Jump to content


Da li kupovati ploče na buvljacima?


Brele

Recommended Posts

Zbog oskudnog budžeta gledao sam jeftinije, polovne vinile. Posetio sam buvljak i shvatio da se za sitnu paru mogu naći dobra izdanja. Poprilično sam nov u celoj ovoj priči i želim da znam kakvo je vaše iskustvo sa uličnom kupovinom?

Link to comment
Share on other sites

Можеш, али сваку плочу извадиш, погледаш да ли је крива, изгребана и процениш да ли ти је цена ОК. Такође, није лоше проверити да ли, ако је износ за неку плочу већи, може иста повољније на нету да се нађе. По мени ништа испод НМ не вреди куповати. Евентуално ВГ+ ако ти је плоча баш срцу драга. Али могу се тако на улици/бувљаку/нечијем тавану наћи некад поприлично добри улови.

Link to comment
Share on other sites

Sa buvljaka obavezno proveriti da ploca nije pokrivljena od sunca jer se cesto nosaju mesecima,stoje na suncu cesto ne bas u vertikalnom polozaju kako bi trebalo.Moze i da je neslusana ali ako je kriva neupotrebljiva je.Otvaranje i detaljan pregled pri bilo kakvoj kupovini polovnih ploca je obavezan.Prema lako vidljivim ogrebotinama ne treba biti tolerantan.Ja licno nemam zivaca za preturanjem ogromnog broja ploca,jer je pre svega los izbor muzike,imam vec dosta ploca i posle par odlazaka odustao sam,ali za pocetnika sto da ne,nadje se nekad pravo blago.Po buvljacima u inostranstvu nalazio sam finih albuma.

Ko voli klasiku prava šansa da se jeftino dodje do kolekcije.Ja imam nekih viskova i pitao sam par preprodavaca,nisu im interesantne po bilo kojoj ceni...to govori dosta o interesovanju.Po 150-200 din mint primerci i sl.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pored ostalog što su ljudi spomenuli da treba proveriti, ne zaboravi i da proveriš da li ploča odgovara omotu, samo jednom sam se tako zeznuo i posle naučio da svaki put proveravam :)

Buvljak nije loš, naročito za početak, može i neka vrednija ploča da se ponekad pronađe ali treba biti posvećen i ići rano ujutru, i ići stalno, uglavnom vrte se jedne te iste jeftinije stvari koje preprodavci ne pokupe, pa kad uzmeš sve što te zanima iz te klase ploča onda ćeš teže nalaziti nešto svaki sledeći put.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...