Jump to content


Denon + Dali


plutonxo

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Zanima me da li je neko imao priliku da čuje kombinaciju pojačala Denon PMA-600NE i zvučnika Dali Oberon 5?

Ja sam slušao Dali sa CA pojačalom i to je jako dobro sviralo.

Ono što me interesuje je da li bi se slagali Denon i Dali po vašem mišljenju?

Denon je izbor zbog priključaka koje ima i trenutnog budžeta.

 

DENON PMA-600NE 
45W/8ohm, 20Hz-20kHz, THD 0.07%
70W/4ohm, 1kHz., THD 0.7%

DALI OBERON 5
Recommended Amplifier Power [W] 30 - 150
Frequency Range (+/-3 dB) [Hz] 39 - 26,000
Sensitivity (2,83 V/1 m) [dB] - 88
Nominal Impedance [ohms] - 6
 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja tipujem na Denona i Jbl.Ili Dali sa Yamaha avr rx 575 to ima ortak..To je ok.Za malo para dobiješ maksimum muzike..Ali ako slušaš muziku više idi definitivno na pojačala sa punim potencijalom.Reciveri su puni lažnih spec. Po pitanju snage ...Adventige serija,..

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Na žalost Yamaha izlazi iz okvira predviđenog budžeta koji je do 60.000. U tom rangu Denon 600NE i 800NE imaju sve što mi treba. Sistem se sklapa za prostor gde se uglavnom neće glasno slušati, a izvor zvuka će biti strimer, cd, PS4, telefon. 600NE ima i bluetooth, pa i to igra ulogu.

Link to comment
Share on other sites

@plutonxo ако ти значи ја сам купио тај Denon PMA-600NE али сам га упарио са Wahrfedale Diamond 11.1 звучницима. Мање више и мени је Denon PMA-600NE одговаро због прикључака које има. Појачало за те паре је баш добро али сад како ће звучати на тим Dali звучницима то ћеш само знати ако имаш где да то чујеш.

Сама комбинација појачала и мојих звучника мени лично је баш добра и то сам пробао у стану где сад живим али кад пређем у други стан где сам планирао да их поставим видећу како ће се тад све то понашати. Али сад у тренутној ситуацији и просотору ја сам лично презадовољан.

Ако буде недостајало баса то планирам да допуним са неким сабвуфером.

Link to comment
Share on other sites

@plutonxo пренећу ти мој субјективни осећај везано за твоје питање.

Звучници у спецификацији имају препоручено појачало од 25-100 вати. Појачало је на 45 вати у 8 ома. Е сад ја лично нисам ишао преко 9 сати на потенциометру и то је било баш добро гласно и имало је добар звук без дисторзије. Верујем да сам подесио потенциометар на 12 сати да би било баш баш прегласно.

Е сад зависи колика је просторија у којој ћеш слушати музику јер ти Дали звучници су подностојећи и већи су и имају већу запремину. Не знам колика им је ефикасност у децибелима али ако је мања соба са већим звучницима мислим да то може негативно да утиче на звук. Ако имаш већу просторију где ће систем бити постављен мислим да ћеш имати више него добар систем.

Link to comment
Share on other sites

Ја искрено нисам нашао једну ману за то појачало. Тј. за моје поимање музике и саме репродкуције ја сам презадовољан. Ради оно за шта је и намењено. Има баш доста снаге, звук је одличан. 

Има моја тема овде на форуму јер сам ја размишљао да купим а/в рисивер и двоумио сам се између тога и појачала и превагнуо сам на појачало и нисам зажалио због тога.

Кад пређем у нови стан и због акустике просторије где буде систем постављен видећу да ли ћу докупити сабвуфер ако буде фалило ниских фреквенција и то је то у суштини. План ми је свакако да купим мрежни стример Denon DNP800. Музика ће да ми иде са MacMini-ja у FLAC формату, а сабвуфер је по потреби као што сам рекао. Тако да ће то комплетирати неке моје потребе.

Сад ти најбоље знаш шта желиш, можеш и сл. Али мислим да са појачалом нећеш погрешити.

 

Link to comment
Share on other sites

Kupio sam pojačalo. Malo je reći da sam iznenađen Denon-om. Po deklaraciji ima 45 w po kanalu, a subjektivni osećaj je da je duplo jače. Uparen je sa Dali Oberon 5 i zvuk je odličan. Povezao sam cd preko činčeva i tv preko optike. Ostalo je još korisniku kome je namenjen sistem da ga usvira i uživa u njemu.

Link to comment
Share on other sites

Bravo majstore.To pojačalo daje 100 posto.Denon ide u peak do 105 watta din.Ja imam Marantza 55 Wata .Neki su mjerili ido 110w.Reciveri nikad to nemaju.Pojačalo uvijek da i trafo, tranzistor,...Danon 1080 model iz 90ih to je takva mrcina 155 -180w.Ako ga nađeš u dobrome stanju,vredi ga refrešat i uživati u muzici.
...


Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...