Jump to content


Japanac + Nemac ....ide li to?


DidaAnic

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Duže vreme pratim forum ali nisam se nikad uključivao u polemike....jednostavnobilo mi je zanimljivo pratiti različite teme iz kojih sam moram priznati i podosta naučio kako o Hi-Fi –ju,muzici,....tako i o ljudima.

U periodu od nekih desetak godina (1988-2000) bio sam vlasnik pojačala LUXMAN  L410 (u kombinaciji sa Luxman T-530,Thorens TD 160 Super+stenton 881 i neki Sony CD) .... Menjali su se zvučnici (JBL, ESS, Cerwin Wega, Jamo, ....) i većinom sam bio veoma zadovoljan zvukom i moram priznati da mi je to pojačalo ostalo u najlepšoj uspomeni od svih uredjaja koje sam imao....

Sada bih ga ponovo nabavio (ima na KP-u ....Zrenjanin,Kikinda....) pre svega jer mi se svidjalo to što je davao.Jasno mi je da bi detaljan refreš bio verovatno potreban. Čak sam razmičljao i o slabijim modelima iz L2xx serije....(L230,L235...)

Pitanje je ...da ii neko ima iskustva sa uparivanjem ovih LUXMAN-a sa  ’’nemcima’’ ? Konkretno sa HECO Victa 700. Prostorija je oko 20-tak kvadrata a sluša se pretežno blues i rock 60-tih,70-ih i 80-ih.

Zahvaljujem se unapred za pomoć i savet.....

Link to comment
Share on other sites

Ne znam kako je do kraja vic isao ali je na kraju srbin ispao najpametniji...

Zaista,dokle uredjajima i zvuku davati nacionalni predznak.Te podele po poreklu odakle je uredjaj jednostavno nema...i dobrih i losih ima svugde.

Ali ako je nekom lakse...da ne kvarimo.Ja bi jednu Šveđanku

Link to comment
Share on other sites

L410 sa Heybrook Point Seven, to je mnogo lepo sviralo. Šta god sam okačio na L410 i L205 je zvučalo u najmanju ruku prihvatljivo, čak i baš baš osnovne kutije (tipa B&W 100i). Ovo je vrlo subjektivno, meni mnogo prija Luxmanova interpretacija zvuka.

Link to comment
Share on other sites

Nabavio sam Luxman L 215.... To pristojno radi sa ovim HECO-ima. U svakom slučaju detaljnije i čistije nego SANZO DCA 1001 koji ruku na srce deluje snažnije ali je zreo za refreš pa tek onda da se iskreno oceni. U principu sam zadovoljan zvukom... i predpostavljam da će stariji brat (L410/430) raditi bar za klasu bolje. sad samo da ga nabavim :D:DIMG_20200921_224915.thumb.jpg.48be4e76cf81c86a27337f59e1a3dac6.jpg

Čak se lepo uklopio i sa novijom generacijom.....

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, nesone said:

Verujem, da tako i zvuci.

Samo bih im ja zamenio mesto. Tuner dole, Ili sa strane. Ako ima mesta. Pojacivac da dise.

Tjuner dobija ''noge'' ...kao čto su imali pojedini modeli T-530 (kojeg sam imao). A i pojačalo nema neko preterano grejanje. Sluša se opušteno na ''pola devet-devet , a kad sam sam kod kuće...na deset sati puna kapa....da komšiluk pizdi al' da se ne zovu organi reda :D

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, sondek said:

Luxman i Accuphase bile i ostale japanske firme sa najvise stila u dizajnu.Sjajno izgledaju komponente,mali refresh zbog godina i uzivaj :thumbsup2

Naravno. Osim ALPINA ere....ostalo pre i sada moglo bi se reći čista klasika sa ukusom prefinjenosti ;). Doduše malo su sa dekovima brljavili za moj ukus..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...