Jump to content


DENON AVR - X520BT


Dansiland

Recommended Posts

Pozdrav svima. Treba mi pomoc u vidu saveta oko kupovine zvucnika za Denon AVR X520BT (130W per Channel @ 6 Ohms 5.1). Uredjaj bi sluzio 95% za slusanje muzike. Trenutno su na njega spojeni Ei Nis zvucnici As803 (Sinusna snaga 80W, muzicka snaga 110W, impedanca 8Ω). Nisam zadovoljan preterano zvukom tih zvucnika, pa bih da kupim nesto do recimo nekih 150 evra sto bi bilo kompatibilnije sa navedenim uredjajem... Bio bih zahvalan na savetima i nekim okvirnim smernicama sta traziti... Hvala unapred na pomci

 

Link to comment
Share on other sites

Dobro nam dosao. :)

AVR je sasvim dobar,   Moras da napises do koje cene zvucnika mozes da platis. Inace, AVR se korisisti u postavci HT( kucnog bioskopa) Tu ce raditi veoma dobro u postavci minimalnoj 5.1. AVR je za kucni bioskop. Pretrazi teme, ima ih ovde milion. A posle pitaj sta ti treba.

U standardoj postavci STEREO, tu ces imati problema. Nece zvucati, kako i ti kazes kvalitetno. Mozda nesto bolje sa kvalitetnijim zvucnicma, koje ti imas. Ali ni priblizno kako treba. Zavisi, i koliko ti trazis od sistema.

Naravno, u ovom sportu nema odustajanja. Samo napred i srecno.

I pitaj, pitaj sta te sve interesuje ovde na forumu.

 

                                                      

Link to comment
Share on other sites

Za muziku stereo risiver i dva zvučnika.

Za 5.1 ostaviš taj Denon i kupiš 5 zvučnika (dva frontalna, centralni i dva zadnja za efekte) i subwoofer.

U suštini i u jednoj i u drugoj varijanti možeš da slušaš muziku, gledaš filmove, slušaš koncerte...

S obzirom na budžet od 150 evra onda je možda bolje ići na stereo varijantu, prodati taj Denon i kupiti neki stereo risiver istog cenovnog ranga, posle među zvučnicima tražiti najbolji match za novi risiver.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Dansiland said:

Verovatno cu onda ici na tu varijantu, da prodam AVR i kupim neki stereo risiver... Da li mogu da dobijem preporuku za neki uredjaj u tom cenovnom rangu?

Dobro razmisljas. Prodaj AVR. I prati oglase ovde i na KP. Nacices. Samo gledaj da ne kupujes od preprodavaca. I ako platis malo vise, gledaj da je od 1. vlasnika.

Link to comment
Share on other sites

Da li postoji mogucnost da se u tom cenovnom rangu, znaci do nekih 200 evra kupi i pristojan audio risiver sa bluetooth varijantom ili tesko? Ili mozda samo prikaciti bluetooth USB prijemnik, ali mislim da bi to poprilicno kvarilo reprodukciju zvuka ili se varam? Oprostite sto postavljam mozda malo glupa pitanja, ali poprilicno mi je nepoznata ova materija... :)

Link to comment
Share on other sites

Do skoro sam u B sistemu imao pomenuti Onkyo TX-8050, stereo network risiver, jako dobra sprava, mislim da za te pare nema ništa slično da se kupi a da ima sve all in one pogodnosti. Ja sam to slušao sa Klipsch RB 61 bookshelf kutijama, one imaju 95 dB osetljivost i sa tim risiverom to je bilo fenomenalno. Preporuka za taj risiver.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...