ima ovih dana a i cene su nesto jace, gotovo izjednacene sa cenama u radnji a neke i vise. Kazu, mozda tokom januara stigne neki dra 800h ali cena se ne zna.

Elem, posto reciever nije resen tokom crnoga petka, resih da ne uzimam ni kutije pre toga jer mozda iskrsne neka praznicna akcija (prosle godine je bila u toj radnji), svakako ih ima na stanju. 

Ono sto moze promeniti tok price je Onkyo tx 8270. Ima li neko iskustva sa njim? Ako ima, zamolio bih za utiske ali i za eventualne sugestije. 

Ocene na netu su sarene, neki ga hvale, drugi zale a treci kazu... ma znate nastavak...

Slusajuci ga na drugim zvucnicima, meni se bas dopada, ali kao sto rekoh u prvom postu, ne mogu da testiram prvobitno zamisljeni sistem jer ih nema u istoj radnji pa je crv sumnje prisutan... da li bolje zvuci denon ili onkyo sa evo 4.2 tj. da li vredi dati tih 100-tinak eur vise ili je to sve slicno/isto za slicne/iste novce? 

 

I jedno pojasnjenje... Nije da moram kupiti uredjaj na akciji ali, vidite kakvo je vreme, 100-200 evrica nije za bacanje. Taman da za te pare kupim par dobrih stalaka ili kvalitetnije kablove...a i cekanje na dobru cenu se moze pametno iskoristiti npr. za dalje informisanje i citanje foruma. Sto mnogi od vas napisase - ne treba kupovati impulsivno vec strpljivo i pazljivo...ili sam sve pogresno razumeo :)

 

Hvala i pozdrav

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Misko81 said:

Mislim da redovne cene nikada nisu ni bile te, fiktivno napucane pa onda kao fol akcija. Srpska verzija Crnog petka.:)

Moguce, video sam neke takve primere na drustvenim mrezama, na primer u Gigat... ali receivere sam pratio neko vreme...nije bilo pojacavanja cena pred VP, makar tamo gde sam ja u zadnje vreme "vrsio monitoring" :)

Link to comment
Share on other sites

Da ozivim temu a i da pomognem onima koji traze povoljnije cene i popuste...

 

U Gigat... je trenutno akcija za audio uredjaje, uglavnom daju 20% popusta na MPC (sto i nije neko ludilo popust jer su MP cene malo naduvane) ali na to daju jos 10% za placanje VISA karticama bilo koje banke. 

Ja pojurih Onkyo TX-8270 i dok sam pogledao na netu jos neka iskustva sa njim, prodade se. Izgleda da im je ostao samo 1 kom. 

Ko voli i hoce novo uz nesto nizu cenu, eto prilike. 

 

Nadam se da ce nekome pomoci ova informacija. 

 

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Update... 

Uzeh u Igrac.rs vec pomenuti Denon DRA 800h. Open box, pa je cena niza za 100 eur. 

Banuh tamo bez najave, nisam znao da je u toku renoviranje drugog i treceg sprata. Iako su u sred posla ljubazno su spojili reciever na Focal chora-u a zatim na Q Acoustics 3030i. Da budem iskren, vise mi se svidelo kako zvuci QA iako je jeftiniji od Chora-e koja je na lepom popustu. 

Moj plan da uzmem Evo 4.2 je i dalje na snazi ali uvoznik vec neko vreme nema nijedan primerak na lageru, kazu, tek krajem januara. Da je QA 3030i bio u beloj boji, mozda bih njih uzeo bez slusanja Evo 4.2, ali na (ne)srecu, kazu da je sve razgrabljeno i ostao im je jedan primerak u braon boji. Na oko bas lepo izgledaju ali mi se tamno braon nikako ne uklapa u enterijer. 

Bicu strpljiv (bolje sacekati nego sa zenom rat voditi), cekam kraj januara da stigne Evo 4.2, da poslusam i vidim sta mi je za ciniti. Svakako, predlozeno mi je da za vrhunski ugodjaj razmislim o sub-u, kaze stvarno ljubazni prodavac da je zlatno pravilo - koliko kosta reciever i set frontova, toliko treba dati za sub. Njegov predlog je da uzmem u obzir SVS 1000 za kojeg i ja znam da je dobrog kvaliteta. Naravno, sub ceka da vidimo kakav ce bas dati Evo ali i da se zatvori finansijska konstrukcija (verujem da dobar sub nije jeftin) . 

Dok cekam rasplet, neki predlog za sub, moze i polovan, da ne istresam 800eur ako moze za manje da se nadje dobro resenje? 

