Jump to content


Kućni bioskop na AUX


patrick

Recommended Posts

Pozdrav, posedujem stari kućni bioskop koji ima baš jake i dobre zvučnike, LG LH-T250SC. Sada želim da iz njega konektujem AUX na laptop, a laptop preko HDMI-a na TV, a da mi zvuk bude na kućnom bioskopu, da li je to moguće i kako? Video sam u priručniku da ima iza L i R izlaz, ali koliko shvatam to je da se poveže neki drugi uređaj na bioskop pa preko njega da ide zvuk? Evo slike

image.png.b31a268c0607872c1bc328ff302e4a6b.png

Da li će ovakav kabl da reši moj problem? Pošto vidim da je to to, nego me buni da je ovaj moj ulaz za aux AUDIO OUT. Laik sam veliki što se tiče zvuka, pa izvinite ako je pitanje glupo, pozdrav :)

image.png.877b896b86b86606a5f989c8fc2ff24c.png

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav i tebi. Ne znam šta tačno planiraš da uradiš, ali sa AUX se nikad ne označava izlaz nego LINE level ulaz. Izlaz je označen sa LINE out, AUDIO out ili nešto slično. Ako želiš da preko laptopa gledaš youtube (ili bilo šta) na TV, onda laptop vezuješ preko HDMI na TV koji tada služi kao monitor, a audio izlaz laptopa (zeleni) pomoću tog kabla sa slike na AUX ulaz kučnog bioskopa. Zvuk na TV isključiš. Druga opcija je da povežeš laptop pomoći HDMI na TV, a LINE out TV-a na AUX ulaz kućnog bioskopa. Kakav kabal treba za to zavisi kakvi su izlazi na TV, 3,5mm ili RCA. Možda TV ima samo izlaz za slušalice, 3,5mm, ako njega koristiš onda je taj kabal sa slike dobar, ako su RCA izlazi onda je kabal sa RCA konektorima na oba kraja.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da sam shvatio, hvala na odgovoru. Evo da objasnim šta želim. Da preko laptopa pustim HBO GO i preko njega da ide zvuk na Kućni bioskop, a slika na HDMI. Znači AUX ulazi u laptop i da ga spojim na Kućni bioskop i puštam HBO GO i muziku na youtubu kada želim. Mislim da ovaj kabl što sam slikao rešava moj problem?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...