Jump to content


Preamp za icepower


Trouble

Recommended Posts

Tu kombinaciju cu uzeti u obzir,vec duze vrijeme se spominje AI preamp kao dobar match sa d klasom.
Kao sto reče kolega @patašon AI pre i Icepower u AI izvedbi je veoma vredna kombinacija. Osim što je ja koristim slušao sam u još dva sistema a ostale komponente su veoma različite u njima...ali uvek se dobije mnogo od muzike.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

NAD C658 ima balansirane izlaze, gramofonsku sekciju, digitalne ulaze, striming sekciju, sve. Ima i Dirac za peglanje interakcije zvučnika sa prostorijom. Košta 1500 ojra, što je već četvorocifreno, ali staro za novo...

Nisam ga slušao ali planiram. Testiran je u HiFiles-u, treba potražiti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mehanički je dobro urađeno. O izgledu može da se raspravlja, ali lako je zameniti dugmiće ako je unutra sve po PS, a izgleda da jeste. Sad to treba čuti nekako kod sebe, neki prodavci ne dozvoljavaju što mi je uvek bilo čudno. Takođe cena "dogovor" mi nije nikako jasna, ako nešto prodaješ, imaš valjda ideju koliko tražiš i koliko hoćeš da popustiš. 

Link to comment
Share on other sites

Mehanika   uradjena da dosta uloženog truda ( i sredstava ) za sečenje. Mada donekle kičasto (violinski ključ:o) To donekle daje nadu da je i unutra solidno i pedantno uradjeno. Cathode follower je trivijalna skalamerija pa ne bi trebalo da ima problema ako su kvalitetne komponente.

 Dugmići su nažalost uslovljeni onime što ima da se nabavi. Rak rana švajseraja. Power dugme je industrijsko, kvalitetno ali ružno ( doduše de gustibus...)

Link to comment
Share on other sites

Dizajn ovog uredjaja je nesto s cime bih mogao da zivim,malo su dugmici specificni al ako svira na izgled se lakse navikne.Prodavac moze dodati i XLR izlaz sto mi je bitno, jedino sto o konstrukciji samog uredjaja ne znam bas nista.Cijena od par stotina EUR mi se cini prihvatljivom...jos samo da nam puste granice...

Slike unutrasnjosti ce biti danas pa ako neko ima volje i znanja neka prokomentarise.

 

Link to comment
Share on other sites

Gledano čisto sa zanatske strane, ulazno -izlazna pločica sa relejima je Aliexpress, podnožje lampe je čista improvizacija jer nije moglo stati vertikalno, Alps je OK ako nije Kineska kopija. Ožičenje, ne vidi se dobro meni deluje kao obične bakarne licnaste žice, ali ne mora da znači. Elektroliti, ne vidi se.

Link to comment
Share on other sites

On 16.6.2020. at 19:27, Trouble said:

Nisam slusao ali znam ko ga je pravio. Sale je vrhunski diyer koji ne ubacuje u uredjaje kopije alpsova ili ***** komponente. Radio je ultimativne uredjaje,  daleko kompleksnije od predmetnog preampa. Sem znanja iz elektronike/audio tehnike ima istancan sluh. Po meni u vrhu srpske diy scene.

Preporuka: obavezno poslusati! 

Link to comment
Share on other sites

Imam Icepower snagaš koji je Sale pravio a slušao sam ovaj preamp dok je još bio na dasci i mogu reći da svira super. Istu tu kombinaciju ima član foruma Šuca. pa možeš i njega da kontaktiraš. Koliko se sećam njegova kutija izgleda drugačije.

Ja koristim DAC direktno u snagaš, nemam drugih izvora pa mi ne treba preamp, ali razmišljam o varijanti bez izbora ulaza i volume kontrole, dakle samo kao lampaški bafer.

Moj ti je savet strimer pod mišku pa kod Saleta na slušanje.

Link to comment
Share on other sites

On 16.6.2020. at 19:27, Trouble said:

Ja koristim  isti preamp , mk1 verziju vec skoro godinu dana na Icepower AS 1200  D klasi pojacalu. Kupio sam ga od Sashe , i prezadovoljan sam . Ta lampa radi u extremno linearnom modu i daje D klasi  onog prelepog , muzikalnog  drugog harmonika koji daje car i uzivanciju u muzici

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...