Jump to content


KONCERTI [najave, desavanja ...]


Pirate

Recommended Posts

Dylan je Dylan i zato sam i platio koliko sam platio.

Ali da je za medalju, meni nije - manjak energije na obe strane.

Koncert je odrzan 11. juna 1991., 18 h, "Stadion FK Zemun", Beograd, cena karte je bila 500,00 din. Bilo je 5 - 7 hiljada ljudi.

Predgrupa je bila "Galija". Odlicno su svirali.

Koncert B. Dylan-a je bio ispod njegovog nivoa. Nije bio raspolozen, cudna muzicka postavka njegove muzike. Razglas je bio dobar. Jedva da sam prepoznao njegove znacajne pesme. To je bila njegova "crna" muzicka faza. Nije bilo apsolutno nikakvog kontakta sa publikom. Nije rekao ni "dobro vece". Izasao je na scenu, svirao tek nesto preko sat vremena, okrenuo se i otisao. U nekim prvim redovima drustvo je pokusavalo da napravi atmosferu, ali NISTA.

Kako je moj drug bio organizator koncerta ispricao mi je kasnije o "cudnom" ponasanju B. Dylan-a. Na primer da apsolutno ne govori i ne komunicira sa bendom. Pre i posle koncerta njegov menadzer razgovara sa bendom gde daje uputstva, primedbe, kritike, pohvala naravno nema. Oni su robovi "sviraci".

I to je verovatno OK, svi "veliki" ljudi su cudaci na svoj nacin. Ima jos, ali da skratim.

Link to comment
Share on other sites

Istorija muzike bez Dylana ne bi bila ista, Waits je fenomenalan ali bez njega bi sve bilo isto. Usudjujem se da kažem da je Dylanov uticaj na modernu muziku mnogo veći od dva najpoznatija rok benda zajedno!

Dobro, možda sam mogao eksplicitnije da se ogradim - nisam mislio na opÅ¡te prihvaćen stav već striktno POV Å¡to bi rekao Paja, dakle najveća živa legenda ZA MENE. Waits mi znaÄi puno, Dilan gotovo niÅ¡ta. Nebitno...

Link to comment
Share on other sites

samo da dodam i cenu karte koja je danas objavljena - 1000 dinara.

Cena karte je simbolicna.Drugar mi je bio na svirci u NS,u odusevljenju mi je pustio 5minuta direktno preko telefona sa tonske probe-i tako je zvucalo dobro.Zalim zbog propusta,mozda palim dizelku za BG,da nadohnadim.Evo malo NS svirke

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...