Jump to content


AVR или Интегрисано појачало


Darth Maul

Recommended Posts

Imamo isto pojacalo i kablove :) Razlika je samo u zvucnicima, kod mene su Q Acoustics 3030i. Konektori mislim da ti nisu ni  potrebni.

Za ove druge kablove probaj prvo sa onim sto imas, AlexBgd ti je vec dao predlog za pocetak ako ih nemas. Bolje sacekaj da vidis kako stojis sa basom i da li ti treba sub pa skupljaj pare za njega,

Link to comment
Share on other sites

4 sati ranije, Operater said:

razloga ima trista, imao sam AV (vsx d812), nema razloga ulagati pare osim ako ne insistiras
prednosti AV ima tek ponekad, u ponekom filmu*


moj iskren savet i predlog, integrisani, stereo (onaj koji si naveo)

---------------------------------
*Moj stav
 

Pa da. AVR i sistemi HY zvucnika  HT su za nista. E moj druže......  Nemoj samo ovo da vidi drug iz Niša. Ne piši nešto što nije tačno. 

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, Darth Maul said:

да спојим Apple iMac рачунар на појачало

Za početak dovoljan ti je interkonekt kabl koji na jednoj strani ima 3,5mm stereo bananicu (ide u Mac) i na drugoj strani dva činča (L i D) - idu u bilo koji ulaz na pojačalau (sem ulaza za gramofon).

Ovako nešto

https://gigatron.rs/analogni_audiovideo_adapteri_i_kablovi/vention_aux_audio_kabl_3.5mm_na_2xrca_mm_1.5m_pozlata_crni_-_bcfbg-252204

Link to comment
Share on other sites

Ja kad bi birao ja bi uzeo uredjaje koji su što jednostavniji za upravljanje, sa što manje funkcija. Sa što manje dugmadi.

Ovo iz razloga što su multifunkcijski uredjaji prenatrpani elektronikom koju je teže servisirati. Mali prostor i puno elektronike podrazumeva da elementi jedni drugima smetaju svojom nekom toplotnom emisijom / el. zračenjem.

Ovakvi uredjaji takodje daju lošije audio ili video rezultate. Proizvodjač ne može da postigne odgovarajući kvalitet da sve bude na nivou zbog malog prostora pa se na dosta pozicija zakida.

Uostalom najbolje zvučne rezultate daju oni sistemi gde su funkcije odvojene. Ovo sam napisao uopšteno za sve tipove audio uredjaja i za apsolutne početnike.

Loša strana ovakvog izbora je što je skuplja i zauzima veći prostor.

Link to comment
Share on other sites

@oknarbc И како си задовољан са својим системом? Ја сам баш размишљао о Q Acoustics кутијама али ето узех ове Wharfedale Diamond 11.1 

@zek хвала пуно друже! Видећу да купим негде неки мало квалитетнији кабал за то. Интересује ме само да ли се губи шта у сигналу због 3.5мм бананице и да ли дужина кабла утиче такође на квалитет сигнала?

@vdzele ето друже имао сам и сам неодумица због функционалности и осталих ствари, а не могу да не кажем да ми није битан квалитет звука. Тако да ово појачало са овим кутијама требало би да лепо покрије мало мање од 20ак кв/м и има прикључак за сабвуфер ако буде било потребе за њим. Свакако ћу ТВ да качим преко оптичког кабла чисто да имам бољи звук.

Иначе ако ми верујеш све је кренуло од идеје за неки Soundbar да упарим са ТВом и скапирао сам да је боље да купим нешто озбиљно јер и те "играчке" скоро па упадају у цену озбиљнијих аудио уређаја. Углавном мислим да сам изабрао прави пут да имам добар звук за музику и за ТВ. За даље ћу видети већ.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Darth Maul said:

Интересује ме само да ли се губи шта у сигналу због 3.5мм бананице и да ли дужина кабла утиче такође на квалитет сигнала?

Kada je kvalitetan kabl i kvalitetni konektori, ne gubi se na kvalitetu signala.

Ako na Mac-u imaš kvalitetne muzičke fajlove (visoke rezolucije), Audirvana je odličan plejer, i možda ćeš u budućnosti u sistem ubaciti i neki eksterni DAC.....ali o tom potom...

Link to comment
Share on other sites

@zek музике имам баш доста у FLAC формату. То би требало да је у квалитету ЦД записа тако да за фајлове не бринем. Важно је да сам одлучио о главним стварима, а систем ћу полако градити кад будем видео шта ми се свиђа или не у тренутној поставци или шта ми буде недостајало. Мада мислим да за човека који је прешао са "all in one" система ово ће бити огромна разлика.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Darth Maul said:

@oknarbc И како си задовољан са својим системом? Ја сам баш размишљао о Q Acoustics кутијама али ето узех ове Wharfedale Diamond 11.1 

 

U odnosu na tvoje je razlika pre svega u basu, zato sam ti rekao da mozda razmislis da naknadno uzmes i sub. Moja kupovina je bila rezultat nekih kompromisa oko prostora, neke kutije jednostavno nisam mogao da uklopim u namestaj ali sam prilicno zadovoljan kako to na kraju zvuci. 3030 je uporediv sa 11.2 ako si ih slusao.

Pojacalo je sasvim korektno, ima sve ulaze koji mi mogu zatrebati, uglavnom ga slusam u analognom modu, ulaz ide sa mini PC racunara sa eksternim napajanjem (bez ventilatora, SSD) preko Fiio K1 eksterne zvucne i kabla koji je slican onom koji ti je zek predlozio.

