Jump to content


Pitanje za prijatelja - dobar streamer


ivcha1976

Recommended Posts

Tacno. Ima sasvim solidan dac. Ni meni ne treba tako da sluzi kao digitalni transport posto koristim eksterni konverter.

Sam uredjaj zadovoljava sve kriterijume koji su postavljeni u tvom slucaju, ranije i mom. Ono sto je nedostatak za mnoge, N15D nema usb out tako da samo dacovi sa coax/optickim ulazima dolaze u obzir kao nadogradnja. 

Preporucujem probu ako si u mogucnosti. Kao neki vid pomoci i podrske, mozemo dogovoriti da ti donesem moj primerak ako si iz BG.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

33 minuta ranije, Dubwiser said:

Tacno. Ima sasvim solidan dac. Ni meni ne treba tako da sluzi kao digitalni transport posto koristim eksterni konverter.

Sam uredjaj zadovoljava sve kriterijume koji su postavljeni u tvom slucaju, ranije i mom. Ono sto je nedostatak za mnoge, N15D nema usb out tako da samo dacovi sa coax/optickim ulazima dolaze u obzir kao nadogradnja. 

Preporucujem probu ako si u mogucnosti. Kao neki vid pomoci i podrske, mozemo dogovoriti da ti donesem moj primerak ako si iz BG.

Hvala ne svemu. Ja sada zivim u Frankfurt-u, pre toga u Stuttgart-u i Innsbruck-u. Zbog selidbe i bolesti moram da prodam sve sto imem (na primer Martin Logan Vantage) i da napravim potpuno drugaciji sistem, koji ce mi verovatno biti i poslednji. Dakle KEF LS50 Wireless, KEMP stalci, streamer i Tidal. 

Link to comment
Share on other sites

Zdravo Pujo druže!!! :D (iza ovog nika se krijem ja, Kuja)

Nije me ovde bilo par godina, nekom Google pretragom slučajno svratih, a kad ono ti! :)

Drago mi je da uz sve što te je snašlo ipak imaš volje da se baviš i ovim stvarima. :)

Pročitah temu od početka, čini mi se da niko ne pomenu da tvoje LS50 W kutije u stvari već imaju ugrađen strimer?

 

https://darko.audio/2016/12/kef-ls50-wireless-review-dars-product-of-the-year-2016/

KEF’s ‘W’ word deployment refers to the aptX Bluetooth input but also to the WiFi LAN streaming input which, upon first use, requires the aforementioned smartphone app to hook the speakers into a wireless network. KEF call this process ‘onboarding’ where a smartphone (or tablet) temporarily connects directly and wirelessly to the LS50 Wireless in order to feed it details of our home or office’s WiFi network (SSID and password).

If that all sounds like too much hard work – or if your wifi network lacks the robustness, stability or bandwidth called for by lossless Redbook or hi-res streaming – the option to hardwire the LS50 Wireless into a network over Ethernet also presents. Got drop-outs? Go Ethernet.

At the time of writing, LAN streaming is UPnP only. Use the KEF app, or a third party app of your choice, to control playback.

Znači dovoljno je da na telefon ili tablet instaliraš neku kontrolnu aplikaciju, KEF-ovu ili neku drugu koja je kompatibilna i to bilo bi to?

 

Da li si probao ovu varijantu striminga, iz nekog razloga te nije zadovoljila, pa zato tražiš odvojen strimer? Odsustvo gapless playback-a je problem?

Koji model LS50 W imaš? Originalni ili "dvojku"?

U zavisnosti od toga razlikuju se i KEF-ove aplikacije.

Za originalni model:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kef.remote&hl=en_US&gl=US (za podešavanje kutija)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kef.KEF_WIRELESS (za striming)

Za noviji model:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kef.connect

Sve podržavaju Tidal.

Vidim da se neki korisnici žale na KEF-ovu aplikaciju za stariji model, pa se možda može probati i neka third-party UPnP kontrolna aplikacija.

 

Ako ugrađeni strimer ne zadovoljava, a pošto KEF-ovi imaju i USB ulaz, možda možeš probati isto što i ja.

Nabavio sam polovan Intel NUC PC za smešne pare (negde oko 170 eur) na njega instalirao "audiofilski" Linux i uradio nekoliko jednostavnih tvikova u BIOS-u vezanih za ventilator i USB konekcije, koji su uz dodatnih par takođe jednostavnih softverskih tvikova (RAM playback buffer, RAM disk, real time prioriteti USB procesa, itd), doveli do toga da sam vrlo (vrlo!!!) zadovoljan zvukom. U njega staje i 2.5" disk, tako da kolekcija muzike može biti i na njemu.

Rezultat je strimer koji se koristi bez monitora, pali se i gasi na dugme, kontroliše preko Android aplikacije i u potpunosti se ponaša kao neki "fabrički" uređaj. Uz BIOS podešavanja je potpuno nečujan, dimenzija je cca 10x10x5cm i može se smestiti bilo gde.

Znači korisničko iskustvo nema veze sa "poštanjem muzike sa kompjutera". :)

Probao sam nekoliko strimera cene, ako me sećanje dobro služi, oko 1.500 eur, bio na ivici da kupim nešto od toga, ali kada sam skockao ovu spravu (bukvalno skockao pošto je NUC u formi male kocke :) ) nisam se više osvrtao unazad.

Na kraju krajeva i Roon Nucleus koji se prodaje za mnogo više para je samo običan NUC u fensi kutiji.

