Jump to content


Zatvorene slusalice sa toplijim zvukom


SomiKnight

Recommended Posts

Potreban mi je savet za nove slušalice obzirom da su mi se ove ATH-M40fs bukvalno raspale.

Nisam siguran da li su pre raspada ovako zvučale, ali kod njih mi je bas slab u odnosu na ostatak spektra, suviše ima visokih.

Ono što meni prija je slično zvučnicima koje imam Spendor S3/5R2, dakle topao zvuk koji ne ide nisko ali to što svira svira lepo, sa dobrim srednjim, i nenapornim visokim, verovatno čak i odrezanim.

 

Šta je ekvivalent kod slušalica? Basa može da ima naravno više, čak je i poželjno, ali visoki bi trebalo da ostanu nenaporni.

 

Neki suženi izbor je sledeći:

1. AKG K 271 MKII - deluju ok po većini komentara ali imaju slabiji bas, dok neki navode loš visokotonski opseg

2. FOCAL Listen Pro - najskuplje, najlepše, upitno je koliko se crveni pliš prlja i šta onda raditi, takođe ima komentara za naporne visoke

3. BEYERDYNAMIC DT 770 PRO 80 - popularan izbor, kažu malo jači bas i visoki, v shape u principu

4. Sennheiser HD 569 - uglavnom dobri komentari, osim od Z Reviews koji je doslovno rekao da su đubre

 

Najmanje sam razmišljao o Sennheiser, ali iz komentara po internetu mi oni deluju kao najbliži onome što tražim, da nema napornih visokih, udobne su navodno, a i najjeftinije su.

 

Možda neki savet za odabir, ili neki drugi model, dakle nenaporan topao zvuk, možda da kažem retro penzionerski, i da ima kod nas u prodavnici da se kupe.

Link to comment
Share on other sites

Od ovoga sto si naveo mozda najpre AKG. Focal sigurno ne jer je njihova filozofija zvuka suprotna onome sto bi ti zeleo da imas. Nisam slusao Beyerdynamic tako da o njima ne mogu da sudim.

Ali ono sto se meni cini da se najbolje uklapa u ono sto ti zelis jesu Sony MDR-1A. One su sluske zatvorenog tipa, visoki su "prijatno" zaobljeni, bas je solidan, i mogu da se korioste dugo a da ne izazovu glavobolju. Nisu ni preterano skupe (na nivou ovih koje si naveo).

Link to comment
Share on other sites

Nisam našao te Sony kod nas u prodavnicama, naveo sam kao uslov da ima kod nas, sa sve poštarinom i peripetijama te sony bi izašle ubedljivo najskuplje od svih,

ove focal su najviše što bih dao za slušalice, one su trenutno 205e, mada bih radije u rangu HD569 i AKG oko 130e, Beyer su malo jače oko 140e.

Link to comment
Share on other sites

Uzeo sam dt770 80ohm.

Poslušao sam i Fostex 70, kod njih je bas baš jak, previše, posle njih na dt770 deluje da nema basa.

Focal stvarno imaju malo jače visoke, čuju se sibilanti, meni ne odgovara.

DT770 evo sad slušam kući, imaju više basa nego u prodavnici, visoki ne pršte što je super, možda sredina malo povučena, ali to je zbog malo izraženijeg basa verovatno.

U odnosu na ove m40fs je poprilična razlika, možda sa neraspadnutim jastučićima bi m40fs bile bolje, ali koliko se sećam od početka nisu imale baš neki bas.

Za ovo malo što sam poslušao, zadovoljan sam sa dt770.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Somi, pogledaj post 'recenziju i hack' koji sam napisao u vezi Focal Listena. https://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/36707-focal-listen-utisci-i-tuning-aka-kako-da-zvuce-baaaas-mnogo-lepo/

Za moj ukus imaju jace visoke takodje, stim da uz malo stelovanja, dobijas, opet za moj ukus - zaista besprekorno savrsen zvuk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...