Hvala i pozz

Link to comment
Share on other sites

Sa Wharfedale moraš biti oprezan. Cele serije imaju buđav zvuk jer su visokotonci iz meni nejasnog razloga previše prigušeni. Dva kom. sam prepravljao iz Diamond serije, a vidim žale se i neki koji imaju EVO seriju. Znači bez slušanja nikako ne uzimaj. Zvuk je u stock verziji očaj živi, basovit preko mere, beživotan i bez detalja. Pošto je prigušen ceo opseg  od  približno 3kHz -20 kHz nije lako to korigovati da zvuči kako treba klasičnom toskom kontrolom na pojačalu (ako takva postoji). 

Link to comment
Share on other sites

@Skabo ако ти је аудио уживање приоритет, а не филмови за сабвуфер размисли о REL t5i моделу или чак t9i. Мислим да су од цењенијих брендова за то. И људи производе само сабвуфере тако да си сигуран шта узимаш.

Link to comment
Share on other sites

Da, da, muzika je prioritet. Gledah neki video na YT o REL-u, nahvalise taj model. Ulazi u izbor sigurno. 

@Darth Maul hvala na predlogu. 

 

@Nixie nema dileme, mora se poslusati. Dosta toga dobrog a i loseg je receno o njima. E sad, da li svako svoga konja hvali ili tudjeg kudi...videcemo...test ce pokazati da li mome uvetu godi taj zvuk. Hvala na komentaru! 

Link to comment
Share on other sites

@Nixie Diamond i Evo nisu za poredjenje. Evo imaju daleko otvoreniji i detaljniji zvuk. Ja imam starije verzije, Diamond su 10.5, a Evo je 2-10. Kad zamisljas scenu, sa Evo kao da je pevac iskoracio par koraka napred.

Kad sam kupovao, ideja mi je bila da koristim za filmove, a da posluzi i za muziku, koliko moze. Diamondi iz serije 10 su svi zvucali jako slicno 10.5. Najbolji su bili 10.1 za one sa manjom sobom, ali su meni za filmove bili mali.

Denon AVR je najcesce preporucen AVR uz Diamond-e, jer donekle povadi nedostatke. Da se razumemo, ti nedostaci su u rangu 5.1 zvucnika te klase i to Denon popravlja kalibracijom. Evo koristim na 2. zoni i tu nema nikakvih kontrola zvuka, ali apsolutno nista sem volume. Evo zvuce daleko bolje na 2. zoni, nego Diamondi sa audyssey kalibracijom, sto je i logicno, jer ono sto nedostaje zvucniku, pojacalo ne moze da doda.

Kada Evo povezem na 1. zonu i pustim kalibraciju, Denon gotovo nista da ne uradi. Prakticno vrlo malo doda basa i kada se uporedi sa zvukom bez kalibracije, gotovo da nema razlike. E sad, to sam radio u dnevnoj sobi, dok je spavaca, gde stoje Evo, puno manja i tu verujem da ne bi dodavao bas, jer ga ima sasvim dovoljno.

Jednom prilikom sam hteo da prodam Evo, da bih kupio neke manje, jer mi je smetalo prolazu, ali nisam nasao nesto zvukom i cenom slicno, a da je manje, tako da sam prodao stan i kupio veci u koji komotno mogu da stanu :) Bez zezanja, sad su o odlicnoj poziciji u odnosu na slusaoca (mene) i ti zvucnici rade odlicno. Cesto razmisljam da kupim pojacalo za te zvucnike, sto bi tek oslobodilo pravi zvuk.

@Skabo, zbog toga verujem da Evo 4.2 dobro sviraju. Ako si iz BG i u prolazu oko trosarine, mozes svratiti, rado cu ti pokazati kako rade, a mozes da poneses i novokupljeni Denon, pa da cujemo kako radi sa njim.

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, nikolino said:

@Nixie Diamond i Evo nisu za poredjenje. Evo imaju daleko otvoreniji i detaljniji zvuk. Ja imam starije verzije, Diamond su 10.5, a Evo je 2-10. Kad zamisljas scenu, sa Evo kao da je pevac iskoracio par koraka napred.

Kad sam kupovao, ideja mi je bila da koristim za filmove, a da posluzi i za muziku, koliko moze. Diamondi iz serije 10 su svi zvucali jako slicno 10.5. Najbolji su bili 10.1 za one sa manjom sobom, ali su meni za filmove bili mali.

Denon AVR je najcesce preporucen AVR uz Diamond-e, jer donekle povadi nedostatke. Da se razumemo, ti nedostaci su u rangu 5.1 zvucnika te klase i to Denon popravlja kalibracijom. Evo koristim na 2. zoni i tu nema nikakvih kontrola zvuka, ali apsolutno nista sem volume. Evo zvuce daleko bolje na 2. zoni, nego Diamondi sa audyssey kalibracijom, sto je i logicno, jer ono sto nedostaje zvucniku, pojacalo ne moze da doda.

