Jump to content


Koji risiver+zvučnici kombo za početnika?


Niklord

Recommended Posts

Zdravo svima. U suštini počeo sam da radim i živim sa devojkom, pobegao iz studentskog doma i hoću da imamo nekakavo entry level ozvučenje u dnevnoj. Gramofon koji imamo (koji je pre bio povezan na komp) je AT-LP3, želimo i TV da povežemo na to (imamo SBB EON full ako znači android kutija nešto) i ja iskreno ne mogu sam da se snađem šta meni uopšte tačno treba a ne koje modele da kupim. Kod roditelja je ceo audio sistem 30 godina star, drugarov ćale radi kao tonac na RTS-u i ne konta da ne želim da dam 5000€... I onda mi ostaje forum. 

Dnevna soba je 7x5 ali ne morate time da se vodite jer stan vrlo lako može da se promeni. Raspored u sobi je takav da su TV i garnitura na suprotnim krajevima zida od 7m i ima mesta za dva zvučnika pored TVa, ne bih želeo da imamo više od toga. Neki naš budžet je oko 500€ (KP/Mađari, ne Gigatron cena). Ako može nešto za 300€ što će da radi posao i da se lako zameni u budućnosti je više nego dobrodošlo. Nije nedostatak novca problem već iskreno ne želimo dati tolike pare kada 70% vremena muziku slušamo na slušalicama na kompu

Link to comment
Share on other sites

 Cisto par... stavki:

  • Sobom mora da se rukovodi u smislu da ako stavis neke male kutije to ce u 35m2 zvucati lose. Trebaju ti ili podnostojeci zvucnici ili neki veliki "bookshefl".
  • Treba ti, da zakljucimo, pojacalo sa gramofonskim ulazom i sa ulazom za Eon box. Ima li taj box opticki izlaz ili kako?

 Mislim da ces tesko uklopiti ovo u 500 EUR. Ima ko prati cene pa ce odgovoriti bolje od mene... Mozda neki entry level Marantz ili Yamaha amp, koji ima takve ulaze, ali to je vec blizu 500 EUR, a fale i zvucnici....

Link to comment
Share on other sites

Yamaha NS-F51, Onkyo A-9110 (ako je dostupan ovde), FiiO Taishan D03K za EON ako ima optički izlaz ... Nisam slušao te zvučnike ni pojačalo pa ne mogu da prenesem neke utiske, ali eto pokušaj makar zvučnike da čuješ u nekoj kombinaciji ... Ako bi soba mogla da se smanji izbor zvučnika bi se solidno proširio.

Verujem da bi vam i Onkyo A-9010 bio sasvim OK, on ima optičke ulaze, ali ne znam da li i dalje može da se kupi. Marantz PM5005 isto može, uz Taishan ...

Link to comment
Share on other sites

Od kutija bih preporučio Wharfedale Diamond 220, jeste da je bookshelf i da neće popuniti 35 kvadrata ali sami ste rekli da niste nešto zahtevni po tom pitanju već da veći deo dana slušate muziku sa kompa preko slušalica. Tako da uz neki lep risiver ili stereo pojačalo sa optičkim ulazom možete imati sasvim solidan zvuk.

wharf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ne razmišlja se o nekim aktivnim zvučnicima, Dynaudio, Focal, Tannoy, Adam...
To bi eliminisalo potrebu za ampom, sinergijom, zvučničkim kablovima itd... i neki od njih imaju i room correction, a znaju bogami i dobro da sviraju, samo treba ugrabiti dobru priliku...

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 Ja bi OP-u dao jos jedan predlog: Pozvati par salona, reci ovo sto si napisao ovde i zamoliti za predlog sta da kupis. Onda se dogovoriti da to i cujes, ti, svojim usima uz svoju muziku.

 Onda kupis sta se tebi svidi - i napises nama ovde jedan odgovor "Kupio sam ovo, jer mi se navise svidelo... to.... i to..." :)

Link to comment
Share on other sites

Tvrdnja da mali zvučnici ne mogu da 'popune' prostoriju pomenute veličine je potpuni bulšit.

 

Da, da, uglavnom tako kažu i po štampi, da to ne ide. Taman da se čovek ne potrudi da udesi sistem nego posegne za skupljim i kompleksnijim rešenjima.

 

Eksperiment sa položajem 'malih' zvučnika u prostoru, stalcima i podlogom i eto ti rezultata, uz obrazovanje sluha.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...