Jump to content


Huawei Mobile Services (Huawei P40 Pro)


Srecko

Recommended Posts

17 minuta ranije, zeljko1974 said:

Kao i Elon Musk vlasnik Space X . mda, kopcamo se svi na ledja.

Nisi meto smeška?:D
Posle svih mudrosti na Forumu počinjem da verujem u četr čoveka guštera koji na svojim leđima drže palačinku na kojoj živimo. Sumnjivo mi bilo svaki put kad sam putovo avionom, ono bio sam sanjiv kad god bismo sleteli!!! Mora da su nam nešto stavljali u čaj ko Nevaljnom i Skripaljima.:D

Eto šalimo se malo, de, de. Mada su neki mrtvi ozbiljni!!!:D

Link to comment
Share on other sites

Razumem naravno.
Da budem iskren ne doživljavam sebe kao beskompromisanog čoveka pa me ova isključivost u međunarodnoj politici sa svih strana, koja se prenosi na sve oblasti i od koje svi imamo štetu poput ove da se ne mogu koristiti Google Mobile Services, plaši.
Preživećemo ovakve stvari i da ih ne osetimo ali je trend veoma zabrinjavajući.

Link to comment
Share on other sites

Evo šta kaže Forbes na ovu temu.
https://www.forbes.com/sites/davidphelan/2020/08/28/what-is-huaweis-smartphone-operating-system--should-i-buy-into-it/
Iznenađujuće (za mene) korektno napisan tekst sa malte ne hvalospevom o hardware P40 telefona.
Inače Huawei je održao HDC (Huawei Developer Conference) 26. avgusta i najavio operativni sistem Harmony na novim Mate 40 telefonima i Emui 11.

Link to comment
Share on other sites

On 28.8.2020. at 17:24, Srecko said:

Razumem naravno.
Da budem iskren ne doživljavam sebe kao beskompromisanog čoveka pa me ova isključivost u međunarodnoj politici sa svih strana, koja se prenosi na sve oblasti i od koje svi imamo štetu poput ove da se ne mogu koristiti Google Mobile Services, plaši.
Preživećemo ovakve stvari i da ih ne osetimo ali je trend veoma zabrinjavajući.

