Jump to content


Način rada naših distributera


zoranius

Recommended Posts

20 minuta ranije, Infidel said:

"Analogija" je potpuno pogrešna, jer cena maski nije bila kao navedena samo zbog tržišnih uslova, već i zbog "politike".

Kao sto je "nespustanje" cene matorog modela takodje "politika", ali politika vlasnika firme.

18 minuta ranije, Infidel said:

Ovo je poprilično tačno...

I onda se prodavac zapravo trudi da se jos manje prodaje. :D

Link to comment
Share on other sites

Ili što bi se reklo, ili loviš ili te love :):)

Možda analogija sa maskama nije potpuno adekvatna bila ali je poenta, velika navala-nema robe-visoka cena, velika navala-puno robe na tržištu-manja cena, nema potražnje-roba postoji-najniža cena, čisti lager oslobađaj pare jer kasnije možda nećeš prodati ni po ponuđenoj ceni (sa kojom vervoatno i dalje imaš zaradu).

 

Link to comment
Share on other sites

Inace se zanimljivi podaci o prodavcima se mogu pronaći na internetu. Tako, grubo receno, ruc ide od 25-70% preko nabavne cene na osnovu predatih bilansa uspeha. Ovo sigurno nije za svu robu, ali je dobar indikator.

I niko im to naravno ne brani.Daj boze da moze da se proda i po vecoj ceni, jer ce onda valjda i svako drugi moci svoju robu ili usluge da proda skuplje pa bi po nekoj logici svima bilo bolje.

Link to comment
Share on other sites

Čini mi se da nije ništa obrisano jer nije bilo ni vređanja ni ružnih reči ni ličnih prozivki. Cela tema je načelne prirode, niko konkretno nije spomenut, nijedna cena nije spomenuta pa mi nisu jasne neke poruke da se tema zaključa, da se vode prazni razgovori i slično. Koga ne interesuje ne mora da čita niti da učestvuje. Pretpostavljam da postoje članovi kojima je interesantno iskustvo i neke stvari ovde iznete.

Link to comment
Share on other sites

Player je 99%.

Jedino oni imaju matore modele po nenormalnim cenama. I Marantz i Denon, a imaju i Arcam matori model po ceni visoj nego sto je bila kad je bio aktuelan model :rolleyes: Novi model, naravno, nemaju uopste u ponudi, a ni ove stare dok su bili aktuelni nisu mogli da nabave kad sam im to trazio i "mahao" parama.

Link to comment
Share on other sites

Zna se sta je rabat i kako se on dobija...primer : jedan renomirani prodavac elektro robe (kablovi, utikaci, sijalice.....sve bukvalno), dobije rabat od proizvodjaca kabela Novkabel (radnja desavanja je 2000 godina), celih 35 posto na fabricke cene.Rabat dobija na osnovu ostvarene dotadasnje saradnje koja je bila nekih 10-tak godina.

Znaci da je taj prodavac vec u startu, a  odnosu na vecinu prodavaca iz njegovog okruzenja, dobar bar 10-25 posto.

Zasto bi se prodaja audio haj faj uredjaja razlikovala od elektrorobe. Isti ku.ac, drugo pakovanje. Roba je roba, novac je novac.

Sve je jasno ko dan. A kome smeta ova tema neka je ne posecuje. ja licno smatram da je vrlo korisna za neupucene buduce kupce, da nesto nauce i vide kako sistem prodaje - kupovine funkcionise kod nas, a kako kod onih drugih .....

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, patason said:

dusebriznici, nemoz se pomoci srpskom distributeru, vi mu nudite svoj novac da mu pomognete a oni nece pa nece.

 

daj bre zakljucavajte odmah teme gde se komentarise cena bilo cega .....bez obzira da li je roba sa kp ili kod zvanicnih zastupnika ili u pekari.

 

 

Uvazeni kolega patasjon, steta bi bilo zakljucati ovo blago od teme.Vama ako nije zao da bacate uludo sopstveni novac, ima kome jeste.

Link to comment
Share on other sites

Rabat zbog toga i postoji da neko može da zaradi a ne da ga pokloni kupcu kojeg vidi jednom godišnje.

Očigledno da većina nema nameru da shvati poentu cele teme.

Kada budete imali dodira sa distribucijom i kao kupac i kao distributer biće vam jasno,ovako reči se džabe troše.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, dj.nik said:

A ti si pčelica Maja koja sve zna i pri tome si još i vulgaran.

Uvazeni dj Nik, zasto pobogu....molim vas najlepse da obrazlozite iznete sumnje i tvrdnje.

Da, u vezi ove teme znam dosta....  da vam ne objasnjavam ,ali mi jednostavno morate verovati (imao sam privatnu firmu, a moj rodjeni brat se takodzer bavi prodajom ).

Link to comment
Share on other sites

Aha, pa to je mala maca od onoga sta drugi ovde govore - pisu, namerno je izostavljeno jedno slovo, da bas ne strci ruzna rec, to je ta neka neobavezna internet forma pisanja ako niste znali ,a nadasve je prihvatljiva.

Vidim da vas je dirnula ova tema, ja se izvinjavam, ali je sve ovo tacno sto sam napisao.

Ovo sto sam naveo kao primer firme koja se bavi prodajom elektrorobe, pa dobija rabate, da malo pojasnim da ta firma posluje na globalnom nivou, inostranstvo i domace trziste.A ima i svoju maloprodaju.

 

Link to comment
Share on other sites

Neverovatno šta se ovde može pročitati, uopšte ne vidim problem da svako od ovih pametnjakovića što evo već petu stranu mlate praznu slamu, otvori sopstvenu firmu i pokaže kako treba da se radi ovim našim distributerčićima sa po par miliona eura godišnjeg prihoda...:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...