Ako se odlučiš da kreneš ovim putem javi, sve ću ti objasniti detaljno, korak po korak (pogotovu oko tvikova), pa ti to mogu instalirati Ivča ili čak David :) ako ti nisi u stanju. A mogu i ja, ako i dalje imaš vezu da to neko donese ovde pa da ti vrati za Nemačku.

Znači za početak, ako već nisi probao, možeš da koristiš interni strimer u samim LS50 W. 

Ako isti ne valja, možeš privremeno, dok tražiš bolji strimer, preko otičkog kabla da povežeš SB Touch koji već imaš (a uz EDO plugin, možeš da ga povežeš i preko USB-a!). Touch se jako lepo može kontrolisati i preko aplikacije na telefonu.

 

PS

Evo kako NUC izgleda kod mene, ušuškan između gramofona i CD plejera. :)

NUC-IMG_9001.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 11.10.2020. at 23:52, pooya said:

Verujem da jeste, ali je cena ja mene utopijska.

Kolega ne znam koliko si ispratio Lindemann musicbook 25 i sta sve ima!?

PRODUCT INFORMATION

network music player & CD drive

UPnP/DLNA based network music player, digital to analog converter with fully balanced control amplifier and class-A headphone output, integrated CD-player. Remote control function: iOS and Android App, IR remote control.

  • UPnP/DLNA Audio Streamer, playback of music files up to 192Khz and 24bit: WAV, AIFF, WMA, AAC, ALAC, FLAC Ogg Vorbis. Internet Radio with vtuner
  • Fully featured remote control using iOS or Android App
  • Integration of the full CD quality streaming service from TIDAL
  • Mono-mode-DAC featuring "sonic scrambling" and "minimum phase apodizing" filter
  • Highly precise master clock and synchronous resampling: zero jitter architecture
  • High Quality CD drive with App-control feature
  • Class A headphone amplifier

 

znaci u toj jednoj kutijici SVE, Cd transport Teac, predpojacalo analogno, gramofonsko, USB A frontalni, slusalice ulaz u A klasi, OLED displej, Tidal, Qubuz, sve cita, daljinski, aplikacija na mobilnom, gomila prikljucaka, nemac originalni, DAC vrhunski, komfor...:heat

jbg. i ne mere biti nesto mnogo jeftiniji...

0.1.png

Link to comment
Share on other sites

Nikog ne ubedjujem, pokretaču teme sam na početku predložio a ovdi sam kolegi odgovorio, stavio i pobrojao šta sve ima i šta može i u kom kvalitetu i po mom mišljenju za sve to cena je manje više opravdana. Uvek može jeftinije, skuplje, "bolje", "lošije", zato i ima hiljade marki, modela, foruma...pa ko šta voli nek izvoli.

Link to comment
Share on other sites

13 minuta ranije, Zexx said:

Aha, pa onda je u redu, pošto kvalitet i funkcionalnosti opravdavaju cenu, neka pokretač teme ipak razmisli i negde se snađe za još tri i po soma, i to za nešto što mu uopšte ne treba...

  •  

Pitanje za prijatelja - i trebaju mi vasa iskustva/preporuke. Dobar streamer sa digitalnim izlazima koji lepo radi u wireless okruzenju. Idealno ako moze da bude upravljan mobilnim telefonom. Podrska za Tidal je + ako ima.

 

Iskustva?

Napomena: RP topic je dobro poznat. 

Ovako je pokrenuta tema od nama svima poznatog dragog doktora. Vrlo brzo sam mu ovaj Lindemann predlozio. Posle malo duzeg vremena Pooya se javio, objasnio svoju zdravstvenu situaciju i rekao otprilike za koju bi cenu. Ja sam ovdi njemu odgovorio, samo malo pojasnio i stavio karakteristike musicbooka 25 iz razloga i edukacije, smatram da je i to svrha foruma...

A i primetio sam Zexx tvoje postove bar na ovoj temi, samo neko kontriranje i da ne kažem neku grublju reč, slabo nekih smislenih predloga.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Zexx said:

Aha, pa onda je u redu, pošto kvalitet i funkcionalnosti opravdavaju cenu, neka pokretač teme ipak razmisli i negde se snađe za još tri i po soma, i to za nešto što mu uopšte ne treba...

Ovako se ja osećam kad čitam šta pišete po forumu i šta posedujete :D.

i sračunao sam da bez 15000€ ne treba ni da pokušavam da napravim nešto što je “funkcionalno” :D. Minimum 3500€ po komponenti. I onda na kraju kad skupim 15000€, džaba.... nedovoljno... treba mi nova kuća sa prostorijom koja bi bila dizajnirana za tu opremu. Kao mini “Sidney Opera House”

A onda naletim na anketu gde vidim da su dvadesetogodišnjaci prosek starosti na ovom forumu. I zapitam se kad su pre zaradili tu količinu novca, ili samo prenose utiske čitajući kojekakve blogove. Slično kao klinci na Benč forumu kad krenu da mudruju i žučno se raspravljaju o IT opremi koju u životu nisu videli. 

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, CoyoteKG said:

A onda naletim na anketu gde vidim da su dvadesetogodišnjaci prosek starosti na ovom forumu.

Sad trujemo čoveku temu, ali moram da pitam gde si našao tu anketu. Poslednji post u anketi o starosti članova je star pet godina i niko se nije izjasnio kao petnaestogodišnjak. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...