Google Mobile Services je nešto što Vam, besplatno, pripada? Zar nemaju pravo da biraju kome će tu, besplatnu, uslugu ponuditi?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pročitao sam Vaš članak: Huawei rešava problem pronalaženja i instaliranja aplikacija gospodine@Ljuba.
Dopao mi je se način na koji ste predstavili HMS.
Moram da priznam da još uvek ne ispuštam iz ruku moj Huawei P40 Pro (nezamislivo za mene i Android do sada).
Imam pitanje za Vas.
Na osnovu čega Huawei (pretpostavljam da ste Vi to samo preneli) tvrdi da je upotreba aplikacija pronađenih petal searh-om i instaliranih sa drugih izvora, bezbedna.
Google Play prodavnica aplikacija koju kompanija Google u potpunosti kontroliše "redovno" ima probleme sa određenim brojem aplikacija u koje je integrisan maliciozni kod (što joj je i najveći problem u nadmetanju sa Application Store Apple).
Huawei u potpunosti kontroliše samo svoju App Gallery (80.000 aplikacija) a onih 920.000 aplikacija iz drugih izvora nisu pod njegovom ingerencijom.
Dakle bio bih slobodan da zaključim da bezbednost Huawei aplikacija iz drugih izvora ne može biti na nivou bezbednosti aplikacija sa Google Play osim ako nije obezbeđena provera u letu aplikacija iz nezavisnih izvora tokom preuzimanja aplikacije za instalaciju.
Bilo bi lepo ako biste mogli ovo da pojasnite, verujem da biste Vi mogli imati prave informacije.
Unapred zahvaljujem.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Nisam uspeo da se duže zadržim u društvu sa Huawei P40 Pro.
Neki dan sam ga zamenio sa iPhone 12 Pro Max.
Šta reci na kraju posle bezmalo godinu dana druženja.
Sjajan je to komad Hardware bez ikakve ozbiljne zamerke koju sam uočio, no nažalost mislim da Huawei eko sistem je još uvek daleko od toga da to može da isprati.
Dakle, na stranu sto sam sve to vreme koristio i iPhone, koji su apsolutno potpuno zaokruzene sprave i meni lično više odgovaraju, primetno je pocelo da mi smeta odsustvo GMS jer je HMS daleko još uvek od GMS iako je na dobrom putu.
Korišćenje Huawei P40 Pro mi je u poslednjih mesec dva postalo baš prilično iritantno da sam postao bolno svestan trenutne prednosti Android telefona sa GMS (iPhone nisam ni razmatrao).
Mnogo toga Huaweiva prodavnica aplikacija nažalost nema a utisak mi je da se ni ne obogaćuje potrebnom brzinom.
Nekih 15-tak aplikacija, meni interesantnih, koje ne sadrzi Huawei prodavnica a koje sam “joj zadao” da me obavesti kad dospeju u prodavnicu; za ovih skoro godinu dana ni jedna nije dospela u prodavnicu sto korisnike upucuje na druge prodavnice i time bitno utiče na bezbednost uređaja.
Nisam korisnik koji je veoma zahtevan i ne koristim veliki broj aplikacija ali sam i u tako malom obimu isprobavanja nekih aplikacija konstatovao da su 4-5 aplikacija “kreširale” sto odavno stvarno nisam sreo ni na Androidima (Samsung npr.) pogotovo iPhone-ima.
Odlucio sam da ga se “rešim” kada sam shvatio da je aplikacija HYSOLID neupotrebljiva na Huawei P40 Pro (instalira se normalno i funkcioniše sama od sebe ali kada uključite racunar i na njemu proradi serverski deo aplikacije, pocinje da krešuje).
I pored svega smatram da je kojim slučajem moguće uskladiti na Huawei P40 Pro sa EMUI 11 instalirati GMS da bi to bio sigurno najbolji Android telefon.

Link to comment
Share on other sites

Evo da se ja dopunim...

Naručio sam u NOV. 2020 P40 Pro plus. Bio sam oduševljen mašinom. Namestio sam GMS, sve što treba mi je radilo.

I na kraju je pao na Microsoft Authenticator app. App ne može da se instalira bez GMS, verovatno skapira da je "krekovana" verzija.

Bez ove app mi je telefon beskoristan, jer su mi resursi sa posla vezani na O365...

Tako da sada se mučim sa Not 20 Ultra... Sjajan telefon, ali ima mane preko kojih ne mogu da pređem. 

Još uvek patim za P40 Pro Plus.

Link to comment
Share on other sites

Gospodine [mention]Dragan Penev [/mention] jako mi je drago sto imamo izgleda identično mišljenje a koje se, rekao bih, svodi na to da je Huawei P40 linija pravi dragulj hardware-ski gledano i da je prava šteta sto je korisnicima nedostupan GMS.
I sam sam ga “hakovao” i imao GMS ali stalno razmišljanje da li će raditi sa novim upgrade EMUI je najblaže rečeno stresno.
Sam software Huawei-a je briljantan. Prozori iz EMUI 11 su fantastični i verujem da će i HMS jednog dana biti na nivou ili bolji od GMS ali to neće biti uskoro siguran sam. Do tada Huawei P40 Pro mi deluje kao Ferari sa polupraznim rezervoarom.

Link to comment
Share on other sites

Зар не можете да инсталирате Google пакет програма, тако ћете моћи да инсталирате Google app store (или како се већ зове)? 
ја сам на неком Кинеском телефону пре пар година, а који је имао сопствени ОС андроид, накнадно све уз Google пакет програма за андроид подесио. 

