Jump to content


KONCERTI [najave, desavanja ...]


Pirate

Recommended Posts

Od najave na B92 za Pat Metheny group 26. Juna niko "nit zubori nit rumori".Zna li neko nesto novo o tome,u blizini je tih dana(Budimpesta,Ljubljana),moglo bi da se uklopi ali na PM sajtu Beograda nema na spisku http://www.patmetheny.com/tours.cfm . Vidim ja da ce biti posla za dizelku.Nek' javne neko ako ima nesto iz "poverljivih" izvora.

P.S.Kad ste vec na sajtu pokusajte da osvojite Martin Logan Purity :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Aaaaaaaaaaaa!

Dabogda ti paelja izašla na nos!

'vako?

http://img442.imageshack.us/i/barc015.jpg/

dejlov repertoar je bio možda malo viÅ¡e ziheraÅ¡ki nego Å¡to sam oÄekivao, mada je fakat da nisam ni bio previÅ¡e upućen u to kako zvuÄi uživo ovih dana i godina. house of the rising sun, fever, neka pesma džonija keÅ¡a...oko pola setliste su mu razni bluz-rok-folk hitovi. ostatak su surf rok klasici, ali prearanžirani u malo tvrÄ‘em duhu, sa ravnijim ritmovima i jaÄim gruvom - skoro hard rokerski. nije mi se svideo prateći bend - dva mladca na basu i bubnju koji rokaju kao da im život od toga zavisi, ali nemaju previÅ¡e Å¡irine i zajebantskog duha kakvom bih se ponadao od pratećeg benda ÄiÄe koji je istinski Å¡oumen. ima tu i priÄe s publikom, i sviranja trube, usne harmonike, bubnjeva, gestikulacije dok se svira, pozivanja publike da peva...svega po malo. zabavno je videti matorca smežuranog lica, u kožnjaku i s Äelom prekrivenim crnom trakom, sa sve bljeÅ¡tavim levorukim fender stratocasterom s obrnutim žicama. dok se njegovi vrÅ¡njaci kisele u nekom penzionerskom domu na floridi, on putuje po svetu i prži rokenrol hitove - rispekt.

u pravovernijim surf momentima nije to bila svirka najviÅ¡eg kvaliteta, najviÅ¡e zbog osrednje ritam sekcije. Äesto mi je padalo na pamet kako bambiji zvuÄe kudikamo uverljivije na koncertu, pa mi je sveukupno bolji deo bio ovaj vokalno-tezgaroÅ¡ki.

publike bilo oko 300-400 u dvorani koja liÄi na salu amerikana (samo Å¡to je manja). ekipa Å¡arolika - od hipstera do bagre u kožnjacima, od tinejdžera do lokalnih verzija žikice simića.

Link to comment
Share on other sites

Jazz Appreciation Month Serbia Concert,

20h Jazz Brothers

21h Vojin Tisma and friends,

Live @ Studio M, Novi Sad

Subota 24.04.2010.

SLOBODAN ULAZ!!!!!!!!!!!!!

BROJ MESTA OGRANICEN NA 400 :D

Jazz Brothers odlican 5.Berclay stipendija stigla je na pravo mesto.Ako bude prilike za koncert ovde iskoristite,sjajan sjajan bratski duet akusticnih gitara.Odlican autorski deo(I novi CD ) :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Grant Hart

Posle 15 godina pauze Grant Hart, bubnjar i koautor u Hüsker Dü, kultnom bendu 80-ih, nastupa po treći put u Srbiji. Koncert je zakazan za Äetvrtak 29. april u Living Roomu beogradskog SKC-a.

Bledo, los zvuk, Grant poluprisutan....

Do prvog verbalnog ekscesa.....

To ga je probudilo, bunt iz mladosti valjda, ono sto ga je i teralo da pocne da se bavi muzikom... Onda krece, repertoar Nova Mob i Husker-a.. Jos jedan eksces i Grant uzlece... Na kraju je bio zadovoljniji nego na pocetku...

Ipak, jedan od retkih koncerata gde mi je predgrupa vise prijala....

PS zaboravio sam na jednu zakonitost, svaki drugi koncert na koji odem je odlican, ovaj je na zalost bio neparni....

Opet, sa onakvim zvukom NIKO ne moze zvicati dobro....

Link to comment
Share on other sites

Mmm, kuglof...

Nisam siguran da je redovno, ali u Karlovcima se, Äini mi se nedeljom, prodaje kuglof u centru grada, kao ponuda za turiste. To nije neki od vazduÅ¡astih surogata punih konzervansa, već pravi domaći kuglof, raÄ‘en po tradiciji jedne od većih (ako ne i najveće) zaostale zajednice Nemaca u zemlji. Bude tu i desetak vrsta.

Kao kuriozitet, podatak da je, radi mira u kući, prvi posleratni (WW II) gradonaÄelnik Karlovaca bio Nemac. :wave2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...