Jump to content


tannoy 605


dejan_74

Recommended Posts

Postovani...nov sam ove,upitao bih starije clanove za jedan savet.Naime posedujem zvucnike tannoy 605 koji su upareni sa pojacalom sony taf 450d.Ta kombinacija mi je vec nekih 15 ak godina.Nikad nisam bio nesto preterano zadovoljan zvukom.E sad...sta promeniti u toj konstalaciji snaga...pojacalo ili zvucnike.Kontam da uz tannoy bi ok isao neki marantz ili luxman.Intersuje me sta bi od zvucnika moglo da se upari sa sony pojacalom i da zvuci relativno korektno.Hvala puno .

Link to comment
Share on other sites

Ukoliko je izvor neki PC, laptop... ja bih prvo upgrajdovao sistem sa nekim dobrim externim DAC-om, pa tek kasnije razmatrao promenu pojačala ili zvučnika, naravno ukoliko se ne javi neko poboljšanje u zvuku.

Drugi upgrade, za malo para bi mogla da bude zamena polipropilenskih kondezatora skretnice zvučnika http://www.kanibal.co.rs/products.php?sgr=11091000. Znam da zvuči kao neki horor film, ali poboljšanje može da bude značajno. 

Link to comment
Share on other sites

Treba probati, pozajmiti prvo neke druge zvučnike sa tim pojačalom i obrnuto. Takođe ne vidim u postu šta je izvor zvuka? Da li su zvučnici povezani sa pojačalom bilo kakvom žicom ili nekim kvalitetnijim kablom? Da li je pojačalo zabodeno u Kineski produžni kabal ili nešto bolje itd. Razloga za loš zvuk može imati puno, neki se mogu ukloniti minimalnim ulaganjima.

Link to comment
Share on other sites

Probao pojacalo na Revox kutije..mislim da je losije nego u kombinaciji sa mojim zvucnicima,a zvucnike sam probao sa nekim snajder starim pojacalom...i mnogo bolje je zvucalo..ovo pojacalo je jedino dobro radilo na starom epicure-u...ima li neko iskustva sa kombinacijom tannoy-luxman ili tannoy-nad?

Link to comment
Share on other sites

Slušao sam tannoy 605, 90-tih uporedo sa tri risivera.Sony i neki Denon ne sjećam modela, ali su oba imala RDS daljince.Treći je bio NAD7240PE.Sa NAD-oma su svirali 5 puta bolje.Nebo i zemlja.Interesantno u istoj sobi u par dana isprobavali razlika kao dan i noć u korist 7240PE.

Denon zvuk mi se nešto nikad nije svidjao kod pojačala i risivera.Nešto mi je bio tanak, bzvz, dok npr. cd plejeri 820,920, a pogotovo jači modeli.Odličan zvuk.

Link to comment
Share on other sites

On 21.7.2020. at 20:12, dejan_74 said:

hvala na savetima...izvor zvuka u glavnom cd ili tv koji je povezan optickim kablom sa pojacalom...izvor napajanja je preko modularnih uticnica.Osnovni problem su izobilcenja koja se javljaju,kad se malo da po gasu.

Slabo pojacalo. Zvucnici solidni, nije Sony za njih. Svaka cast kad si uspeo 15 godina da nista ne menjas:eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...