Jump to content


KONCERTI [najave, desavanja ...]


Pirate

Recommended Posts

Ko voli klupsku svirku neka svrati do Zenit books-a u Njegosevoj četvrtkom. Prostor je mali sa 10-tak stolova, atmosfera intimna, zapravo sedite u knjizari medju knjigama i uzivate u neopterecujucoj svirki uz picence sa drustvom. Malo francuskog dzeza, swinga i uz po koji vocal jazz hit i na francuskom i "americkom". Bude i gostujucih lokalnih muzicara, tako da se uz band leadera Daniel Aseo (gitara, Fr) mogao cuti el.klavir (Aleksandar Uzelac), bass(Igor "Django" Molnar) i bubjeve mogao cuti i saksofon i klarinet (bez ozvucenja 💥💓💯 ). Daniel je vec neko vreme u NS tako da su ove veceri cetvrtkom u Zenit-u vec neko vreme i sastavi su razliciti tako da je atmosfera bas max opustena i necete udaviti lepsu polovinu ako izadjete na pice, a koja bas neobozava dzez ...moja se pokazala kao bas izdrzljiva ali mi i nakon 20g otkazala koncertno drustvo nije kukala ni najmanje, malo francuskog na uvek pozitivno utice 😄

Sa sledeci četvrtak predvidjen je ovaj sastav 

 

https://www.asseo.fr/bio/

https://www.kcns.org.rs/biografije/fedor-ruskuc-kontrabas/

https://noizz.rs/intervju/intervju-sa-lavom-kovacem/3snbmdk

Screenshot_20230319-135138_Facebook.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pre svega Belgrade Jazz fest rules :), jer si za jednu kartu to veče mogao da slušaš i ovo i još 2-3 koncerta. Malo se šalim na račun ovog rules, dobro je da ima koncerata svuda.

Inače meni drugi put za redom propala karta za Eyot u Domu Omladine jer je nešto drugo iskrslo. Sad razmišljam da u nedelju skoknem do Niša da ih poslušam.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
On 7/23/2023 at 10:51 PM, sondek said:

Nije prvi put da se formira taj Jumbo big bend tog Bgd/Zg/Lj sastava. Bio je takav dogadjaj i pre neku godinu na NS jazz festivalu.

Tada sam propustio (nisam znao), sad valjda neću :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Izvinjavam se na malo kasnoj najavi, ali u ZR su u toku Dani piva. Nisam veliki ljubitelj vasarskih manifestacija , a iskren da budem ni domace muzike, narocito danasnje, ali ovog puta moram da iskazem respect za organizatora. Skupiti po meni elitu domaceg i ex YU rocka i toliko legendi, na jednom mestu koje nije ni Bgd ni NS na jednoj manifestaciji je nesto sto se moze samo jednom recju moze iskazati R.E.S.P.E.C.T.

YU grupa,Riblja Corba, Atomsko skloniste, Aerodrom, Nele Karajlic(do skoro Zabranjeno Pusenje),Sansajn, Ana Stanic... zaista neverovatno.

Muzicki-program-16-9-8.8-min.thumb.jpg.975e4a422c459388de4bc361b5960529.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Juce bio na Atomcima ciji sam fan 40g, i posle njih YU grupa ...sta reci, legende koje sviraju preko 50g. Provod je bio za 10+. Odlicna svirka i dobar zvuk, narocito na Atomcima. Sjajna atmosfera i motoraska publika u transu oko mene. Sa Yu grupom je nesto skripalo oko zvuka u pocetku sto je prava steta i verujem da su ga do kraja koncerta sredili sto je prava steta jer oni uzivo uvek zvuce jako dobro, sjajni muzicari. Zao mi je sto nisam ostao do kraja.

38.-dani-piva-zrenjanin-foto-nikola-andjic00071-460x0.jpg

Dani-piva-YU-grupa_071 (1).jpg

20230810_222529.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bruno Langer je jedna neopisiva ljudina, upoznao ga pred sam rat 1991, svirao u Užicu na plaži, moja drugarica ga pitala za pramen kose, pa pošto nisu imali makaze, sekla nožićem nekim-ludilo 😁

Da ne pričam kako sam tad prvi put čuo 3 čoveka da sviraju kao da ih je 6 u bendu. Svaka im čast 👍 

Link to comment
Share on other sites

Ovi novi klinci mu prze kao ludi, bubnjar i pomaze dosta oko pevanja, mada Bruno ne zvuci umorno i lose,dobro se drzi protiv svojih godina, raspolozen je i ponese ga masa, dobro se zabavio sa nama takav utisak ostavlja. Nijednom se nije osetila atmosfera tezge, sto ovakve prilike zajednickih svirki po narodnim veseljima ipak jesu. Jako su dobri gitarista i bubnjar i odlican su kombo bez obzira na razliku u godinama i jako pomazu da se stvori bas taj osecaj punoce zvuka i dozivljaja kao da svira vise ljudi, poput ZZ top koji su nam bili prva asocijacija. Sve to sad zvuci uzivo bolje nego sa ploca, naravno doprinosi tome i glasnoca i atmosfera pa sve greske covek prasta, narocito uz malo piva. Sve u svemu jedan dobar i dobro uvezban show i sjajna atmosfera. Motorasi i publika srecni, ohrabrujuce sto je publika mesovita i lepo videti da i klinci od 20-30 uzivaju u tom zvuku, a ne samo mi koji smo vec desti put na njihovom koncertu. Znaju tekstove i pevaju sa njima. Rock'n roll nije jos mrtav...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...