Jump to content


Zvučnici Davis Acustic Mia.


Narog

Recommended Posts

Tesko ce to ovde da se nadje ...Mene licno su zanimali pre neko vreme  neki  njihovi pojedinacni alnico drajveri . Mislim da ti je bolja solucija , ako nisi gadljiv na to , uzeti drajvere pojedinacno a kutije napraviti ovde , cak mislim da prodaju i gotove skretnice . To sve vrlo povoljno imas na fra. TLHP sajtu . To rade mnogi , ima gotovih resenja , i po komentarima to svira jako dobro za novac koji dajes . Mislim da su ulozeno - dobijeno jako dobri . Sad , sve zavisi od tvojih ocekivanja , prohteva , ili jednostavno zelis gotovu kutiju.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na odgovoru,sviđa mi se ideja dys,Ali nemam ni majstor stolara,ni vremena.A ovo njihov entry level,zvučnik seria Mia 60.To je jeftiniji model,a iznad ima još 5 serija do hienda.Sigurno su dobri trostazni..Drajveri kvalitetni.,Nema puno recenzija, nešto Njemačka,Fra,Sch.To mi je u budžetu.,slušam Jazz,clasicu,prog,Imam avr Yamaha 80 w.
za filmove, Marantza 55 w.za muziku..Dac C.audio,slušAm muziku sa cd Yamahe,Flac,strema m dab radio.Sve bi slušao u cirka 35-45m2.Dnevni boravak.. Nisam puno modela stavio na razmatranje,tu se lako izgubiš.Ali ovo bi bilo gotovo riješeno.Uzeo bi i nove zvučničke kablove,banane Jackove.Veliki su to troškovi,hi fi je skup hobi.Ali virus traje cijeli život.

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, anubisgrau said:

Koliko znam koristi ih Tim de Paraviccini u svojim bizarnim kutijama. Nisam slušao.

Slusao sam dosta Davis zvucnika delom i zato sto su jedno vreme dolazili na sajam u Becu. I uvek sam imao isti utisak, bilo da se radi o njihovim vecim ili manjim modelima: ok ali nista posebno. Nista zbog cega bih poceo da razmisljam da li bi ih trebalo kupiti.

Ne znam na koje Paraviccinijeve zvucnike mislis ali ja sam dosta davno slusao one njegove planare sa malim okruglim visokotoncem na vrhu (zato predpostavljam da se ne radi o zvucniku koji tebe interesuje). To je sviralo izvanredno i nije kostalo previse. Tu su mi se recimo upalile lampice ...

Evo uspeo da sam da nadjem sliku Tim de Paraviccinijevih  zvucnika, da ne bi bilo nesporazuma (predpostavljam da ovo nije ono sto tebe interesuje) ...

DSC01344.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ne nije taj model.Mene zanima baš ova entry level serija Mia i Baltus.Čini mi se da se sve radi u Francuskoj tvornici u jednom gradiću nedaleko od Pariza.Čini mi se kvalitetni Drajveri.Dobro složena trostazna mid 5 incha,bas 6,5, Twit 1.Samo ih nisam slušao uživo.Mislim ih koristiti univerzalno home theather Yamaha Resiver,a za muziku Marantz pojačalo.I nisu neki snagatori i imaju visoku razinu sensitivty od 91db.Yamaha 80w A Marantz 55 po kanalu.Tako da bi to bilo ok za moje potrebe.Imam i solucije i za te Warfedale Diamond d230.Ali oni idu do 150 w na 8 ohms,88 db.Ima odlične recenzije.. All-around zvučnici za sve žanrove muzike i filmove.To mi je baš dilema.Plus moram kupiti nove kablove,. Imate li kakvog savjeta ili preporuka.

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...