Do-re-mi Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Tu kombinaciju cu uzeti u obzir,vec duze vrijeme se spominje AI preamp kao dobar match sa d klasom.Kao sto reče kolega @patašon AI pre i Icepower u AI izvedbi je veoma vredna kombinacija. Osim što je ja koristim slušao sam u još dva sistema a ostale komponente su veoma različite u njima...ali uvek se dobije mnogo od muzike.Послато са SM-A202F помоћу Тапатока Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trouble Posted June 7, 2020 Author Report Share Posted June 7, 2020 hvala Dacho,bitna informacija je da svira bitno bolje od Hada kojeg si slusao kod sebe.I taj nuprime mi je na listi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arn Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 NAD C658 ima balansirane izlaze, gramofonsku sekciju, digitalne ulaze, striming sekciju, sve. Ima i Dirac za peglanje interakcije zvučnika sa prostorijom. Košta 1500 ojra, što je već četvorocifreno, ali staro za novo... Nisam ga slušao ali planiram. Testiran je u HiFiles-u, treba potražiti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trouble Posted June 16, 2020 Author Report Share Posted June 16, 2020 Da li iko zna nesto vise o preampu sa linka? https://www.kupujemprodajem.com/audio/pretpojacala/super-linear-catode-follover-preamp/oglas/96776459 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ab Posted June 16, 2020 Report Share Posted June 16, 2020 Питај на diyaudio.rs форуму. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Nema slika iznutrica, deluje lepo i pedantno urađeno, mada malo čudno za moj ukus (bezvezni dugmići). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trouble Posted June 17, 2020 Author Report Share Posted June 17, 2020 cekam slike unutrasnjosti... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 13 minuta ranije, Nixie said: Nema slika iznutrica, deluje lepo i pedantno urađeno, mada malo čudno za moj ukus (bezvezni dugmići). Meni je dizajn dno dna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko1974 Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Dizajn, pa sve je stvar ukusa, meni izgleda okej, s obzirom kakvi se DIY uradci prodaju na KP sajtu ovo je vrh vrhova - spic ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Mehanički je dobro urađeno. O izgledu može da se raspravlja, ali lako je zameniti dugmiće ako je unutra sve po PS, a izgleda da jeste. Sad to treba čuti nekako kod sebe, neki prodavci ne dozvoljavaju što mi je uvek bilo čudno. Takođe cena "dogovor" mi nije nikako jasna, ako nešto prodaješ, imaš valjda ideju koliko tražiš i koliko hoćeš da popustiš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Mehanika uradjena da dosta uloženog truda ( i sredstava ) za sečenje. Mada donekle kičasto (violinski ključ) To donekle daje nadu da je i unutra solidno i pedantno uradjeno. Cathode follower je trivijalna skalamerija pa ne bi trebalo da ima problema ako su kvalitetne komponente. Dugmići su nažalost uslovljeni onime što ima da se nabavi. Rak rana švajseraja. Power dugme je industrijsko, kvalitetno ali ružno ( doduše de gustibus...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Naum Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Na drugom oglasu (SLCF ECC82 + Qube Ice Power Combo) gde preamp ide u kompletu sa snagašem je čovek stavio cenu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trouble Posted June 17, 2020 Author Report Share Posted June 17, 2020 Dizajn ovog uredjaja je nesto s cime bih mogao da zivim,malo su dugmici specificni al ako svira na izgled se lakse navikne.Prodavac moze dodati i XLR izlaz sto mi je bitno, jedino sto o konstrukciji samog uredjaja ne znam bas nista.Cijena od par stotina EUR mi se cini prihvatljivom...jos samo da nam puste granice... Slike unutrasnjosti ce biti danas pa ako neko ima volje i znanja neka prokomentarise. