Jump to content


KONCERTI [najave, desavanja ...]


Pirate

Recommended Posts

13 minuta ranije, Gruja said:

Sinoć Vlatko i Tadić u Kombank dvorani - opet to isto konstantno zujanje, baš je smetalo u tišim deonicama.

Crni Grujo, zar ti to jedino za onakav koncert. Nas nekoliko bilo u 17-om redu, veruj da nisam stigao do zujanja. Zvuk bio odličan, jasan, čist. Svirka fenomenalna. Tadiću svaka čast. Pokazao koji je on mega car. Uživao.  Juče Beograd bio prava prestonica zvuka i dobre svirke. Čak nije bilo ni snimača mobilnim iz publike ( sem par sporadičnih, ili ja ne primetih). Na prvom Gitar festu pre XX godina, sam slušao Miroslava i Vlatka, tada je i Dušan Bogdanović ( šta li je s njim, btw) svirao, mislim da je te godine i Kosta Kociolis bio, tako da me zaista vratilo u dobre ( moje) godine. Ozbiljna svirka, ozbiljan koncert, ozbiljno uživanje. Kamo lepe sreće da je više takvih događanja. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ko je bio cuo je,ko je propustio nek procita izvestaj sa lica mesta i ceka novu priliku...ne treba propustiti ovu kombinaciju.Ja sam ga dosada slusao sa 5 razlicitih sastava i u duetu,uvek zapanjujuc,virtuozo ...Jimmi Hendrix violine.Bila velika borba,furiozno u njegovom stilu ali i ova ekipa poljskih temperamentnih hajlendera mu sjajno lezi,na momente je bilo kao borba s djavolom.Cudo jedno sta u tom instrumentu lezi. 

http://worldmusic.org.rs/2019/04/14/felix-lajko-volosi-nomus/?fbclid=IwAR2MoKad2C9f-IpV63QnDsixiOrIGzc8LIfaaFeLgUUn8ZewO2gt-88l9ZI

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Niko da pomene BJF,a bas nam se priblizio...da nam ne prođe slucajno bez nas.Ja danas pazario i karte za Stanley Clarke-a,a ranije jos i za dve druge veceri.Charle Loyd-a nisam hteo da ne poslusam,a Diane Reeves je upao da se ''izvadim'' mrs.Sondekovićke .Tako da 3 veceri jeste i moj lični rekord,uglavnom to bude izabrano jedno vece,ali dobar je program ove godine ili sam se bas uzeleo zivog jazz-a.

Imam jos po dva mesta po veceri u kolima za Stanley Clarka i Loyda ako će neko iz NS sa nama.

 

http://www.bjf.rs/sr/timeline/

Cheers !!! :cheers

Link to comment
Share on other sites

Obojica sjajni,trebao sam lepo da iznajmim stan na mesec dana u Bgd :D

Ja ne mogu Stanley Clarke-a da dočekam.Jednom sam tako izvisio za karte pre 10-15g da pomislim na to kad god ga cujem.Gledao ga sa RTF imao je par vratolomnih sola,al mi zao baš tog koncerta propustenog i evo sad ista sala,popravni.

Pricao mi drugar pre neki dan gledao ga u Zagrebu pocetkom 80-tih da je nastupao treći te veceri festivala.On jedva da doceka kad ono krenuse da sklanjaju celu binu,sve pocistili.On mislio nista od koncerta.Kad ono sve novo ozvucenje i opremu krenuli da ređaju njegovu.Bila dobra vremena za jazz,na turneju kretao sa dva kamiona opreme...Nadam se da će da za tu priliku dovedu u red ozvucenje.Obzirom da smo citali pre par strana ranije da sto-sta pocrkalo.Sala kao sala je OK.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Пре 60 минута завршио концерт Art Ensemble of Chicago у Скопљу.

Пре него заспим (ако уопште могу) само мала напомена да је ово био можда најкомплетнији концерт који сам икад гледао на SJF-у свим овим годинама (не рачунам ранији концерт AЕoC-а у 1995-тој).

Једва сам се довезао кући.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izvanredan festival  ove godine.Skidam kapu organizatoru koji je uspeo da dovede takav skup imena i zvezda.Bio sam na tri večeri ovog puta.Stanley Clarke otprasio vrhunski.Mlada ekipa oko njega,ali odlična,puca od energije a Stanley juri s njima.Pijanista mi se naročito svideo.Bubnjar od 19 leta je prvo sve porušio oko sebe,a onda nakon dosta selotejpa nastavio da glumi ,u najboljem smislu reči, do kraja veceri zver bubnjara iz Mupet showa.Jos od.Cindy Blackman takav udaracki nastup nisam cuo.Drugar sedeo napred,kaze.nista od bubnjara nisam cuo,oko srefine.sale bilo je OK.Bukvalno neverovatna energija benda i odlično raspoloženi,godinama se neda, Clarke.

Drugo veče za ljubitelje lokalnog jazz.Otpevala Diana Reeves sjajno i pokazala zašto je jazz publici mesto na koncertu.Danima sam uz Ti dal pokušao da se nadjem nešto više  od "ajd da malo i ženu  izvedem",pa mi nikako nije išlo.Medjutim na koncertu se najpozitivnije iznenadim.Opasan show i izvanredno  pevanje.Cudo jedno šta se propušta od nečijeg  talenta slušanjem samo studijske muzike.

Sinoć fantastično veče  uz odlično sviranje i smenu odličnih solista Minus Big benda...

...a onda vrludavi koncert Charles Lloyd posle koga jednostavno čovek zanemi,odluta i poželi da se što teže vrati.

Šta  reći naDuracelisao sam se za pola godine...

P.S.a evo nam novosadskog iza ćoška...u najvećoj tajnosti spreman.Kao i uvek.

Edited by sondek
ispravio Santanićkino ime :~)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...