Link to comment
Share on other sites

@oknarbc Драго ми је да чујем да си задовољан са твојим системом. Твоје кутије су исто баш добре и размишљао сам о њима такоће али ето... Иначе како ти звучи спој појачала и тих кутија? Како си задовољан са квалитетом звука, снагом и сл? Од које границе креће да прави досторзију?

Иначе нисам узимао Wharfedale Diamond 11.2 зато што је соба у којој ће бити звучници око 14ак кв/м али десна страна зида је отворена комплетно јер је ту ходник па шанк који дели кухињз и трпезарију од ходника и дневне. Нисам хтео да ризикујем да бас буде ”неприродан” јер колико сам читао и гледао Wharfedale Diamond 11.1 комотно покривају 20ак кв/м. Тако да ако буде фалило баса допунићу то са сабвуфером и супер је што ово појачало има излаз за исти. 

Ја тренутно користим Apple iMac и планирам да узмем некакав MacMini да буде кућни сервер за музику и сл. Е сад видим да појачало које ти имаш, а ускоро и ја кад ми стигне на адресу у корисничком упутству стоји да чак и рачунар може да се повеже преко Bluetooth-a. iMac и MacMini оба то имају и тестираћу баш да ли може да иде ”упаривање” преко Bluetooth-a. Ако не буде радило на тај начин онда свакако ћу то преко кабла како је и предложено.

Хвала на јављању и на утисцима!

 

@Misko81 Хвала пуно друже на предлозима! Тај QED изгледа баш добро и квалитетно. Мислим да је боље у старту узети квалитетнији кабал па да се не дају паре два пута :D Већи трошак кад два пута купујеш нешто...

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Darth Maul said:

 

Distorziju nisam cuo ali pojacalo nisam ni odvrtao preko deset :)

Sto se tice pojacala sigurno je bolje od bilo kog AVR koji nije barem duplo skuplji, meni je bolje zvucalo i od npr Marantza MCR611. Nekako puniji zvuk, da li zbog razlicite tehnologije izrade...

Bluetooth radi ali ce ti znacajno bolje zvucati preko kabla, Bluetooth koristi za pustanje internet radija preko mobilnog ili nesto slicno.

 

Link to comment
Share on other sites

4 sati ranije, Darth Maul said:

@Misko81 Хвала пуно друже на предлозима! Тај QED изгледа баш добро и квалитетно. Мислим да је боље у старту узети квалитетнији кабал па да се не дају паре два пута :D Већи трошак кад два пута купујеш нешто ...

 

Nema na čemu, samo imaj u vidu da ako kasnije budeš uzeo neki USB DAC najverovatnije nećeš moći da iskoristiš taj kabl jer DAC-ovi uglavnom imaju RCA izlaz. Jedino ako kupiš neki tipa Dragonfly i sl. moći ćeš da ga povežeš tim QED-om.

Link to comment
Share on other sites

@oknarbc  значи до 10 (сати) је сасвим довољно :D

Иначе тај Marantz мени делује као неки добро квалитетан "all in one" тако да и не чуди да је на овом појачалу бољи/квалитетнији звук.

Што се тиче Bluetooth-а хвала на савету. Видећу да купим кабал па ће тако ићи пренос сигнала.

 

@Misko81  Какав пристојан USB DAC би препоручио? Сад баш гледам Cambridge Audio DacMagicXS и није чак скуп. Знам да цена скоро увек диктира квалитет али не знам колико је обавезно на ово давати неки већи новац.

Осим тога да ли би вршио посао уместо DAC-а овај DENON DNP-800NE мрежни плејер или ваља имати DAC одвојено?

Link to comment
Share on other sites

@AlexBgd то се и ја питам јер знам да има DAC и један и други уређај али капирам људи овде боље знају и да додатак DAC-а би сигнал био још бољи.

Ја лично шта мислим и о чему бих потенцијално размишљао у будућности је сабвуфер ако буде потребе и овај горе наведени DENON DNP-800NE мрежни плејер. Мислим да би то могао да буде фин додатак за систем.

Али као што рекох верујем да доста људи овде зна боље и волим дискусију јер тако учим шта да радим.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Здраво свима,

Чисто да се јавим да пренесем утиске комбинације појачала и звучника. Каблове које сам користио су QED 79 и повезивано је на "голу" жицу и на појачалу и на звучницима. Систем сам пробао у стану у којем трунтно живим значи није у новом стану који сређујем али сам био радознао да видим шта сам купио и како то све ради заједно.

У суштини задовољан сам са звуком и за пробу сам пустао музику са телефона преко Bluetooth везе. Звук је баш добар тј. да то тако кажем "карактер" звука је пун и лично ми се свиђа такав. Сигуран сам да кад све то дође у стану где то треба да се постави и кад будем преко кабла пустао FLAC да ће бити баш осетна разлика. 

Зато што је ново појачало и звучници нисам појачавао преко 9 сати на појачалу и звучало је већ прилично гласно али као што рекох праву слику о свему ћу имати кад се то постави у новом стану. Али све у свему за сад сам генерално задовољан.

За даљи наставак дограђивања система планирао сам да купим оригиналне Wharfedale сталке за звучнике, затим MacMini да буде сервер и са чега ћу у почетку пустати музику.

У случају да буде фалило баса (мада мислим да неће) планирам да купим REL T5i сабвуфер.

И размишљао сам о стримеру али се двоумим између DENON DNP-800NE и Yamaha WXC-50. Денон ми се лично више свиђа јер се и на крају визелно уклапа као део система са појачалом. Тако да за то још нисам сигуран и не знам шта да радим.

кад све "скоцкам" како треба представићу коначну фотографију система у посебној теми.

То би било то за ово јављање и велики поздрав за све!

IMG_2360.JPG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...