Jump to content


Sonus Faber Minuetto


zeljko1974

Recommended Posts

A ko u inat zena se sprema za krecenje stana u narednih par dana, naravno da racuna i na mene.....ali, ako se desi kinta koju cekam, kak oda joj saopstim da cu biti  odsutan ceo dan i da vijam haj faj dok ona sa cetkom i bundasom vitla po stanu ....bice cupavo,nema sta.

Ako zaginem,secajte me se po ludosti i visprenosti, ko jos u vreme corone  i krecenja stana planira put u Bg osim zaludjenika....:bacanje

Link to comment
Share on other sites

@zeljko1974 Ako sam dobro razumeo, VI niste dosad ni otišli da poslušate bilo koje od predloženih zvučnika?
Možda je mudrije da preslušavanje obavite pre nego što Vam stignu te pare koje čekate, imate više dana da se slegnu utisci.
Ako je ideja da tog dana kad bude sredstava obavite kupovinu, bojim se da nećete imati vremena ni smirenosti da sagledate realno ponudu.
Ovde je bilo barem pet zvučnika koji se mogu poslušati u salonu, bez obaveze da se isti i kupe po slušanju.

Link to comment
Share on other sites

U pravu ste potpuno, ali nemam te mogucnosti.

Ono sta sam nameravao da uradim je da svedem izbor na 2 zvucnika i odem i poslusam ih..... i da sto manje cirkulisem po Beogradu zbog corone, bez obzira sto posedujem N95 zastitnu masku .

Prvi hint mi je Dyn Emit 20, kod njega mi odgovara sve, zvucno mislim da su odlicni, dobio sam nekoliko potvrdnih odgovara sto sa foruma, sto od ljudi koje znam i koji su ih culi .Cena mi takodje odgovara.

Posle Dyn, tu su jos u ponudi i ATC7, Usher V 602, M A silver 100 i PCB Imagine b.

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, zeljko1974 said:

Usher V 602 ili 601 , scan speak drajveri

Nisu Scanspeak driveri nego odlične kopije. Definitivno imaju više basa nago svi manji modeli. Taj visokotonac je poznat kao malo oštriji, znači slušanje obavezno.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da su to ovi driveri, barem po izgledu V602, čini mi se da je malo prevelika kutija za taj midbass.

https://www.usheraudio.com.tw/portfolio-item/9950-20/

https://www.usheraudio.com.tw/portfolio-item/8945a/

Mali Qms basića je indikator aluminijumskog nosača kalema, ne očekuj izrazito dinamičan bas, pre bi se reklo da je dubok, suv i upeglan. Slično kao Scanspeak od koga je potekao. Driveri su sa SD motorom, znači imaju relativno mala izobličenja (THD) na razumnim snagama. Tipičan kvalitetan HiFi zvučnik.

PS

Ne sme da se stavlja blizu zida.

Link to comment
Share on other sites

Da budem iskren, ovi transmisiju bih voleo imati u nekom svom "B" sistemu, da li je to samo iskrena zal za mladost ili cista audiofilija, ne znam, ali sam svakako siguran u kvalitet ugradjenih Kef drajvera, kao pogon bih stavio neki od monsters ricivera s kraja 70-tih godina.

Pa nek bucka negde u pozadini, cisto da se vrti radio, u cast starih vremena !!!!!

 

cambrrrr.JPG

Link to comment
Share on other sites

Malo historije:

Larry Greenhill first used the term "Wife Acceptance Factor" in September 1983, writing for Stereophile magazine, but Greenhill credited fellow reviewer and music professor Lewis Lipnick with the coining of the term.[4] Lipnick himself traces the origin to the 1950s when hi-fi loudspeakers were so large that they overwhelmed most living rooms. Lipnick's wife, actress Lynn-Jane Foreman, arrived at a different term: marriage interference factor (MIF). Foreman suggested that audiophile husbands should balance their large and ugly electronic acquisitions with gifts to the wife made on the basis of similar expense, with opera tickets, jewelry and vacations abroad among the suggestions.[citation needed] While the modern-day WAF moves inversely to MIF, either can be used to achieve the same outcome.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...