Jump to content

Synergistic Research Mark II S


Recommended Posts

Rec je o zvucnickom kabelu, drugaru treba da stigne na probu za nekih 5-6 dana, eto, nama audiofilima iz ovijeh ravnih krajeva je totalna nepoznanica. Ima na netu stosta, ali smatram da je neka rec iz prve ruke korisnika, ipak nejmerodavnija....pa eto, pisite ako je neko imao iskustva.

U svakom slucaju je rec o high end kabelu. Svirao bi u sistemu Audiolab monoblokovi, Audiolab preamp, kutije Dynaudio pravljene, mislim da je oznaka SB3, transport je Micromega duo + Audiolab dak konverter. IC kabeli su svi Oehlabach XXL.

Raspalite ako boga znate ....par slika ide u prilog.....

 

IMG_20200807_123635.JPG

IMG_20200807_123658.JPG

IMG_20200807_123647.JPG

IMG_20200807_123724.JPG

Link to post
Share on other sites

Surokvl and Filipescu, a da vi malo odete da vidite jesam li ja tu, iza ugla, a ako nisam onda slobodno prosetajte do prve pekare, mlogo volim njupati kroasane:Dmozda sam tamo.... Nije sramota ako niste  culi, videli, slusali syn research. 

Pitam lepo za iskustva, da li je neko imao ovaj kabel u svom sistemu. Prvi put sam cuo za Synergistic research, pa sam samo imao dobru volju da pitam uvazeni hi files forum za misljenje, ali .... 

Link to post
Share on other sites

Koristio sam taj SR zvucnicki kabel nekih godinu dana (u gotovo sadasnjoj verziji sistema). Bio je izbor izmedju 8 zv. kablova razlicitih cenovnih kategorija, koje sam testirao nekih mesec dana istovremeno. Dobar za nesto svetlije sisteme. Dobre dinamike i izbalansiran, punih tonova, brz i tacan uz dosta detalja, slojevite prezentacije, scene dublje no sire. Bas je dubok, ali uz manje definicije i kick-a. Generalno, lepo muzikalan kabl, treba probati.

Link to post
Share on other sites

Juce u toku prepodneva stigao Synergistic research kabel.

Clash je radjen u poslepodnevnim satima.

Kimber 8tc vs Synergistic research Mark II2 .

Test diskovi :

Anastasia  ‎– Before The Rain (Original Motion Picture Soundtrack)

Naim test diskovi

Dire Straits- Money for nothing

Pearl Jam- Rearviewmirror komplicajija

Deep Purple -Made in Japan

Panthera - cowboys from hell

Akusticna muzika, razni izvodjaci

 

Test sitem : Audiolab8000 monoblokovi, Audiolab preamp, Micromega duo transport + Audiolab dak konverter, zvucnici Dynaudio SBI1 (mslm da je SB1 u pitanju, bas 30w54, visoki je d21, srednjak iz iste serije).

U kratkim crtama  samo da prenesem da je Synergistic R kabel u odnosu na Kimber 8 tc , pa prakticno bolji u nekoliko segmenata.

Zvucna slika veca.

Rezolucija za nijansu bolja

Bass daleko bolji od Kimbera

Detalji i pozicija instrumenata u stereo slici izrazeniji

Ton i tranzijenti  sa svojim parnim i neparnim harmonicima, nekako imam utisak da ton duze traje, prosto je prisutan u prostoriji.

Test se sastojao u slusanju odredjene numere na Kimberu, nakon toga je  izvrsena zamena sa Synergisticom , sama zamena kablova je trajala par secundi, bananice olaksavaju menjazu.....eto ,nadam se da sam u kratkim crtama uspeo da prenesem impresije.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
1 sat ranije, zeljko1974 said:

Pearl Jam- Rearviewmirror komplicajija

...

Panthera - cowboys from hell

 Fin izbor za testiranje, objektivno pohvaljujem. Predlog da umesto kompilacije koristis Ten album, kao i da dodas neki Alice in Chains. Boja glasa i emocije koje Staley unosi u pesme su fenomenalan test - iako na svakom snimku zvuce dobro, poseduju mnogo nijansi koje nije lako reprodukovati. Pearl Jam je odlican, ovo je slicno - ali opet drugacije.

Link to post
Share on other sites

@zeljko1974 Kolega, bas mi drago da ti se dopala SR zica, meni je ostala u lepom secanju. Da sam imao duzine 2x3m, jos uvek bi svirali, u mom drugom sistemu, uz Tandberg 2075, Wharfedale Dovedale 3 i gramofon Sansui SR525 sa glavama Goldring 1042 i BenzMicro Silver.

A takodje je sjajno i poredjenje bas sa Kimberom 8TC, za drugi sistem sam razmisljao bas o toj zici. No sada je jasno da nije dorasla SR, ucinio si mi testom bas veliku uslugu, da se ne mlatim sa Kimberom. Verovatno ostajem na tom mestu na Ocos-u, jer je to zica koja mi je bila najbliza SR-u.

Hvala na testu, i trudu! :thumbsup2   

Link to post
Share on other sites

Pa,  kako da kazem ,Kimber je u svakom slucaju fantasticna zica, tu nema pomena s obzirom da 8tc pripada jacoj srednjoj klasi žičurina :thumbsup2.......

Ali ipak je Synergistic R. bolja u pojedinim segmentima,svaki atribut koji se uzima kao merodavan prilikom testa je u korist SR. Nije to neka drastična razlika,ali nama koji pripadamo tech audiofilima svaki pomak pa makar on iznosi i 2 pikometra jedonstavno znači.Tako da ,zzemlja se i dalje vrti,nebo je plavo a nama tech audiofilima  nofčanici sve tanji i tanji , a yeah !!!!!:ph34r:

I da, SR je izuzetno kruta žičurina, sastoji se od 2 ufrkana voda promera ,brat bratu min 4 kvadrata ako ne i kvadrat više......jedan vod je čist solid core koji se sastoji od desetak solid core licni debljeg preseka, taj vod je predviđen za - kraj, drugi ufrkani vod je licna istog preseka kao i - vod.

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, zeljko1974 said:

Ali ipak je Synergistic R. bolja u pojedinim segmentima

Posto znam koliko je SR dobar, meni dovoljno - za 2. sistem manje od SR jok, tj. nemam potrebe, jer Ocos gotovo jednako dobro radi kao SR. Kakav a pleasure po novcanik ovog meseca :D 

Link to post
Share on other sites

Poredjenje kablova interesantno je za jedan sistem.U drugim sistemima gde ima dosta ili viska u basu recimo taj Kimber moze biti potaman.Slicno je i sa ostalim delom f.opsega.Tako da svaki sistem svoju zicu trazi.Ja sam neke kao neslusljive eliminisao iako su realno bile mozda bolje,ali jednostavno se nisu uklapale.Na blind testu su mi jos troica drugara potvrdili da je "losiji" kabl bolji.Sad bi mi recimo taj kabl dobro legao jer se situacija sa ostatkom sistema dosta promenula.

Nesto sto svakako nisam verovao da ce uneti neke vece promene me je pre neki dan dosta iznenadilo.Promenuo sam komad zice za supertweeter i to je reagovalo(kao i sam supertweeter) na deo frekvencija koje nisu u njegovom domenu.Poznato je naime da st utice na to kako cujemo recimo kontrabas,vokale ...srednje tonove.Ali bas da ce i taj komad zice od 1m da utice vrlo primetno nisam ocekivao.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Forum Statistics

  • Total Topics
   27,228
  • Total Posts
   367,073
×
×
 • Create New...