Kada Evo povezem na 1. zonu i pustim kalibraciju, Denon gotovo nista da ne uradi. Prakticno vrlo malo doda basa i kada se uporedi sa zvukom bez kalibracije, gotovo da nema razlike. E sad, to sam radio u dnevnoj sobi, dok je spavaca, gde stoje Evo, puno manja i tu verujem da ne bi dodavao bas, jer ga ima sasvim dovoljno.

Jednom prilikom sam hteo da prodam Evo, da bih kupio neke manje, jer mi je smetalo prolazu, ali nisam nasao nesto zvukom i cenom slicno, a da je manje, tako da sam prodao stan i kupio veci u koji komotno mogu da stanu :) Bez zezanja, sad su o odlicnoj poziciji u odnosu na slusaoca (mene) i ti zvucnici rade odlicno. Cesto razmisljam da kupim pojacalo za te zvucnike, sto bi tek oslobodilo pravi zvuk.

@Skabo, zbog toga verujem da Evo 4.2 dobro sviraju. Ako si iz BG i u prolazu oko trosarine, mozes svratiti, rado cu ti pokazati kako rade, a mozes da poneses i novokupljeni Denon, pa da cujemo kako radi sa njim.

@nikolino upravo kako si rekao, tako i ja dozivljavam odnos Diamonds-a i Evo-a, bilo koje generacije, makar na osnovu onoga sto sam procitao i cuo na web-u. Sad je Diamond serije 11 na popustu, kao odlazeca serija, ali mi se vise svidja da uzmem Evo za nesto vecu sumu i uz bolje performanse. Naravno, to tek treba da potvrdi i probno slusanje...

Kao sa kupovinom automobila... Prvo se na osnovu nekog budzeta i izgleda automobila odlucis za jedan model i proizvodjaca. Mislis, to je to... Onda se malo raspitas, procitas... pa vidis da to mozda i nije bas najbolja opcija, da nije svaki auto isti, da taj model ima i neke mane, da za iste novce mozes kupiti nesto bolje... I dok istrazujes tu bolju opciju, vidis da za samo nesto vise novca mozes dobiti vise opreme, veci komfor, bolji kvalitet... To te natera da korigujes prvobitno planirani budzet. Onda istrazujes taj novi izbor... I vidis da za jos saaamo xyz eur mozes dobiti i xyz mogucnost, koja je bas zgodna i lepo je imati je i pitas se kako si do sada ziveo bez nje... I tako iznova i iznova, u nedogled...dok ne skapiras da si otisao predaleko. 

Uhvatim sebe kako na taj nacin razmisljam i o hifi opremi, zamisljam neke sisteme i pravim finansijske konstrukcije... Pa se, u jednom trenutku, ustinem i vratim u realnost :)

Max budzet koji bih dao za zvucnike je dovoljan za Evo 4.2. Za sada se cini da je to best buy za taj budzet...cucemo... 

 

@nikolino Hvala na pozivu. Iz Obrenovca sam, nije mi Trosarina bas usput, mada i nije preko sveta, nego se ponasam odgovorno i gledam da sacuvam sebe i druge od ove posasti... :) Boze zdravlje, valjda cu do kraja januara resiti pitanje zvucnika - ako mi se ne svidi Evo, casticu se nekim QA 3030i ili KEF Q350...

 

Link to comment
Share on other sites

Hvala  @Nixie, citao sam ovaj clanak kao i odgovore na pitanja citalaca (ispostavilo se da ga je neko pitao bas za Denon DRA 800H u kombinaciji sa evo 4.2). Iako ne znam da tumacim grafikone, u smislu da li je dobro da linija bude ravna ili su negde pozeljne "neravnine" itd...  meni se ucinilo da je opsti utisak recenzenta pozitivan. Kada tome dodas da je ovaj model kod nas povoljniji nego napolju (ja to tumacim time da je "made in PRC" sa kojom mi imamo liberalniju politiku uvoza u odnosu na zapadne zemlje) i da ga svi ocenjuju u skladu sa tom visom cenom, onda mi ima smisla da se tesim kako za manje para dobijam vecu vrednost :)

Ne mogu da vam opisem kakva me neizdrz uhvatila da ih cujem uzivo a zatim i u svom novom sistemu... :)

 

1 hour ago, Nixie said:

Uključi translate i čitaj. Ima i neko merenje, jesu izgleda nešto svetijeg zvuka od Diamod serije, barem prema merenju.

https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-regalove/2563-wharfedale-evo4-2

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...