Link to comment
Share on other sites

Mogu da se instaliraju Google aplikacije sa drugih prodavnica (ja bar nisam imao problem sa onima koje koristim) no bez “hakovanja” telefona (instaliranja nelegalnim načinom GMS) ne možete da registrujete instalirane aplikacije-da ih povežete sa Vašim Google nalogom i ne možete koristiti Google prodavnicu (loše za bezbednost); čime gubite sve blagodeti Google eko sistema.

Link to comment
Share on other sites

Ako je pitanje meni postavljeno, to sam uradio iz razloga da vidim da li se može živeti bez Google, Apple i njihovih eko sistema.

Nije mi bila namera, kada sam otvorio temu a ni sada, da kažem bilo šta u vezi sa Huawei P40 Pro iz čega bi se mogao izvuci zaključak da je telefon neupotrebljiv; naprotiv istakao sam da je izuzetan hardware.

Nažalost za ono sto meni treba, IOS je još uvek za MENE najbolji izbor.

Dakle za ozbiljan posao Huawei P40 Pro nije (kolega je i objasnio zašto) ali 90% korisnika neće ni primetiti da su na HMS a ne na GMS i biće naprosto oduševljeni.

Inače ja sam od prvog iPhone na IOS i ni ne planiram (za sada) da menjam okruzenje a koketiranje sa androidima je posledica želje da budem u toku (i sledeće godine ću uzeti neki dobar Android da bih mogao da uporedim sa onim sto imam na IOS). Ipak ne treba robovati stvarima i treba zadržati otvoren um.

Link to comment
Share on other sites

@ab nema pomoći. U stvari, ima. Zavisi...

Sve je ovo dobro opisano i to radi, može da se instalira GMS. Problem kod mene se desio sa MFA aplikacijom koja traži GMS da bi se uopšte instalirala. Očigledno čak i sa krekovanim GMS aplikacija skapira da nisi original i neće da se instalira. A bez te app telefon mi služi samo za zezanje. Posao kanal. 

Link to comment
Share on other sites

Gospodine [mention]Dragan Penev [/mention] potpuno sam saglasan.

Godinama sam kupovao kao drugi fon Samsung flagship (Note ili Galaxy) i apsolutno sam impresioniran bio kakav je napredak Huawei P40 Pro bio za mene.

Koga posao (kompanija) nije usmerila ka Androidu, i dalje ipak mislim da je iPhone zakon.

Dvadesetak dana se zabavljam sa iPhone 12 Pro Max (kupih ga sa zakašnjenjem) i moram Vam reci da je neverovatan.

Hardware-ski je takođe izuzetan. Bolji, od mog iPhone 11 Pro Max dosta a mislim bolji i od Huawei P40 Pro; osim kamera (mada su ove ocene individualna stvar).

Na Apple eko sistem ipak ne treba trošiti reci.

Kao i uvek Apple izgleda ne može da podbaci.

Šalim se naravno iPhone i Apple eko sistem su jednostavno moj prvi izbor pa sam naravno pristrasan.

Link to comment
Share on other sites

Da, zaboravih. Jedina moja primedba na Huawei P40 Pro (za moj hvat i veličinu šake) su bili neželjeni touch sa strane zbog oblika telefona (oblih ivica). Mislim da je software Samsunga to bolje rešio od Huawei.
Naročito su neželjeni touch prisutni kada je tastatura na ekranu sto sam ja rešavao neznatnim smanjenjem tastature.
To je inače jedan od razloga (između ostalih) sto preferiram iPhone.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam pre dve godine kupio Mate 20 pro, u full paketu sa satom, memorijskom karticom i bežičnim punjačem. I dan danas je taj telefon revolucija za bilo koji od novih modela. Za dve godine telefon je restartovan samo prilikom update. Nikada ništa nije zakočilo, bagovalo. 

Zato su mi očekivanja od P40 pro plus bila velika. Doduše, telefon je vrhunski, ali je pao na MFA app. 

iPhone izbegavam jer nema dual sim opciju, ne mogu da nosim dva telefona. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...