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 12 minuta ranije, Trouble said: Prodavac moze dodati i XLR izlaz Kako, to nije balansirani uređaj? Ovo je buffer sa jediničnim pojačanjem u SE konfiguraciji, da li to odgovara za tvoje balansirano pojačalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trouble Posted June 17, 2020 Author Report Share Posted June 17, 2020 nije mi bitno da bude balansirano,pojacalo ima samo xlr ulaze i ne zelim da koristim konvertore xlr na rca niti da kupujem nove kablove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Ok. Proveri samo da li je dovoljno jedinično pojačanje. Does need 5V output preamp/DAC to reach the full power. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trouble Posted June 17, 2020 Author Report Share Posted June 17, 2020 evo je unutrasnjost... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Gledano čisto sa zanatske strane, ulazno -izlazna pločica sa relejima je Aliexpress, podnožje lampe je čista improvizacija jer nije moglo stati vertikalno, Alps je OK ako nije Kineska kopija. Ožičenje, ne vidi se dobro meni deluje kao obične bakarne licnaste žice, ali ne mora da znači. Elektroliti, ne vidi se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trouble Posted June 17, 2020 Author Report Share Posted June 17, 2020 znaci slusanje obavezno,dobra stvar je sto i prodavac ima icepower. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 16 minuta ranije, Trouble said: dobra stvar je sto i prodavac ima icepower. I pored toga ga prodaje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperFi Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 On 16.6.2020. at 19:27, Trouble said: Da li iko zna nesto vise o preampu sa linka? https://www.kupujemprodajem.com/audio/pretpojacala/super-linear-catode-follover-preamp/oglas/96776459 Nisam slusao ali znam ko ga je pravio. Sale je vrhunski diyer koji ne ubacuje u uredjaje kopije alpsova ili ***** komponente. Radio je ultimativne uredjaje, daleko kompleksnije od predmetnog preampa. Sem znanja iz elektronike/audio tehnike ima istancan sluh. Po meni u vrhu srpske diy scene. Preporuka: obavezno poslusati! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trouble Posted June 17, 2020 Author Report Share Posted June 17, 2020 Poslusati cu ga sigurno.Trenutno izmedju strimera i pojacala koristim "volume potenciometar" tako da je dac stalno na maximumu i zvuk je bitno dobio na dinamici pri tisem slusanju. Mislim da bi jednostavnost ovoga preampa mogla da mi odgovara. https://m.thomann.de/gb/tc_electronic_level_pilot.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duka Posted June 18, 2020 Report Share Posted June 18, 2020 Imam Icepower snagaš koji je Sale pravio a slušao sam ovaj preamp dok je još bio na dasci i mogu reći da svira super. Istu tu kombinaciju ima član foruma Šuca. pa možeš i njega da kontaktiraš. Koliko se sećam njegova kutija izgleda drugačije. Ja koristim DAC direktno u snagaš, nemam drugih izvora pa mi ne treba preamp, ali razmišljam o varijanti bez izbora ulaza i volume kontrole, dakle samo kao lampaški bafer. Moj ti je savet strimer pod mišku pa kod Saleta na slušanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko1974 Posted June 18, 2020 Report Share Posted June 18, 2020 Deluje da je pravljeno sa smislom i svrhom, to sto prodaje ne znaci da je nezadovoljan zvukom. Kond je koliko sam video Mundorf . Probati u svakom slucaju. Kutija je odradjena vrhunski, o ukusima ne vredi raspravljati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suca77 Posted June 18, 2020 Report Share Posted June 18, 2020 On 16.6.2020. at 19:27, Trouble said: Da li iko zna nesto vise o preampu sa linka? https://www.kupujemprodajem.com/audio/pretpojacala/super-linear-catode-follover-preamp/oglas/96776459 Ja koristim isti preamp , mk1 verziju vec skoro godinu dana na Icepower AS 1200 D klasi pojacalu. Kupio sam ga od Sashe , i prezadovoljan sam . Ta lampa radi u extremno linearnom modu i daje D klasi onog prelepog , muzikalnog drugog harmonika koji daje car i uzivanciju u muzici Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts