Jump to content


Pomoć za potpunog početnika oko pronalaska audio sistema


WoI

Recommended Posts

Čao svima! Apsolutni sam početnik u svemu ovome i hteo bih da vas zamolim za pomoć oko odabira audio sistema, pošto ne mogu da se snađem u svim terminima, niti da zaključim sam šta mi treba od opreme.

Imam veliku kolekciju diskova (metal i rock) koju sakupljam već godinama, a i dalje nemam nikakav sistem preko kog ih slušam osim laptopa (znam sve ništa mi ne pričajte).

Sada sam konačno u nekoj mogućnosti da nešto nabavim, pa me zanima da li bih mogao da nabavim neku mikro liniju sa 2.0 floorstanding zvučnicima oko 500 evra (da li je to moguće uopšte i da li mi ovo radi posao za slušanje diskova?).

Soba gde bi bili je oko 30 m2.

Hvala unapred!

Link to comment
Share on other sites

Ovako bi po meni trebao da formiraš sistem s obzirom da imaš veliku kolekciju diskova: 100 evra daš za CD plejer, 100 evra za pojačalo, 250 evra za zvučnike i 50 evra ostaviš za jedan interkonekt i dva puta tri metra (ili već koliko ti treba) zvučnički kabl. E sad pošto slušaš metal i rock i imaš malo veću sobu ja bih uzeo neki podnostojeći JBL ili Infinity par, cd plejer možeš bilo koji samo gledaj da ima nabavljiv laser, neki Sony ES222 bi ti lepo legao, pojačalo neki Harman ili Onkyo, imaš na KP jedan lep 8670 model u mint stanju (bar prodavac kaže tako) u Vranju za samo 110 evra. Oko kablova ne bi trebao mnogo da se opterećuješ, Mogami Neutrik bi ti vršio posao u početku kao interkonekt, a zvučničke uzmeš Oehlbach Rattlesnake, odmeriš koliko ti treba, toliko poručiš i ćao, nadam se da sam ti bar malo pomogao, tu su i ostali članovi foruma koji će ti pomoći i dati predloge.

BTW ova tema bi trebala da se premesti u početnička pitanja?

Link to comment
Share on other sites

Juri Cerwin Vegu ili Klipsh .U svakom slucaju trazi efikasne zvucnike sa velikim basevima,male zvucnike zaboravi.Efikasne u smislu 92db i vise.Amp snazan i sa tonskim kontrolama.Video sam jedan velik Cerwin wega na kp i tip je preprodavac tako da kad odes kod njega imace sigurno da ti izmenja par pojacala.300 evra su mu zvucnici i sa.po 100 za amp i CD ces imati dobar i GLASAN sistem. 

Link to comment
Share on other sites

Složio bi se sa Sondekom stime da bi dodao još i stare jbl ili yamahe.

Jedini problem kod starih kutija, preko 20-25 godina, trebalo bi zameniti kondove unutra. Ako su takve kutije oko 100 eura onda i vredi menjati.

PS: Pravilnije je napisati:

Potrebna pomoć potpunom početniku oko sklapanja audio sistema.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...